Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egyetemet végeztem, DE megtets...

Egyetemet végeztem, DE megtetszett a Szobafestés mint Szakma. Nem néznek majd le a volt osztálytársak?

Figyelt kérdés
2016. aug. 13. 18:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy majd lenéznek, de kit érdekel, ha lenéznek, amikor te azt csinálod, amit szeretsz?
2016. aug. 15. 15:28
 12/20 anonim válasza:
Nem kell azzal foglalkozni, akik lenéznek. Lesz egy olyan munkád, amit szeretsz végezni és sok sikerélményed, mert ha kifestesz egy lerobbant, koszos lakást, és a kezed nyomán szép és tiszta lesz, akkor az nem csak a lakás tulajdonosának lesz öröm, hanem neked is. Ráadásul szép pénzt fogsz keresni vele, ez sem utolsó szempont. Egyébként is hiánycikk az olyan szakember, aki értelmes is és a munkájához is ért. Szóval, hajrá!
2016. aug. 16. 07:08
 13/20 anonim válasza:
Én is diploma után voltam, bár engem a fémipari szakmák érdekelnek és a hegesztő szakma mellett döntöttem, de én nem bántam meg. Egy dolgot viszont nem értek, miért kéne lenézni egy szakmát? Még egy otthoni festőt is elnézve ha jól dolgozol megtudsz belőle élni, főleg ha azt csinálod amikor szeretnél és még keresel is vele, akkor ne tartson vissza az hogy lenéznek... Nekem a régi osztálytársak nagyrésze különböző multiknál dolgoznak mint raktáros meg szalagmunkás
2016. aug. 16. 11:03
 14/20 hasko david válasza:
nyugodj meg jobban fogsz keresni mint ők a mai világba meg csak ez számit föleg mázli ha szereted is mert akkor Da Vincit idézek " Az nem munka" sok sikert
2016. aug. 16. 22:15
 15/20 anonim válasza:

Van egy ismerősöm, aki azért végezte el a Kandót, mert csak felsőfokú végzettséggel lehetett Italbolt vezető vidéken.

Czeizel Endre genetikus professzor apja is szobafestő volt. Nem szégyellte. Többet keresett tisztességes munkával, mint a fia a tudománnyal. (pereskedés nélkül)

Ha meg van a kellő fizikumod a szobafestősséghez, akkor csinálni kell, mert anyagilag gondtalan életet tudsz teremteni. Aki meg lenéz, annak pedig be kell mutatni a diplomát, mert, ha valaki diplomával nem tud megélni, az legtöbb esetben nem az ő szégyene. Nem lehet mindenki politikus!

Végül, de nem utolsósorban, ha mindenki azt csinálja, amit szeret, az boldogan dolgozik és nem törődik a boldogtalan, diplomával irigykedő osztálytársaival!

2016. aug. 17. 10:29
 16/20 anonim válasza:
Egyetértek a döntéseddel, csak arra figyelj, hogy hogyan tudod az OKJ féléves oktatását felturbózni, mert a festő szakma anyagai, technikája, nagyon gyorsan fejlődik! Szerintem a festők egy része sincs a csúcson,ha felmész egy festékforgalmazó cég oldalára fantasztikus csodaanyagokat, technikákat látsz,állandóan változik,folyamatos követés kell! A festés kézi munkája csak az egyik, a korszerű technológia, anyagok a másik, s ebben lesz segítségedre az, hogy a tanulmányaid során megtanultál tanulni!
2016. aug. 18. 10:12
 17/20 noPublicFG válasza:
Ha megtetszett, akkor hajrá! Menő vállalkozó lesz belőled.
2016. aug. 18. 18:38
 18/20 anonim válasza:
21%
Valószínűleg a tananyag megtanulásával nem lesznek gondjaid. :) Jó befektetés volt végigjárni az egyetemet!
2016. aug. 19. 04:10
 19/20 Szépvölgyi Balázs válasza:
Kedves kérdező! Sajnos a kérdésed önmagában csalódás számomra.Miért? Mert a munka az nem szégyen.Ja,hogy a diplomás munka,és a festési munka között óriási a kontraszt? Ez igaz.Kérdésem:Mi lenne az országgal ha mindenki csak szellemi munkában gondolkodna?Érdemes ezen,és ennek a folyamatán hosszasan elelmélkedni.Persze a kérdésednek van egy másik jogos vonzata.Vagyis:Ha a szüleid sok pénzt pumpáltak a tanulmányaidba akkor némileg jogos a kritikájuk.Lehet,hogy a festést mint munkát nem vetik meg,csak azzal lesz gondjuk,hogy akkor miért tanultál ennyit,ha szakmában szeretnél ezek után gondolkodni.Én szakképzett kőműves vagyok,de a fiam zenei pályán halad.Konzervatóriumban tanul,és ha itt végezni fog,folytatni fogja a tanulmányait zenei egyetemen,mint zongora művész jelölt. Nekem mint két kezű dolgozónak is fájna,ha a gyerekem azt mondaná miután lediplomázott,hogy szeretnék kőműveskedni..Biztosan lenne nekem is lenne egy két kérdésem hozzá....Nekem is volt szerencsém dolgozni egy fiatal emberrel aki frissen diplomázott építész volt,és vágta nekem a téglát az építkezésen.De minden melós tisztelte,mert nem tudott elhelyezkedni a diplomájával,és külön életet kezdett,távol a szüleitől,és a megélhetése bizony rákényszerítette olyan munkára,amiért nem sokan rajonganak a mai világban. A munka nem szégyen,még diplomával sem.Sok sikert neked..
2016. aug. 22. 09:02
 20/20 anonim válasza:

FESTŐ ÉS FESTŐ KÖZÖTT ÓRIÁSI DIFI VAN.

Ha van kellő fizikumod és értelmes is vagy még profi festő is válhat belőled.Az egyetem sose hátrány egy jó szakmához.

Nem gondolom, hogy kár volt tanulni. Ezt értesd meg a szüleiddel.

2016. aug. 22. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!