Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy áprilisban jött dolgozó...

Egy áprilisban jött dolgozó hogy vehet ki 20 nap szabit csak a nyáron? Ráadásul egyben? Aki meg évek óta itt van az 1 hétnél többre nem mehet?

Figyelt kérdés

Jött áprilisban egy fickó dolgozni. Nem is tudtuk hogy van munkaerő felvétel, uis gyakran jön megkeresés hogy van-e üres állás és erre mindig az a válasz hogy nincs. Őt mégis felvették.

Április végén kezdett és idén nyáron csak eddig kivett 20 nap szabit (vagyis egy hónapot) EGYBEN!

Ez hogy történhet meg? A cégnél vannak akik évek óta itt vannak (mint én) és soha senki se mehetett el 1-2 hétnél többre a nyáron.

És akkor egy új ember benyögi hogy 4 hét és minden további nélkül?

Ráadásul eleve abszurd, mert az illető fiatal, hány szabis napja lehet neki egy teljes évre? 20-22?

De ő csak ápr óta van itt, akkor időarányosan mennyi jár? Pár nap?

Ő meg elmegy 4 hétre? Egyben? A többi dolgozó köztük családos emberek meg 1 hétre?

Hogy van ez?

Sejtem persze hogy „hátszeles” az illető, de hogy történhet ez meg ilyen nyíltan?

Honnan tudom hogy nem betegállományban van? Mert én kezelem a betegállományos papírokat.

2016. júl. 27. 09:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%
Ezt mi a honnan a francból tudjuk PONTOSAN? Ti dolgoztok vele, ti ismeritek a körülményeket.
2016. júl. 27. 12:53
 12/20 A kérdező kommentje:

Hát ez az hogy mi annyit látunk hogy egyik napról a másikra került be úgy hogy nem is keresett a cég új embert, a személyzetis se tudott róla (pedig ha nagyritkán felvesz új embert a cég ő kezeli a pályázatot és az állásinterjút így elképzelhetetlen hogy ne tudjon róla).

Odakerült egyik napról a másikra úgy kezdett hogy pár hét munka majd hosszú betegállomány majd 1-2 hét munka-és azóta meg szabin van.

20 nap szabin úgy hogy áprilisban kezdett.

Én aki ott vagyok évek óta nem vehetek ki 20 napot akkor aki eleve év közepén kezd hogy vehet ki annyit...

Szakértelme nélkülözhetetlensége: raktári targoncás ő is ahogy itt midnenki.

2016. júl. 27. 13:14
 13/20 anonim ***** válasza:

Ezt mi innen nem tudjuk, mi nem ismerünk benneteket, sem a munkahelyet, ahol dolgoztok. Ha nem tetszik, menj máshova dolgozni és meg van oldva.

Én arról a kollégámról, aki műtét és rehabilitáció miatt hiányzik hónapokig, biztosan tudom, hogy nem kamuzik. Amikor a balesete történt, bent voltam a raktár fölötti irodaszinten, és hallottam, amikor ráesett a cucc, akkor mentő vitte el, az egyik főnök is vele ment a kórházba, most megint műteni kell, ez egy hosszadalmas folyamat. Ez csak egy példa.

Van egy másik kolléganőm, akit a cég befizetett egy továbbképzésre, ami a munkájához szükségessé vált, és járt neki a képzés mellé a tanulmányi szabadság egészen a vizsgáig.

Mi a célod a kérdéssel? Igen, tudom, hogy vannak hátszelesek, lehet, hogy a te kollégád is ilyen, de a neten fröcsögésnek mi értelme? Neked attól jobb lesz?

Ha nekem nem volt jó valahol dolgozni, onnan eljöttem.

2016. júl. 27. 13:59
 14/20 A kérdező kommentje:

"onnan eljöttem."

Bölcs tanács... ha van hova.

2016. júl. 27. 17:54
 15/20 anonim ***** válasza:
Keresd a lehetőségeket, aztán amint tudsz, válts, addig meg nyeld le a békát.
2016. júl. 27. 18:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Nálunk egy csaj próbaidő alatt ment el jó hosszú szabira, ami amúgy nem jellemző. Baromi egyszerű a megoldás, azzal a kikötéssel vállalta a munkát, hogy elmehet a szabira, mert már megvolt a lefoglalt út és sokat bukott volna, ha visszamondja. A vezetőség alkalmazni akarta, szóval belementek. Ennyi.
2016. júl. 27. 21:36
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem egy kolléganőm volt úgy, hogy nászút volt már befizetve, mikor felvették, a vezetőség az ő esetében is belement, hogy elmehet próbaidő alatt. Nyilván nem volt így szerencsés, hogy pont egybeesett, de később meg kiváló munkaerőnek bizonyult, szóval megérte így is alkalmazni, hogy az elején engedtek neki is.
2016. júl. 27. 22:17
 18/20 A kérdező kommentje:

Hogy került felvételre a céghez beadott páláyzat és állásinterjú nélkül? Mikor a cég nem is keres embert mert a főnök szeritn így is többen vagyunk mint amennyi munka van?

Hogy lehet hogy nem jött életrajz páláyzat nem volt meghallgatás? Mert ezek nem voltak ezt biztosan tudom.

2016. júl. 28. 09:58
 19/20 anonim ***** válasza:

Te dolgozol ott, mi ezt honnan tudjuk?

Egyszer az én munkahelyemen is volt olyan, hogy egy pozícióra (kismama helyére) kerestek embert, és körbekérdezték a dolgozókat, tud-e valaki az ismerősei között olyat, aki alkalmas lehetne, és ha igen, behívják, és ha valóban alkalmas, felveszik. A cégek általában belső berkekből kezdik feltölteni a megüresedett állományt, vagy már meglévő dolgozókkal, vagy az ő ismeretségi körükön keresztül, ha ez nem sikerül, akkor a korábbi pályázatokat futják át, hátha valaki megfelelne (én is benne vagyok azoknak a cégeknek az adatbázisában, akikhez valaha jelentkeztem, szoktam megkereséseket kapni időnként, hogy most éppen lenne egy megüresedett pozíció, nem érdekelne-e), és ha ezek nem jártak sikerrel, csak akkor hirdetik meg kifelé is.

Gondolom, alacsony a vérnyomásod, azért morogsz ennyit, hogy kissé megemeld, vannak erre alkalmas gyógynövények is, a stressz nem egészséges. :-) Ne agyalj ilyeneken, csak magadnak ártasz.

2016. júl. 28. 10:06
 20/20 A kérdező kommentje:

CSak azt tartom marha érdekesnek hogy engem meg a családos embereket nyáron nem engedik el szabira csak alig indok sok a munka kevés az ember.

(Máskor meg a duma kevés a munka sok az ember....)

Ezek után felvesz embert (most kell ember vagy nem?) akit meg rögtön szabira enged.

???

Most akkor sok a munka és kevés az ember (de akkor az új miért van szabin)?

Vagy kevés a munka és sok az ember? De akkor meg minke új az eleve sok mellé.

Szóval megy a duma a kamu.

2016. júl. 28. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!