Egy áprilisban jött dolgozó hogy vehet ki 20 nap szabit csak a nyáron? Ráadásul egyben? Aki meg évek óta itt van az 1 hétnél többre nem mehet?
Jött áprilisban egy fickó dolgozni. Nem is tudtuk hogy van munkaerő felvétel, uis gyakran jön megkeresés hogy van-e üres állás és erre mindig az a válasz hogy nincs. Őt mégis felvették.
Április végén kezdett és idén nyáron csak eddig kivett 20 nap szabit (vagyis egy hónapot) EGYBEN!
Ez hogy történhet meg? A cégnél vannak akik évek óta itt vannak (mint én) és soha senki se mehetett el 1-2 hétnél többre a nyáron.
És akkor egy új ember benyögi hogy 4 hét és minden további nélkül?
Ráadásul eleve abszurd, mert az illető fiatal, hány szabis napja lehet neki egy teljes évre? 20-22?
De ő csak ápr óta van itt, akkor időarányosan mennyi jár? Pár nap?
Ő meg elmegy 4 hétre? Egyben? A többi dolgozó köztük családos emberek meg 1 hétre?
Hogy van ez?
Sejtem persze hogy „hátszeles” az illető, de hogy történhet ez meg ilyen nyíltan?
Honnan tudom hogy nem betegállományban van? Mert én kezelem a betegállományos papírokat.
és mi van ha a szabadságain felül fizetés nélkülit vett ki?
23F
Akkor az van hogy én meg mások is próbáltak már élni ezzel a lehetőséggel többszöt is és soha nem engedték.
Úgyhogy a kérdés akkor is adott. Neki miért igen mindenki másnak meg nem?
speciális munkát végez?
nálunk van az irodában olyan csaj aki egyedüli hozzáértője annak amit csinál és ő megmondta, hogy felmond, ha nem maradhat a helyén (másik irodába akarták paterolni, évek óta itt dolgozik), maradhatott :)
23F
Foglalkozz a saját dolgoddal.
Csúnya, ráncos, sárga vénasszony lesz belőled, ha állandóan más dolgával foglalkozva bosszankodsz...
Amit itt leírtak többen ezer lehetőséget az LEHET. Mind lehet.
De ide nekem a lottó ötöst, hogy egyik sem a valódi ok.
A valódi ok az úgy hangzik hogy ő a főnök "valakije" és csak kell neki a papír jogviszony és felvették valami látszatmelóra. És ennyi. Ott van be van jelentve fizetik adót tb-t ha a NAV megkérdi netán miből él, hát ebből van egy bejelentetett állása és csók.
Közben meg be se jár.
Nem ez lehet a valódi ok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!