A felmondási idő 30 nap munkavállalói felmondás esetén? Évek számától függetlenül?
Felmondási időt munkáltatói felmondás esetén a szerződés ha nincs benne akkor az Mt szabályozza. A felmondási idő a letöltött évek függvénye, alapból 30 nap, de mondjuk 10 év után már sokkal több.
De munkavállalói felmondás esetén (nincs kollektív papír) egységesen 30 nap évektől függetlenül. 1 év után is 30 nap meg 10 év után is.
Mert fel akarok mondani és a főnök azzal fenyeget hogy (10 éve vagyok itt) tudom-e mennyi lesz a felmondási idő? Több hónap. Hát annyi lenne ha a cég mondana fel.
De mivel én mondok fel így 30 nap egy nappal se több tök8 hogy 10 éve vagyok ott. Vagy akárhány éve is lehetnék.
Stimmel?
Felmondási idő 2016-ban - ha a munkavállaló mond fel
A 2016-ban is hatályban lévő új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján ha a munkavállaló
mond fel, akkor minden esetben csupán 30 nap felmondási idő jár neki, még abban az esetben
is, ha akár több évtizedes munkaviszonya volt az adott munkahelyen.
Így van. Kivéve: Ha szerződéskötéskor másban állapodtak meg, vagy kollektív szerződés többet ír elő.
Ha ilyenről szó sincs, akkor 30 naptári nap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!