Hagyjam ott a munkahelyem ha nem érzem jól magam mondta a karriertanácsadó-de az átlag dolgozó megengedheti magának ezt a luxust? Vagy örüljön hogy talált egyáltalán melót?
Hallgatom a rádiót egy karriertanácsadó pofázik. 10 m-el lebeg a föld felett rózsaszín cukorfelhőben szerintem.
Szóval amit pofázik: tegyük fel magunknak a kérdést-jól érezzük magunkat itt? Szeretünk bejárni? örömmel töltenek el a feladatok? Itt szeretnénk lenni évek múlva is? Jól kijövünk a kollegákkal? Szakmailag felkészültnek, emberileg kiválónak tartjuk a vezetőnket?
Ha bármelyik kérdésre nem a válasz mondjunk fel. Keressünk mást.
Ez hol él vajon? vajon egy átlag mezei dolgozó megengedheti magának hogy ilyenek miatt felmondjon?
Nézzük az én esetem. Utálom a melóm. Bejárni? gyomorgörcs. Hányinger. Örömmel töltenek el a feladatok? Nem is válaszolok, a hátam közepére az egész. Kollegák? Le se köpném őket többynire. A főnök? Lámpavasra legszívesebben.
Na most menjek el? Minek? Hogy egy másik helyen még rosszabb legyen? Már ha találok mást egyáltalán. Több helyről jöttem el mondván ennél csak találok jobbat. Még rosszabb lett. Már ha volt melóm és nem hónapokig mérgezett egérként rohangáltam.
Hol él aki ilyeneket pofázik? Vajon 10ből hány dolgozó érzi magát JÓL a munkahelyén? és hány olyan van mint én aki azért van ott ahol mert valamiből élni kell? És utálja de hát ez van más nincs. keresni persze lehet találni nem feltétlen.
vajon melyik kategóriából van több? belőlem vagy a másikból?
14 OKJ? Döntsd már el mivel akarsz foglalkozni. Nem veszed észre hogy veled van a probléma? 14 OKJ helyett lenne egy db. OKJ-d és azon a területen amit tanultál fejlesztenéd magad előrébb lennél.
"Kollegák? Le se köpném őket többynire. " Ilyen primitívséggel ne is várj többet. Vagy teszel az életedért vagy nyafogj tovább. Szánalmas.
" OKJ helyett lenne egy db. OKJ-d "
Egy apróság hiányzik. Képezzem magam tényleges szakmai tapasztalattal? Hát ez volt a terv. VOLT.
És hova vezsnek fel? Hol és hogyan fejlesszem magam ha még szóba se állnak velem?
Hát ahhoz kéne egy hely amelyik zéró tapasztalattal felvesz és akkor lenne tényleges szakmai tapasztalat.
De hova vezsnek fel ha az első kérdés mindenütt: és szakmai tapasztalata mennyi?
"Ilyen primitívséggel ne is várj többet"
Ha ismernéd őket te is ezt tennéd.
Fogatlan alkesz dakoták többnyire börtönviselt ilyen olyan söpredék.
Hol van iylen kérdezed? Gyár szalagmeló.
Waberers folyamatosan vesz fel sofőröket még a jogsid is fizetik. 4-500 nettó. Cserébe egy évet kell náluk maradnod.
Ha olyan helyzetben lennék mint te már ott is lennék.
De biztos erre is lesz válaszod hogy mért nem jó.
Öreg vagyok én már a mesékhez.
Tudod mikor hiszen én el az ilyen szart.
Legyen a munkatársam egy világhírű cég értékesítőjeként...
szar duma. nem a fele se igaz.
Semmi nem igaz belőle.
Tudom, hogy nehéz.
Én is szarból próbálok várat építeni, és sok a szar munkahely.
Én rávettem magam és váltottam, nem jött be, mert nem szóltak a kb mindennapi túlórázásokról, este értem haza, plusz még az idegeim is kicsinálták és úgy beszéltek velem mint a kutyával. Ott hagytam.
Most ahova sikerült egy hónapon belül, nem olyan rossz, mert legalább az idegeim nyugodtak és normálisak a kollégák.
Cserébe nem pont arról van szó amiről szó volt, nem jelent be rendesen, a főnök néha hárpia..
Viszont ezt a picit is bele fogom tudni írni a cv-mbe, mint feladatkört akkor is.
És nem állapodok meg a szarba, mert depresszió határán vagyok néha így is és erővel próbálom magam kirángatni belőle.
Mégis fél szemmel nézegetek tovább.
Ki mondta, hogy mondjál fel?
Ez nekem is egy kényszermegoldás, a főnököm csak azt hiszi hogy szakmailag felettem áll, pedig rohadtul nem ért hozzá és mégis próbál a szarba is belekötni, amit egyébként jól csinálok. Dühítő.
Tudod én mit csinálok?
A fél szememmel közben az állásokat nézem, ha nem is naponta, de pár naponta mindenképp.
És még ez a szar is ha egy kis lépéssel is, de előbbre visz majd egy normálisabb álláshoz, előbb-utóbb.
Én is apránként haladtam, de ha belegondolok hol kezdtem el 2-3 éve pályakezdőként ( egy szaros kis pultba a pláza közepén) és hol vagyok most ( irodában), akkor ahhoz képest igenis haladtam előre. Ha most nézem, nem nagy előrelépés, persze, sőt, tekinthetném úgy is, kb ugyanott vagyok mint egy éve.
Pedig nem vagyok ugyanott, lassan haladok, de haladok.
És megértem a félelmedet, nagyon rosszul viseltem, hogy mér a 2. helyen nem pont az van, amiről szó volt és ezzel-azzal variálnak stb.
Én is félek, de képtelen lennék belenyugodni, abba pusztulnék bele, ha ennyi lenne a legtöbb. Igen, szar tud lenni, de ha belegondolsz, ahogy írod, már most is szar. Mi lehet rosszabb?
Senki nem mondta, hogy mondj fel a vakvilágba, én is dolgozok, mert rá vagyok kényszerülve, pedig nekem sem ez a terv/cél. Ha megalkudsz akkor ott is maradsz.
Ha meg közben keresed a lehetőségeket, akkor lesz esélyed kitörni, váltani egy jobbra.
Ráérsz majd akkor otthagyni, ha mér felvettek egy másik helyre. Na és ha belenyúlsz megint egy szarba? Már most is abban vagy. Akkor meg tovább keresel.
Máshogy nem megy.
"nem jelent be rendesen"
Na hogy valamit mondjak amiben viszont akkor én vagyok jobb: én be vagyok jelentve rendesen.
Adó tb stb minden ahogy kell
Utolsó: Hát ez gyönyörű, nem is értem, miért akartad ott hagyni... Undorító, egyesek mit meg nem tesznek/tehetnek az emberrel.
És tudjátok pont ezért nem szabad nevetségesnek kezelni a kérdező által említett tendenciát, ami itt van küszöbön.
"Ha az 5-ből tényezőből akár gyere is nem a válaszod, hagyd ott és keress más munkahelyet".
Az online platformon is azt látom, hogy valami itt van és szeretnék, ha változna. Mert igen, ez nyilván álomvilág, hogy egy valami nem tetszik és hagy ott, jogos a kérdés, "hol él ez? Hát milyen állapotok vannak sok helyen?" és sok a szar hely.
De pont ez a lényeg!
Ők elindítanának valamit. Ki lehet röhögni, hogy hülyeség, de lássunk már mögé a dolgoknak.
Ha tényleg megcsinálná/megcsinálja ezt valami hatására több/sok ember, hogy nem áll be rabszolgának, kiveszi az amúgy kijáró szünetet, -és igazából csupán emberségesebb bánásmódról beszélünk-
szóval ha elkezdenek az emberek ennek hatására ezt elhinni, hogy basszus, tényleg, úgy bánnak velem mint a kutyával, nem becsülnek és nem fizetnek meg, miért is nem keresek másikat?
Lassan lenne változás, ha nem ragadnának meg kényszerből a szarban. Jó, szerintem az eleve legalja helyek biztos le fogják szarni, mert náluk eleve nagy a fluktuáció és hozzászoktak, de legalább ha egy része is lesz a munkahelyeknek, akik adnak az image-ükre azok közül hajlandóak lesznek változtatni.
Én is hagytam már ott egy hét után szar, idegölő munkahelyet, ami nem feltétlenül lett volna szar, álommeló lett volna, ha az ott dolgozó pár ember nem cseszi szét és helyette egy idegölő, gyomorgörcsös életet kapok.
És az utánam jövő lehet hogy hálás lehet most nekem, mivel elmondtam miért mondok fel. Volt ott akkor 1-2 toxic ember. És igen én még fiatal vagyok, nagyon nem ugrálhatok én sem, mert itt az albi, de pont hogy a két gyerekes anyuka aki a gyerekeit tartja el esetleg ő pláne nem. Értük is érdemes.
Egyébként a jelenleginél kiismertem a főnököt, itt is ugyanilyen kétszínű... Hallottam én is, amikor az egyik szabit vett ki aznapra, mert a gyerekével kórházba vagy orvoshoz kellett menni sürgőd ügyben, ő meg ki volt akadva, hogy ez egy munkahely... Neki meg tette a szépet, hogy jól van-e meg mi volt.
Az interjúnál a szabit én sem fogom tudni sajnos könnyen megoldani. :/
Undorító ez az egész és dühít, hogy ezt megtehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!