Nektek volt már olyan hogy munkahelyről kisétáltatok? Valami nem tetszett, felhúztak stb?
Nem is értem komolyan mondom.
Két embert vettek fel, engem meg egy másik fickót, de az nem csinált semmit úgy igazán. Én meg mindent a-tól z-ig megcsináltam, még takarítgattam is komolyan mondom ez egy vicc, erre elkezdődött a szivatásom, mit tehet az ember fia, mint beül az autóba aztán heló!? Farok csóválja a kutyát. Elfogy az ember türelme. Lehet ez a másik fickó még fizetésemelést is kapott, én meg nem. Ez így komolytalan. Ja és persze párszor meg is kaptam hogy a következő állomás az utca. Ennek fejében nincs bűntudatom komolyan.
Ez a természetes piaci kiválasztódás egyik vonulata. Akik kutyába veszik meg az értékes munkaerőt, nem figyelnek rá, nem honorálják a pénzt hozó ötleteit, azok lassan kiszorulnak a piacról, lemaradnak a versenyben, mert az ötletes munkaerő elvándorol, vagy ennyiért nem ötletel. Vag ymegtanulja, hogy jobb neki ha csöndben marad, mert a főnök/nő az atyaúristen.
Ezek a vezetők nem fogják fel, hogy a gazdasági élet nem kényükre-kedvükre, a szájuk íze szerint működik.
Őket nem, de azokat mind sajnálom, akiknek nincs váltási lehetőségük, és ilyen ostboa, terrorista elöljárók alatt szenvednek sok éven át.
Egyik ismerősöm mellékesen xmilliós megrendeléseket hozott a cégnek ahová minimálbérrel fölvették. Várt, hogy lesz jutalom?
Semmi. A főnök el volt telve-saját magától.
Az említett munkavállaló pedig többet nem erőlködött, hogy üzleteket szerezzen nekik. Százmilliókról volt szó-csak ennyit buktak.
Azért is lépd meg, ha tényleg megteheted és kedved van hozzá, mert akik miatt teszed, azok csak ebből veszik észre, hogy mi van és tanulnak belőle, ha tanulnak.
Ezzel azokat a kollégákat is véded, akik nem merik otthagyni őket (mert családos, fél a bizonytalanságtól, nincs olyan végzettsége) és esetleg már óvatosabbak, rendesebbek lesznek velük, jóban odafigyelnek rájuk, meg a cégen belüli hangulatra.
27 engem érdekelne :)
kérdező, szép-szép, hogy büszke vagy magadra, de
- ha nem volt tényleges valós indokod az azonnali felmondásra, ne lepődj meg, ha kártérítés lesz belőle
- nem mellesleg, akármilyen mérnök vagy, sőt pláne, ha tényleg mérnök vagy, nem célszerű felégetni magad mögött a hidakat, nem akkora ország ez, simán leszel még más cégeknél kapcsolatban ugyanazokkal
én a jelenlegi helyemen, kb 10 volt kollégával dolgozom együtt
volt kolléga az egyik manager az egyik beszállítónknál
volt kolléga vezető mérnök az egyik vevőnknél
a fejvadászoknak simán végighívták a tudtom nélkül az összes volt managerem (van amelyik elmondta, van amelyikről azért tudok, mert a fejvadász mondta el)
interjún összefutottam volt kollégával
én autóiparban vagyok, gyakorlatilag mindenki ismer mindenkit
Kedves utolsó!
Akkor mondjuk hívjanak fel onnan hogy most munkaerőnek vettek fel, vagy felvettek hogy legyen kibe belerúgni, legyen kit szivatni.
Kérem döntsék már el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!