Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van a legtöbb IT-s...

Miért van a legtöbb IT-s cégnek a belváros legmélyebb bugyraiban az irodája?

Figyelt kérdés
Nem elég, hogy vidéken alig vannak ilyen cégek, de amik nagyvárosban vannak, azok is a belváros legelérhetetlenebb részein. Arra nem gondolnak, hogy akinek átlag IT-s (magyarán a többi területhez képest egész magas) fizetése van, az inkább járna autóval, mert megteheti, mintsem minden nap a koszos pórnépet szagolgassa a villamoson? Én is utaztam 15 évig tömegközlekedéssel, remélem, soha többé nem kell. Elegem lett a beszólogató kisebbségiekből, a bunkó nyugdíjasokból, illetve a télen fűtetlen buszokból/vonatokból, a sok órás késésekből, plusz az állomásokon csövező hajléktalanokból. Ezt egy átlag értelmiségi elkerülné, ha meg meg is van hozzá a pénze, akkor főleg. De akkor miért nem viszik az irodát ezek a cégek autóval is elérhető helyekre? Miért hirdetik még nagy büszkén álláshirdetésekben azt, miért tüntetik fel hatalmas előnyként, hogy az irodájuk a főváros "szívében" található? Ez kinek előny? Miért nem gondolnak arra, hogy valaki vidékről járna be és nem mindenki akar a koszos belvárosban egy 18. emeleti panellakásban élni a sokszázezres fizetéséből?
2016. jún. 28. 22:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
Igen, ha külvárosban lenne, Budapest átellenes felén, az neked jobb lenne? Meg a belvároshoz közelebb lévőknek nem lenne szívás ha kint lenne? Mit nem tudsz azon felfogni, hogy valaki így is, úgy is szívna? Dolgozz máshol, nem csak Budapesten vannak IT cégek.
2016. jún. 30. 12:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked 2-3 órás az út autóval, akkor érdemes lenne a költözésen gondolkodni.

Nekem kapásból Pécs jutott eszembe, esetleg a Balaton. Oda 2-3 órás az út autóval.

2016. júl. 1. 13:06
 13/15 A kérdező kommentje:
Pl Sopron-Bécs vonalra gondoltam. 70 km-es táv, de a dugók miatt a belvárosba 1,5 óra bevergődni. Ha kint lennének a cégek a külvárosi részeken, max 1 óra alatt oda lehetne érni.
2016. júl. 1. 14:40
 14/15 anonim ***** válasza:
69%
Ja, majd a K .európai migránshoz fog alkalmazkodni a bécsi cég :D
2016. júl. 1. 15:53
 15/15 anonim ***** válasza:
52%
Te bazeg, nem tudom, hogy te hogy meg mit vezetsz, de ha te képes vagy egy magyar méretekkel is maximum közepes méretű városokban órákig dugóban állni, akkor gratulálok.
2016. júl. 1. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!