Miért van a legtöbb IT-s cégnek a belváros legmélyebb bugyraiban az irodája?
Figyelt kérdés
Nem elég, hogy vidéken alig vannak ilyen cégek, de amik nagyvárosban vannak, azok is a belváros legelérhetetlenebb részein. Arra nem gondolnak, hogy akinek átlag IT-s (magyarán a többi területhez képest egész magas) fizetése van, az inkább járna autóval, mert megteheti, mintsem minden nap a koszos pórnépet szagolgassa a villamoson? Én is utaztam 15 évig tömegközlekedéssel, remélem, soha többé nem kell. Elegem lett a beszólogató kisebbségiekből, a bunkó nyugdíjasokból, illetve a télen fűtetlen buszokból/vonatokból, a sok órás késésekből, plusz az állomásokon csövező hajléktalanokból. Ezt egy átlag értelmiségi elkerülné, ha meg meg is van hozzá a pénze, akkor főleg. De akkor miért nem viszik az irodát ezek a cégek autóval is elérhető helyekre? Miért hirdetik még nagy büszkén álláshirdetésekben azt, miért tüntetik fel hatalmas előnyként, hogy az irodájuk a főváros "szívében" található? Ez kinek előny? Miért nem gondolnak arra, hogy valaki vidékről járna be és nem mindenki akar a koszos belvárosban egy 18. emeleti panellakásban élni a sokszázezres fizetéséből?2016. jún. 28. 22:19
11/15 anonim válasza:
Igen, ha külvárosban lenne, Budapest átellenes felén, az neked jobb lenne? Meg a belvároshoz közelebb lévőknek nem lenne szívás ha kint lenne? Mit nem tudsz azon felfogni, hogy valaki így is, úgy is szívna? Dolgozz máshol, nem csak Budapesten vannak IT cégek.
12/15 anonim válasza:
Ha neked 2-3 órás az út autóval, akkor érdemes lenne a költözésen gondolkodni.
Nekem kapásból Pécs jutott eszembe, esetleg a Balaton. Oda 2-3 órás az út autóval.
13/15 A kérdező kommentje:
Pl Sopron-Bécs vonalra gondoltam. 70 km-es táv, de a dugók miatt a belvárosba 1,5 óra bevergődni. Ha kint lennének a cégek a külvárosi részeken, max 1 óra alatt oda lehetne érni.
2016. júl. 1. 14:40
14/15 anonim válasza:
Ja, majd a K .európai migránshoz fog alkalmazkodni a bécsi cég :D
15/15 anonim válasza:
Te bazeg, nem tudom, hogy te hogy meg mit vezetsz, de ha te képes vagy egy magyar méretekkel is maximum közepes méretű városokban órákig dugóban állni, akkor gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!