Dolgozik itt közületek valaki szállodában? Mesélne róla?
Nem dolgoztam, de sokszor voltam vendég: kopogj, és akkor nem nyitsz rá senkire. Alapesetben nincs kint a "ne zavarjanak" tábla, akkor kopogsz, majd vagy kinyitják, vagy nincsenek ott, mindenesetre bemehetsz. Ha kint van, akkor értekemszerűen nem mész be. Ahol eddig megszálltam, mindenhol úgy volt, hogy ha a reggeli takarítást kihagyattuk, akkor délután, mikor elmentünk, odaszóltunk telefonon, hogy akkor most lehet jönni és akkor küldték a szobalányt.
Lenézés nincs, vendég részéről miért lenne? Viszont néha biztosan fogsz furákat találni, egyszer hosszasan röhögtünk azon, hogy nyáron, indulás előtt a balerinacipőbe belelépve behintőporoztam a lábam és valamennyi hullott a szőnyegre is. És majd' megszakadtunk, mert biztos, hogy a szobalány első gondolata az ötcsillagos hotel fehér poros szőnyegét látván nem az lesz, hogy az ott Felce Azzurra babahintőpor...
A szobalany takaritja a szobakat es a kozos helysegeket. A szobakban agyat kell athuzni, port torolni, ablakot pucolni, kitakaritani a furdot, porszivozni. Neha vannak undorito dolgok, pl. Osszeverzett agynemu ( pl. Ha verzik valakinek az orra), koszos WC, ilyesmi. A vendegre nem fogsz ranyitni, mert koposz, es kiabalod, hogy housekeeping. Aki meg nagyon nem akarja, az kiteszi a ne zavarjanak tablat.
A szobaaszony, vagy ahogy te nevezed, a gondnokno, ellenorzi a szobakat. A legtobb helyen ugy van, hogy szolsz, hogy kesz a 302, 303, 305, o meg megnezi, es szol ha valami nem jo. Azt utana kijavitod. Hogy ordit e azt nem tudom, aki nalunk van a legjobb fej, imadjak a szobalanyok ( en masik reszlegen vagyok). Nalunk a szobaaszony maximalis tiszteletet kovetel a szoblanyokkal szemben, es igaza is van, mert kemeny melo. Sem az igazgato sem mas reszlegvezetok nem nezik le oket.
Nekem is lenne két kérdésem a szobalányok felé. Az egyik, hogy mennyire nehéz elhelyezkedni? Mit néznek interjúnál? Kell protekció? A másik, minimálbért kaptok, ugye? :/
Nem tudom, ez a része mennyire érdekel, de én eddig pincérként és szakácsként dolgoztam hotelben (nyári gyakszi). A pincér nem volt olyan rossz, a szakácsot viszont utáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!