Irodában dolgozom, hogy szokjam meg ezt?
9-es vagyok. Attól függetlenül, hogy nem szeretek egyedül ücsörögni csendben egésznap az irodában, még nem jelenti azt, hogy barátkozni járok oda. Senkivel nem találkozok munkaidőn kívül, nem fecsegek a magánéletemről és soha nem is fogok senkijében vájkálni, ettől függetlenül viszont szerintem emberek vagyunk és lehet normálisan kommunikálni, emberszámba venni a többieket is, hogy kellemesen teljen a nap. Számomra fura, hogyha valaki ebben nem partner. Nyilván nem a munka rovására kell ennek mennie és elhiszem hogyha idegesítő, ha egynap 5-ször kérdezi meg valaki, hogy miért köhög a másik, ezt sem tartom normálisnak, de azért a jó viszonyt ápolni kell szerintem. Sokkal lazább a hangulat, ha ez megvan, mintha feszülten ül mindenki az irodában.
Fenntartom kedves kérdező, hogy lehet még ők sem tudják hogyan közeledjenek feléd. Próbálj néha jókedélyűen csevegni egy kicsit, kinek milyen volt a hétvégéje, előző délutánja, stb. Ha oldódik egy kicsit a te és az ő hangulatuk is, akkor hátha közvetlenebb lesz a helyzet és nem kellemetlenkednek. Így újként csak újabb feszkót robbantanál ki azzal, ha kijelented, hogy ne kérdezősködjenek már.
Esetleg ha lehet, akkor próbáljátok átrendezni az irodát úgy, hogy ne ülj velük szemben. Én a főnökömmel ülök napi 3-4 órát szemben, ami a legkevésbé sem zavar, de nem vagyunk egyformák. Hallottam olyan pszichológiai tesztről, ami azt mondja, hogy egymással szemben ülve sokkal nehezebb a munkára koncentrálni. Elképzelhető, hogy te ebbe beleesel.
Mindenesetre ezek új emberi kapcsolatok, amik még feszélyezettek, de majd "betörnek". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!