Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Irodában dolgozom, hogy...

Irodában dolgozom, hogy szokjam meg ezt?

Figyelt kérdés
Most az miérteket hagyjuk, a lényeg, hogy kicsit antiszoc vagyok és egy olyan irodában vagyok ahol 3-an vagyunk. Én velük szemben ülök, szóval kb állandóan látnak. És ez engem zavar. Meg minden más is. Tudom,gáz de utálom, mikor pl köhögök egyet és már mindegyikük engem bámul meg mondják a közhelyes megjegyzéseiket. Vagy mikor kimegyek és bámulnak olyan arral, hogy ez már megint hova a francba megy stb. Rohadtul zavar. Ha kinyitom az innim vagy leejtek 1 papírt,tollat, arréb rakom aszékem akármi, már engem figyelnek. Hogy szokjam ezt meg, mikor borzasztóan zavar?
2016. jún. 5. 10:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
nem 1x kérdezik meg, hanem állandóan, minden egyes alkalommal szinte, és szoktam velük beszélgetni a szünetekben, ezzel nincs baj, de nekem még akkor is elégé idegennek számítanak, nehezen oldodok fel és igazából ezekkel a "kedveskedésekkel" csak mégjobban gátolnak ebben. Mindig úgy érzem mintha valami rosszat tettem volna
2016. jún. 5. 13:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Jó ez mondjuk kóros. Ha antiszoc vagy, akkor ki tudod nyilvánítani, és tudod kezelni. Ha a saját magányosságodtól rosszul érzed magad, akkor ott baj van. Amúgy szerintem nem antiszociális vagy, hanem megfelelési kényszered van. Ha mindig az az érzésed, hogy elrontottál valamit.. Pl mikor köhögsz? Abban mit lehet elrontani?
2016. jún. 5. 13:37
 13/15 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Attól függetlenül, hogy nem szeretek egyedül ücsörögni csendben egésznap az irodában, még nem jelenti azt, hogy barátkozni járok oda. Senkivel nem találkozok munkaidőn kívül, nem fecsegek a magánéletemről és soha nem is fogok senkijében vájkálni, ettől függetlenül viszont szerintem emberek vagyunk és lehet normálisan kommunikálni, emberszámba venni a többieket is, hogy kellemesen teljen a nap. Számomra fura, hogyha valaki ebben nem partner. Nyilván nem a munka rovására kell ennek mennie és elhiszem hogyha idegesítő, ha egynap 5-ször kérdezi meg valaki, hogy miért köhög a másik, ezt sem tartom normálisnak, de azért a jó viszonyt ápolni kell szerintem. Sokkal lazább a hangulat, ha ez megvan, mintha feszülten ül mindenki az irodában.

Fenntartom kedves kérdező, hogy lehet még ők sem tudják hogyan közeledjenek feléd. Próbálj néha jókedélyűen csevegni egy kicsit, kinek milyen volt a hétvégéje, előző délutánja, stb. Ha oldódik egy kicsit a te és az ő hangulatuk is, akkor hátha közvetlenebb lesz a helyzet és nem kellemetlenkednek. Így újként csak újabb feszkót robbantanál ki azzal, ha kijelented, hogy ne kérdezősködjenek már.

Esetleg ha lehet, akkor próbáljátok átrendezni az irodát úgy, hogy ne ülj velük szemben. Én a főnökömmel ülök napi 3-4 órát szemben, ami a legkevésbé sem zavar, de nem vagyunk egyformák. Hallottam olyan pszichológiai tesztről, ami azt mondja, hogy egymással szemben ülve sokkal nehezebb a munkára koncentrálni. Elképzelhető, hogy te ebbe beleesel.

Mindenesetre ezek új emberi kapcsolatok, amik még feszélyezettek, de majd "betörnek". :)

2016. jún. 5. 17:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is elbeszélgetek bárkivel, sőt, kimondottan a társaság középpontja szoktam lenni, de kizárólag akkor, amikor én akarok. És még egyszer se jelentettem ki, hogy én antiszociális vagyok, szóval senki ne szóljon hozzám. Érezni lehet azt egy emberen, hogy nem kíván bizalmas viszont kialakítani a kollégáival.
2016. jún. 5. 17:13
 15/15 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat, igyekszem. Én sem jelentettem ki nekik, hogy kissé antiszoc vagyok,meg hagyjanak békén:D próbálok alkalmazkodni,de belül szarul érzem magam ezektől. Szívesen beszélgetek kicsit velük, de ez, hogy állandóan minden mozdulatom kommentálják szinte, nagyon zavar. Szeretem az embereket, szívesen beszélgetek, de nem szeretek a központban lenni. És kicsittöbb idő kell nekem ahhoz, hogy feloldodjak, ne érezzem kellemetlenül magam.
2016. jún. 5. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!