Hogyan találjak munkát a szakmámban ha nem vesznek fel?
22 éves vagyok és épületasztalos szakmám van, de van egy-két bökkenő!
1.Születésemtől kezdve szívbeteg vagyok(pacemakert kell viselnem), 20 kg-ig emelhetek, kerülnöm kell valamilyen térten a magasságot is mert ha leesek akkor vége mindennek, és nem hajthatom túl magam. Muszáj dolgoznom ha azt szeretném hogy leszázalékoljanak amit jelenleg intézek de eddig eredménytelenül!
2.Akárhová jelentkezek vagy azt kapom hogy sajnos messze laksz, vagy hogy nincs felvétel, de mostanság azt mondják hogy kevés a kettő év gyakorlati időm, menjek el és tanuljak még egy évet majd hárommal felvesznek, vagy ha számot kérnek akkor nem hívnak soha.
2014 augusztus 1-től közmunkán vagyok, nem szégyelem mert a munka nem szégyen! A társaság is jó, és elég jó munkát csinálunk szóval nem olyan nagy probléma, de az zavar hogy egy komoly szakmával nem vesznek fel sehova. Azon is gondolkoztam már hogy internetre teszek fel egy hirdetést hogy bármilyen munkát vállalok mint például boltban takarító, árupakolás, raktárban tevékenykedni, autómosó vagy akármi csak ne legyek életem végéig közmunkás. Mit tegyek??
" Azon is gondolkoztam már hogy internetre teszek fel egy hirdetést hogy bármilyen munkát vállalok mint például boltban takarító, árupakolás, raktárban tevékenykedni, autómosó vagy akármi csak ne legyek életem végéig közmunkás"
Tehetsz fel ilyen hirdetést, de azok a cégek, akiknek szakképzetlen, betanított munkaerő kell, nem fognak hirdetéseket böngészni. Neked kell jelentkezned az ilyen állásokra. Nem nagy ügy, szép számmal írnak ki ilyeneket. Érdemes szétnézni a munkaerő-közvetítőknél is, mert az ilyen munkákat a nagyobb cégek rajtuk keresztül hirdetik meg.
"...de az zavar hogy egy komoly szakmával nem vesznek fel sehova"
Egy szál szakmával nem is nagyon fognak. A szakoktatás jelenlegi színvonala mellett a bizonyítványod csak annyit igazol, hogy tudsz írni-olvasni (az általános iskolát simán el lehet végezni analfabétaként), különösebb szakmai ismereteket nem tudsz vele igazolni. Nem azért kérnek szakmai gyakorlatot, mert szívatják a munkaerőt, hanem azért, mert a szakmát az iskolában nem nagyon lehet megtanulni, kell hozzá 1-2 év tapasztalat.
Ha úgyis a leszázalékolásodat intézed, akkor az árufeltöltő, pénztáros és egyéb egyszerű munkákkal jobban jársz: ezekre a helyekre sokszor megváltozott munkaképességűeket keresnek, mert jár utánuk valami járulékkedvezmény, az egyszerűbb munkákat pedig ők is el tudják látni. Ha bekerülsz egy ilyen helyre, könnyen lehet, hogy leszázalékolás után is megtartanak, hiszen onnantól olcsóbb leszel a munkáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!