Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jó bosszú ha bejelentés...

Jó bosszú ha bejelentés nyomán munkaügyi büntetést kapott a cég? és amit meg akart spórolni most triplán fizetheti ki? És azt is tudja a cég hogy a bejelentő dolgozó volt.

Figyelt kérdés

Egy cégnél vagyok fizikai munkán. A munkához elvileg teljes munkabakancs kéne amit a cég ad szerződés szerint. De nem ad, hogy spóroljon, a melós hozhatja saját pénzből mert anéélül meg nem dolgozhat.

valaki a dolgozók közül (én tudom ki, de sajnos nem én voltam)felnyomta a céget a munkaügyi felügyeleten. Azok jöttek ellenőriztek állítólag kellett volna lenni beszerzési ívnek a vett munkaruhákról, leltári ív, átadási ív kinek mit adtak át, számlák a beszerzésről stb.

Persze semmi se volt.

Büntetett a felügyelet nem is keveset. És ami a legszebb kötelezte a céget a beszerzése és jön majd vissza ellenőrizni ez megtörtént-e.

Tehát summázzuk. A főnök meg akarja spórolni melósonként azt az évi kb 30.000-et amibe egy szett ruha és bakancs kerülne.

Van 20 melós. Jön a felügyelet és büntet fél millióra.

Úgyhogy a cég a büntiből az összes melóst durván 2x felruházhatta volna.

De még nincs vége hiszen kötelezték a beszerzésre a céget így persze veheti meg a ruhákat a büntin felül.

Így spórolni akart és 3x annyiba került az egész neki. Hát benyalta megérdemli.

Ez jó bosszú volt a dolgozótól aki felnyomta a céget? Szerintem abszolútés kap majd egy üveg pezsgőt tőlem házon kívül.

A főnök az a barom persze semmit se tanul már nyomoz ki lehetett az és őrjöng.

Nem száll magába hogy na loptam csaltam beszoptam megérdemlem. Nem, hanem még " ha megtudom ki volt!!" stb

De fizethet mint a katonatiszt.

2016. máj. 31. 13:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Olyan világot élünk sajnos, hogy míg egyre több a munkavállaló, addig egyre kevesebb a munkahely. Ennek következménye pedig az, hogy sokan ott tartanak, hogy összetehetik a kezüket, hogy legalább van hol dolgozniuk. Ezt a munkáltatók pedig nagyon jól tudják, így aztán ott élnek vissza ahol csak tudnak, s sokan úgy is viselkednek, mint valami Isten. Szerencsére nagyon rossz munkahelyem még nem volt, de az itt és más weboldalon olvasottak, illetve ismerősök tapasztalatainak meghallgatása is borzasztó számomra.

Kollégád pedig jól tette. Rengeteg helyre kellenének ilyen emberek, akik mernek lépni, hisz csak ezáltal fog megváltozni minden.

2016. jún. 12. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!