Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sehova sem vesznek fel dolgozn...

Sehova sem vesznek fel dolgozni, mert cigány vagyok, miért?

Figyelt kérdés
Én nem az a fajta cigány vagyok. Mire jó ez a rasszizmus?

2016. máj. 29. 17:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

ma is mentem az utcán jött 3 cigány elkezdtek bámulni, odanéztem, erre látom ám, hogy meg tudnának ölni a szemükkel... komolyan azt hittem, hogy nekem jönnek, már majdnem kezdtem futni, de éppen befordult a sarkon két rendőr....elképesztő mázli, tényleg hihetetlen, hogy pont felbukkantak... simán azt hittem, hogy a következő másodpercben már ütnek.... és sok ilyen van sajnos, elmész egy javítóintézetbe, vagy fiatalkorúakbörtönébe, gyakorlatilag 90% roma... ugyanúgy a rendes börtönben is, és sajnos rablásért, emberölésért, szexuáliserőszakért...tehát csupa-csupa erőszakos bűncselekményért ülnek...gyakorlatilag minden családban van olyan, hogy na "ennek vagy annak a gyerekét" is megfenyegették a cigányok, késsel fenyegették, elvették a telefonját....

Ha azt tapasztalná az ember, hogy tudják az indulataikat kezelni, hogy törvénytisztelő állampolgárok, akik adótfizetnek, és nem rettegésben tartják az időseket, meg a gyerekeket, vagy az egyedül mászkáló felnőtteket, akkor talán megváltozna a társadalmi hozzáállás...

és igen, vannak akik nagyon rendesek, és tanulnak, és nekem is van roma barátom, akivel bármikor a legnagyobb örömmel összeülök egy sörre, csak sajnos önkéntelenül is, de félelmet kelt bennem, és rossz érzést, ha egy ismeretlen cigánnyal kerülök szembe... nem vagyok erőszakos ember, nem gyűlölöm a másik embert, a konfliktusokat igyekszem szép szóval megoldani, de egyszerűn a sok rossz tapasztalat félelmet, idegenkedést kelt bennem, és szerintem ezzel sokan vagyunk így...tényleg nem gyűlöletről van szó szerintem az emberek többségének esetében...

de a félelem szerintem elég indok lehet erre, hogy "mi van ha elviszi a kasszából a pénzt" "mivan ha rossz környezetből jött, neveletlen, tanulatlan"....és akkor hát inkább legyen a fehér... (közben lehet hogy az a fehér sokkal előbb szaladna el a kasszával....)

2016. máj. 29. 21:46
 12/16 anonim ***** válasza:
83%

A cigány és a roma ugyanazt jelenti. A cigány magyar szó, a roma meg cigány szó. Teljesen mindegy, hogy nevezed, embernek kell lenni, akarni dolgozni, és megszűnik cigánynak lenni a cigány, magyarnak lenni a magyar. Csak emberek vannak.

2016. máj. 29. 22:02
 13/16 anonim válasza:
20%
csak kicsit igasagtalan azokal a ciganyokall szemben akik tenyleg nm olyanok, mert ok nm tehetnek minden cigany tetteert :( es am azt h egy cigany menyire normalis ne abbol szurjetek le h akcentusal e beszel vagy ciganyosan oltozkodik...azert ne keljen teljesen magyarra valni h ne utaljanak mer akkor kosz inkab utaljatok :D
2016. máj. 30. 23:46
 14/16 anonim ***** válasza:
kérdező: nem kell kétszer olyan jól teljesítened,mert az előítéletes embernek ez sem elég.tudnillik az előítéles tökfilkóknak van egy olyan tulajdonságuk,hogy amint elba**ol valamit,egyből előjön a primitív oldaluk.hibázni pedig mindenki hibázik,de van egy nagy különbség.ha egy fehér magyar elb**** valamit munka közben,a főnöke azt mondja:na józsikám,csináld újra mer így nem jó. ha barna bőrű magyarként teszed ugyan ezt(egy előítéletes főnökkel),hiába dolgoztál eddig háromszor annyit mint más,az első hibád után megkapod a"na tessék,ez a buta cigány ezt is el*****".nem azt kell bizonyítanod,hogy többet érsz másnál,hanem h ugyan annyit.aki azt várja el tőled,hogy megalázkodj,tripla olyan jó legyél,az nem akar neked jót.egy ember aki nem előítéletes,az nem vár el tőled semmi extrát,és nem is fog le buta cigányozni az első adandó alkalommal.
2016. máj. 31. 15:44
 15/16 anonim ***** válasza:
34%

Hova jelentkeztél, milyen munkakörre, és milyen képesítéssel rendelkezel? Elsősorban ezen kellene elgondolkodni, nem arra gondolni hogy cigány vagy és sajnáltatni magadat.

Tipikus a cigányoknál amikor nem sikerül nekik valami, vagy nem a kényük-kedvük szerint történik valami, hogy "hát azér' mer' cigány vagyok?"

Senkit nem érdekel, hogy cigány vagy, ha normálisan, kulturált körülmények közt élsz, megfelelő erkölcsi keretek közt, és dolgozol, nem a markod tartod, mint a fajtársaid 90%-a.

Sok sikert!

2016. jún. 2. 09:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, te gondolom marhára tudod, milyen cigánynak lenni. Mi lenne, ha az érintetteknek meghagynád a jogot arra, hogy eldöntsék, hogy érzik magukat egy ilyen helyzetben, és nem kezdenéd el kívülről magyarázni, hogy az valójában nem is úgy van?
2017. nov. 10. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!