Sehova sem vesznek fel dolgozni, mert cigány vagyok, miért?
ma is mentem az utcán jött 3 cigány elkezdtek bámulni, odanéztem, erre látom ám, hogy meg tudnának ölni a szemükkel... komolyan azt hittem, hogy nekem jönnek, már majdnem kezdtem futni, de éppen befordult a sarkon két rendőr....elképesztő mázli, tényleg hihetetlen, hogy pont felbukkantak... simán azt hittem, hogy a következő másodpercben már ütnek.... és sok ilyen van sajnos, elmész egy javítóintézetbe, vagy fiatalkorúakbörtönébe, gyakorlatilag 90% roma... ugyanúgy a rendes börtönben is, és sajnos rablásért, emberölésért, szexuáliserőszakért...tehát csupa-csupa erőszakos bűncselekményért ülnek...gyakorlatilag minden családban van olyan, hogy na "ennek vagy annak a gyerekét" is megfenyegették a cigányok, késsel fenyegették, elvették a telefonját....
Ha azt tapasztalná az ember, hogy tudják az indulataikat kezelni, hogy törvénytisztelő állampolgárok, akik adótfizetnek, és nem rettegésben tartják az időseket, meg a gyerekeket, vagy az egyedül mászkáló felnőtteket, akkor talán megváltozna a társadalmi hozzáállás...
és igen, vannak akik nagyon rendesek, és tanulnak, és nekem is van roma barátom, akivel bármikor a legnagyobb örömmel összeülök egy sörre, csak sajnos önkéntelenül is, de félelmet kelt bennem, és rossz érzést, ha egy ismeretlen cigánnyal kerülök szembe... nem vagyok erőszakos ember, nem gyűlölöm a másik embert, a konfliktusokat igyekszem szép szóval megoldani, de egyszerűn a sok rossz tapasztalat félelmet, idegenkedést kelt bennem, és szerintem ezzel sokan vagyunk így...tényleg nem gyűlöletről van szó szerintem az emberek többségének esetében...
de a félelem szerintem elég indok lehet erre, hogy "mi van ha elviszi a kasszából a pénzt" "mivan ha rossz környezetből jött, neveletlen, tanulatlan"....és akkor hát inkább legyen a fehér... (közben lehet hogy az a fehér sokkal előbb szaladna el a kasszával....)
A cigány és a roma ugyanazt jelenti. A cigány magyar szó, a roma meg cigány szó. Teljesen mindegy, hogy nevezed, embernek kell lenni, akarni dolgozni, és megszűnik cigánynak lenni a cigány, magyarnak lenni a magyar. Csak emberek vannak.
Hova jelentkeztél, milyen munkakörre, és milyen képesítéssel rendelkezel? Elsősorban ezen kellene elgondolkodni, nem arra gondolni hogy cigány vagy és sajnáltatni magadat.
Tipikus a cigányoknál amikor nem sikerül nekik valami, vagy nem a kényük-kedvük szerint történik valami, hogy "hát azér' mer' cigány vagyok?"
Senkit nem érdekel, hogy cigány vagy, ha normálisan, kulturált körülmények közt élsz, megfelelő erkölcsi keretek közt, és dolgozol, nem a markod tartod, mint a fajtársaid 90%-a.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!