Hogy engedheti meg egy munkahely hogy egy dolgozója kamu betegállományban legyen? Szabadság meghosszabbítása betegállománnyal?
Kolleganő szabit két kettő hetet. Nem kapott csak 1-et. Erre a hiányzó 1 hétre elment betegállományba így megszakítás nélkül meglett a kettő hét.Amikor jönni kellett volna 1 telefon hogy jaj megbetegedtem .És épp 1 hetet volt beteg mint amennyi hiányzott a szabiból.
Na most azt nem érdemes firtatni való betegség volt-e ez. Nyilván kamu.
Kérdés: a vezetőség ezt miért hagyja? Ordít a sztori a csalástól.
Én úgy vágnám ki az illetőt mint a szél.
Azért egyet kapott, mivel annyit kötelező úgy kiadni ahogyan Ő kéri.
A másik egy héttel meg nem tud mit kezdeni, és indokolni is kell az elbocsátást.
Emellett ha kirúgják újat kéne találni, ami nem biztos, hogy megéri, ha amúgy jól végzi a munkáját.
Végül pedig a betegszabi is korlátos, szóval amikor tényleg beteg lesz, majd hamarabb jön a táppénz, aminél a fizetés is kevesebb, és az jobban fáj.
Illetve akik sokat vannak táppénzen ott kezd a vezetőség gondolkozni azon, hogy na Őt elkéne távolítani.
Én meg inkább örülnék neki, hogy ilyesmit lehet csinálni. Legközelebb én is kihasználnám.
Szinte érzem a testi fájdalmadat, amiért másnak jó. :D
Gondolom kell a munkaerő, jól dolgozik és valószínűleg megbízható minden más területen. Vagy neadjisten olyan a vezetőséged, aki tudja, hogy mindneki emberből van és ezzel együtt vannak a dolgozóknak igényeik is.
Klassz, hogy te jobban tudod, abba bele sem gondolsz, hogy a vezető a büdös életben nem bizonyítja be, hogy a dolgozó valóban beteg volt vagy sem.
Mindenkinek jár az éves 15 nap betegszabadság, ha jó a kollégának, hogy 70% pénzt kap csak érte, akkor az az ő dolga, te meg foglalkozz a saját életeddel.
Az az orvos felelőssége, hogy valós betegséggel ír-e ki valakit táppénzre, vagy csak úgy "haveri alapon"!
Ha egyszer hozza a papírt a dokitól, a munkahely már nem sokat tehet.
Valóban, létszám-leépítéseknél szoktak az ilyesmire is figyelni, de ez akkor sem lehet törvényileg elfogadott indok!
Szánalmas, hogy te a saját munkatársadnak akarsz rosszat.
1. Semmi közöd hozzá
2. Miért zavar ez téged, tán nem egy besúgó nyalógép vagy?
Inkább azon gondolkozz el, hogy a legtöbb vezető sz*ré húgyé dolgoztatja az átlagembert és még szabira is alig engedik el. Én az ilyen alattomos rosszakaró embereket vágnám ki, mint amilyen te vagy.
Matekozzunk kicsit!
Dolgozó el akar menni 2 hétre.
Főnök agyvérzést kap. Két hétre? Hát akkor meg kell oldani a helyettesítést túlórával béremberrel. Az nekem pénz. Nem engedem el két hétre, mert spórolni akarok.
De a dologzó akkor is elmegy ha nem szabival hát betegállománnyal.
Eredmény?
- ugyanúgy kell ember a helyére ami pénz!
- a betegáll 15 nap melyet a cég fizet az is pénz!
- és még ott a szitu hogy a dolgozó hülyére vette a főnökét
vagyis, nem hogy nem spórolt a hülye főnöke, hanem még 2x annyiba került neki az egész mintha simán elengedte volna 2 hét szabira. És ráadásként még hülyére is lett véve, amit ellen sokat nem tehet mert orvosi papír az van.
Kérdésem: MEGÉRTE?
nem jobb lett volna simán elengedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!