Ti elmennétek mekizni vagy gyárba csak hogy elmondhassátok, hogy nem közmunkások vagytok?
Jelenleg közmunkán dolgozom a helyi iskolában a titkárságon. 66ezer Ft-ot kapok kézbe. Ez ugye egy műszak, 8-tól 16-ig, szabad hétvégékkel. 3 percre lakom az iskolától.
A Mekiben 3 műszakra fizettek volna 70ezer Ft-ot, össze-vissza lett volna a szabadnap plusz sokszor kellett volna túlórázni, amit nem fizettek volna ki. Utazni kellett volna 30 km-t.
Gyárban 3 műszakra fizettek volna 80ezret. Szintén utazni kell 30 km-t, a vonatbérlet egy részét fizeti a munkáltató, de a város szélén van a gyár, ezért buszbérletet is venni kellene, amit már nem fizetnek, így a 80-ból lejön majdnem 10000 a vonattal együtt.
Rengeteg más helyre beadtam a jelentkezésemet, egyedül a Mekibe meg a gyárba vettek volna fel, mert pályakezdő vagyok, nincs tapasztalatom.
Én a helyedben elmennék dolgozni akár a mekibe is (munka nem szégyen soha), közben éjjel-nappal a németet magolnám és kimennék külföldre.
Nehéz az élet ott is, nincs kolbászból a kerítés, de nem egy olyan volt barátom van, aki nem tanult tovább, csak egy pucér nyelvtudása volt, viszont nem volt büdös számára a munka, és jobban él kint diploma nélkül, mint én itthon diplomával.
Szerintem tanulj nyelvet a kozmunka mellett.
Utolsó: napi 4 órát utaztál ennyi pénzért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!