Akiknek rugalmas munkaidejük van, és maguk osztják be az idejüket, azok mivel foglalkoznak?
Én nem nagyon ismerek vidéken olyan embert, aki teljesen maga osztja be a munkaidejét, netán otthonról dolgozik. Mind vagy vállalkozók (abból is inkább a kötött munkaidősök) vagy alkalmazottak, teljesen kötött munkaidővel, úgy, hogy az ember még kb. wc-re sem mehet akkor, amikor akar. A párom webfejlesztő egy cégnél, igaz, 1-2 órákat csúsztathat időben a munkahelyén (pl 8 helyett 9-re megy és akkor tovább is marad), de alapvetően neki is le kell dolgoznia minden áldott nap a 8 órát. Náluk még a designerek sem kapnak rugalmas munkaidőt.
Akiknek mégis összejött az, hogy maguknak osztják be az idejüket, akkor dolgoznak, amikor akarnak időben, azok mivel foglalkoznak? Vagy esetleg aki kapott home office lehetőséget (akár heti 1-2 napot is)?
Egyik volt évfolyamtársam teljesen rugalmas munkaidőben dolgozik az egyik telekommunikációs cégnél, telefonos ügyfélszolgálatosként. Ő is kötött munkaidővel kezdte, de az eredményes munkáért a prémiumok mellett náluk ez a lehetőség is jár. Annyi van megadva, hogy hány órát kell ledolgoznia hetente.
A teljesen rugalmas munkaidő tényleg ritka. De az IT szférában elterjedt gyakorlat, hogy a munkaidő egy részét kell csak bent ledolgozni, a többivel szabadon gazdálkodhat a munkavállaló.
Igaz, én viszonylag kötött munkaidővel rendelkezem, de lehet home office-t kérni speckó esetekre, pl: csomag jön, szerelő, autó műszaki, betegség betegszabi helyett, ilyesmi.
Én informatikus vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!