Mindenhol ennyire nehéz az új dolgozónak a beilleszkedés manapság?
...olyan, mintha a régebbi kollégák azt várnák, hogy mikor adom fel...
Vagy csak az úgynevezett jobb munkahelyeken van így?
Alapvetően újként bekerülni egy összeszokott társaságba pszichésen megterhelő. Ki kell tapasztalni az erőviszonyokat, közben igyekezni mindenkinél "jól indítani" + betanulni az munkába és még jól is csinálni azt.
Szerintem ez maximum akkor jelenthet tartósan nehézséget, ha a befogadó csoport teljesen más habitusú, mint az új ember.
Amúgy komolyan mondom, nem értem az embereket. Nem hogy inkább segítenének az újaknak, inkább csesztetik meg fúrják őket... Én, ha jönne hozzánk egy új kolléga, biztos, hogy azon igyekeznék, hogy minél jobban érezze magát nálunk, hogy minél könnyebben be tudjon illeszkedni.
Nekem is kijutott az utálatoskodásból, volt, hogy mindennap sírtam, ott akartam hagyni a munkahelyem stb. de már nem érdekel, ha undok a kolléganőm, felőlem utáljon, ahogy bír. Elviseljük egymást, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!