Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a megoldás egy olyan...

Mi a megoldás egy olyan helyzetre, ha olyan főnököd van, aki mind szakmailag, mind emberileg egy nulla a szemedben?

Figyelt kérdés
Hogy tudod megoldani, ha látod, hogy szakmailag sokkal kevesebb nálad (pl. nekem 2 diplomám van, neki egy sem, és ő a főnököm(, és emberileg is olyan ember, akit soha nem engednél a közeledbe a magánéletedben. Magyarul utálod minden szempontból. Baromi nehéz helyzet nekem, mert egyszerűen nem tudom elfogadni őt semmilyen szempontból.
2016. ápr. 10. 19:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Hidd el, hogy én elég jól látom minden egyez mozdulatát, vagy gondolatát, hogy mit miért tesz. Sajnos túl egyszerű ember ahhoz, hogy ne lehessen látni.

Sajnos én látom, hogy mi hogy működik ennél a cégnél, úgy mint máshol 1985-ben. Mint ha megállt volna az idő. És igen, össze tudom hasonlítani, mert dolgoztam az ország egyik legnevesebb multijánál. Ez is multi, csak ez kicsiben. Ott egy ilyen ember max takarítónő lett volna, itt pedig ő irányít mindent.

Én ugye nem tudom mi, hogy történt annak idején, de gyanítom, hogy kéz kezet mosott mindig is, és ezért lehet ott ahol van.

ui. semmi oka nem volt arra hogy kivágjon, mert a munkámba sosem tudott belekötni, ha akart is, sosem tudott semmin rajtakapni, mert a munkámat mindig 100%-osan végzem, a legjobb tudásom szerint, mert így tanultam.

ui.2. hidd el, hogy számít a diploma, igen is számít. Ezt mindig olyanok mondják akiknek nincs. Én látom, mit érnek azok akiknek nincs, csak ami rájuk ragadt a hosszú évek alatt. Olyan minőségű is a munkájuk és annyira vannak tisztában azzal, hogy egy cégnek 2016-ban hogy is kellene működni.

2016. ápr. 13. 16:44
 12/16 coolhc válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem szégyelld magad.Azért mert valakinek nincs diplomája már nem is ember?Szerinted rosszabb a munkája annak az embernek akinek nincs diplomája?Elmondanám neked,hogy nem a diploma számít hanem az,hogy milyen odaadással,milyen alázattal végzed a munkád mondom én ezt úgy,hogy egyetemet végeztem és volt olyan osztálytársam akire egy söprűt sem bíztam volna rá és ő is elvégezte az egyetemet.Tehát ezek szerint az ő trehány(mert tényleg olyan volt)munkája jobb mint egy tisztességes szakmunkásé?Vagy teszem azt egy olyan emberé aki egy adott szakmában 20 éve benne van és azidő alatt ráragadt a szakma minden fogása?Mond csak szerinted ki beszél jobban angolul gyakorlatban akinek van pl.középfokú nyelvvizsgája vagy aki 10 éve Angliában él?Szerintem ne magasztald föl magad ennyire mert te diplomás vagy vagy bármi más miatt és senki sem fog téged nyaggatni a főnököd sem csak a munkád végezd el 100%-ig.Ezeket nem bántásból mondtam,nekem is van diplomám felsőfokú nyelvvizsgám is és attól én ki vagyok?A munkát nem végzettségben hanem teljesítményben mérik.

2016. ápr. 15. 12:55
 13/16 A kérdező kommentje:

Senkit nem szóltam le, mert körülöttem sok olyan értékes ember van akinek nincs diplomája.

Egy cégvezetésben lévő embernél ez viszont alapfeltétel szerintem ma!

Hidd el, nagyon is kitűnik egy ilyen környezetben, ha nincs valakinek, és olyan pozícióban van. Kezdve a nem lévő menedzsment ismeretektől, a nyelvtudáson át, az informatikai készségekig.

Ha valakinek diplomája van, sem biztos, hogy megvannak ezek, de az én tapasztalatom az, hogy a diplomásoknál ezek nagyobb mértékben megvannak.

2016. ápr. 16. 14:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Van diplomám, kedves kérdező, de nem az eredeti szakterületemen dolgozom. Kerültem ebben vezető pozícióba is, úgy, hogy ilyesmit iskolában, egyetemen sose tanultam, de volt benne tapasztalatom, szorosan együttműködtem az elődömmel, és van józan eszem. Ezért vagyok ebben sikeres. Láttam viszont a területbe vágó diplomával frissen végzett kollégát, akinek a gyakorlati tudnivalókról lövése nem volt, az első évben praktikusan tanítottuk, hogy valamire jussunk már végre.

Próbaidő alatt indoklás nélkül megszüntethető a munkaviszony, teljesen mindegy, hogyan dolgozol. Egy vezető minimum csapatban gondolkodik, nem egyes emberekben, azok ugyanis gond nélkül pótolhatók - viszont ha valaki demoralizálja a csapatot, és emiatt csökken a teljesítmény, az sokkal nagyobb probléma. Én tuti kivágtalak volna, ha nem tudsz engem, mint főnöködet elfogadni (és hidd el, hogy ezt max pár nap alatt levettem volna rólad) - akkor nem kell együtt dolgoznunk és kész, de a csapatomban nem engedem gerjeszteni a feszkót.

Az, hogy ki milyen ember, nem érdekel egy munkahelyen, amíg az ottani viselkedése korrekt. Ez nem baráti társaság, nem teadélutánra gyűlünk össze, hanem dolgozni, a többi irreleváns.

Nagyon zöldfülű vagy még, kell még vagy 10 év, mire (talán) rájössz, hogyan működnek a dolgok, és miért írtál butaságokat.:-)

2016. ápr. 16. 16:37
 15/16 A kérdező kommentje:

Látom megértettétek amit írtam. Pont, hogy akinek össze kellene fogni a csapatot, az gerjeszti a feszültséget. Milyen vezető az aki a csapatának egyik tagját uszítja a másikra? Aki elvárja, hogy a besúgói jelentsenek a többiről, ráadásul 90%-ban hazugságokat? Aki különbséget tesz két ugyan olyan szinten lévő csapattagról? Nekem ez nem vezető.

Mint írtam dolgoztam talán a leghíresebb magyarországi német multinál, és ott a német profizmus meg sem engedett volna ilyet, ezt kivetette volna magából. Hidd el, ott láttam azt, hogy milyen egy profi vezető, igaz hibák ott is voltak, de nem ez a szint amiről beszéltem.

Miért írod hogy kirúgtál volna? Miért? Az én munkámra panasz még sosem volt, sem arra, hogy valamilyen "parancsot" nem hajtok végre. Soha. Én aztán pont az az ember vagyok aki munkahelyre dolgozni megy, nálam pl. nem is jöhet szóba hogy szabadidőben a "csak" munkatársakkal töltsem az időm.

Mint írtam, nem bírom elfogadni, hogy ilyen ember a felettesem, de ez nem azt jelenti, hogy nem végzem el a munkám, nem rendesen beszélek vele stb. Miért rúgtál ki volna így? Érdekel az indok, mert kifejezetten jó csapatjátékosnak tartom magam addig ameddig a csapatkapitány is az.

2016. ápr. 18. 16:04
 16/16 anonim ***** válasza:
[link] 😂😂😂
2017. júl. 15. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!