Hogy lehet egy munkahelyen három ember mindig azonos napokon beteg? Nem álnaiv vagyok csak azt nem értem a főnöknek ez hogy nem szúrja ki a szemét.
Munkahely, három tyúk. Egy ötvenes maca, meg a két lánya. Mind a hárman itt dolgoznak. feltűnően gyakran betegek, nincs olyan hónap hogy legalább egy hetet (legalább!) ne lennének távol „nagyon betegen”.
És a „csoda”: mindig egyszerre betegek. Soha egy nap eltérés sincs. Egyszerre betegszenek meg és egyszerre gyógyulnak meg. Hozzák az orvosi papírt soha egy nap eltérés sincs a kezdet vég közt.
És a „csoda” 2: ezek a betegségek mindig hétvégéhez csapódnak. Soha nem betegek szerdán. Mindig csüt-péntek vagy hétfő-kedd. Épp meghosszabbítják a hétvégét.
Nem vagyok naiv. Tudom hogy az egész egy nagy kamu. Az se igaz amit ezek a libák kérdeznek.
Amit viszont tényleg nem értek: a főnöknek ez nem szúr szemet? (az nem lehet sztem) De ha meg szemet szúrt miért nem cselekszik? Az neki jó hogy a kiesők helyére túlórában be kell fogni más embert túlórapénzért, hogy fizeti a cég kamu betegállományokat és állandóan szervezési feladat hogy kit hova osszanak be mert ezek a libák állandóan hiányoznak?
Ez nem lehet jó a cégnek sem.
Miért nem tesz ellene? Hogy mit? Ki kell rúgni mind a hármat. Betanított fizikai dolgozók semmi perc alatt lenne ember a helyükre.
"Majd ők kiszámolják, meg utána járnak. "
Az szép meg az is szép hogy a főnököt is elveri a TB na de vajon állásom honnan lesz? mert ha ezt megteszem akkor repültem.
Hogy névtelenül? Hagyjuk már.
"és azokat a lovakat ütik, amelyek húznak"
Mondj nekem helyet ahol nem azt ütik amelyik húz.
Én még olyan helyet nem láttam. Minden heylen ott vannak a csókosok mindenbe szarók és eredmény? Mint itt is.
Még ők járnak jól én meg szívok mint a torkosborz azért mert más meg szarik bele.
Mondj helyet ahol ez nem így van!!!
Én még olyat sose láttam.
#14-re:
Márpedig van! Legalábbis jobb-rosszabb mindenképp. Keress jobbat. Útmutató lehet a kereséshez olyan cég, ahová nehéz bekerülni. Ahol magas a fluktuáció, tehát egymásnak adják az új belépők és a lelépők a kilincset, ott vannak nagy bajok leginkább. Azt persze nem tudhatom, milyen helyen laksz munkahely kínálat tekintetében, illetve megteheted-e, hogy munkahelyet válts, de én azt javaslom. Előbb-utóbb csak találsz jobb helyet.
Alternatív változat: Ha van még pár kolléga, akinek hozzád hasonlóan nagyon elege van a dologból, akkor a következő esetben, amikor a 3 grácia lebetegszik, jelentsetek Ti is beteget...
" Útmutató lehet a kereséshez olyan cég, ahová nehéz bekerülni"
Olyan herlyre ahova nehéz bekerülni oda én nem is kerülök be.
Nem rám várnak ilyen helyen.
Én csak iylen trágya helyre kellek.
Ide könnyű bekerülni és könnyű kikerülni is.
Pl ha elmennék betegálloményba már ki is kerülnék.
Ha Téged azonnal kirúgnának táppénz miatt, akkor az említett eset csak úgy állhat fenn, ha annyira bennfentesek. Ha mindenképpen az adott helyen kell maradnod, akkor tegyél érte, hogy ne szenvedjetek mások miatt.
Még egy utolsó tipp a részemről, mást én már nem tudok mondani:
"Ha Téged azonnal kirúgnának táppénz miatt,"
Nos egy kis sztori: influenza én elmegyek betegnek papír van bejelentés van. Két nap múlva rámcsörögnek hogy nem érdekli őket mi bajom de holnap benn legyek vagy kirúgnak. Így bele a telefonba. Mit tettem? Mit tehettem.
"A főnöknek nem írhatnál egy névtelen levelet, hogy ez így mégsem o.k.?"
Az hogy a főnök miért nem tesz ellene nem ok nélküli dolog. Hogy mi az ok nem tudni, de egy biztos: oka van, és az én névtelen levélkémet olyan magasról szarná le hogy öröm lenne nézni.
Biztos sógorkomahaver rokon stb a három grácia.
És ha így van akkor aztán kit érdekel hogy én a dologzó aki nem sógorkomahaver mit pampogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!