Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hol tudok bejelentést tenni a...

Hol tudok bejelentést tenni a közmunkások viselkedésére?

Figyelt kérdés

Pár hete új környékre költöztem, ahol rendszeresen látok közmunkásokat. Reggel, amikor elmegyek a boltba (vagy napközben bárhová), mindig ugyanazon a padon ülnek, beszélgetnek, cigiznek stb. Egyesek mellett még sörös doboz és boros üveg is hever, mintha otthon lennének.

A szemét meg a csikkek ugyanott vannak elszórva mindig az utcán, pedig feltételezem, hogy a dolgukhoz tartozna ezek eltávolítása is (néha... esetleg). Az ajtót nem ez tette be, hanem az, hogy a parasztja feláll, részegen a falhoz dülöngél és konkrétan az ablakom alá vizelt, miközben csodásan letaposta azokat a virágokat, amiket a házban élő egyik néni gondoz a virágágyásban.

Nagyon felhúztam magam rajta. Amikor pedig kérdőre vontam, az arcomba vágta, hogy ő rohadtul nem fog ennyi pénzért dolgozni.

Én megértem, hogy kevés pénzt kapnak, de azt is az én adómból. Emellett én is és még rengeteg ember, elég sokat dolgozik 57 ezerért (vagy mennyit keresnek), tisztességes, becsületes munkával. Ez felháborító.

A kérdésem az, hogy hol tudnám ezt jelenteni? Melyik szervnél kell panaszt tennem ez ügyben?

2016. márc. 29. 20:05
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
63%
Hogy van az, hogy mások gyárakban robotolnak, 12 óráznak és keresnek nettó 80-at, ők meg a részeges vegetálásukkal nettó 57-et. Igazságos, ez?
2016. márc. 29. 23:07
 22/47 anonim ***** válasza:
62%

Ne túlozzál már, hogy "Részegen fetreng, házfalakra vizel munkaidőben"!

Sehol nincs részegen fetrengés, még a közmunkásoknál se!

Úgy beszélnek itt egyesek a közmunkásokról, mint valami alantas állatokról.

Ez gusztustalan, pont annyira, mint a kedves Kérdező falára hu.gyozni.

2016. márc. 29. 23:14
 23/47 anonim ***** válasza:
87%

Itt.

"Egyesek mellett még sörös doboz és boros üveg is hever, mintha otthon lennének."

Az ajtót nem ez tette be, hanem az, hogy a parasztja feláll, részegen a falhoz dülöngél és konkrétan az ablakom alá vizelt, miközben csodásan letaposta azokat a virágokat, amiket a házban élő egyik néni gondoz."

Az ilyeneket kéne megérteni és sajnálni?

Óbégat, hogy milyen kevés a fizetés, hogy ennyiből nem lehet megélni, de azért sörre és borra van pénz.

2016. márc. 29. 23:17
 24/47 anonim ***** válasza:
79%

Na, figyelj, én ismerek polgármestert egy kisebb városban, (régen község), aki kb. délelőtt 11-ig használható valamire, aztán átmegy egy kisvendéglőbe enni, és ott iszik a munkaidő végéig.

Nem hulla-részegre, de iszik, mindenki tudja.

Aki a közmunkásokat alkalmazza (kihasználja inkább) meg úgy lop, mint a szarka, a haverjai is, ők is isznak, de ez már a legkevesebb.

Meg még sorolhatnám...

Hagyjuk ezt a közmunkás szidást!

Egy polgármestertől nem sajnáljátok a pénzt?

De érdekes!

2016. márc. 29. 23:24
 25/47 anonim ***** válasza:
64%
De, attól is sajnáljuk! Nem minden közmunkás ilyen, de az ilyen taplókat jelenteni kell, ha közmunkás, ha egyetemi docens, akkor is. Hol élünk?
2016. márc. 29. 23:33
 26/47 anonim ***** válasza:
52%

Talán mert a polgármester nem tapossa össze az idős néni virágait és nem pisálja le a kérdező házát. Lehet iszik és sikkaszt, de legalább tud emberien viselkedni.

Rengetegen lopnak, csalnak és hazudnak ebben az országban. Sajnos. Ezt az ember kénytelen elviselni. De azok legalább emberként viselkednek, elvannak a saját kis világukban, és nem az utca kellős közepén isznak, cigiznek, pisálnak és a fizetésükre panaszkodnak.

Lehet mindenért a politikát és a politikusokat hibáztatni, de azért kiváncsi lennék ha a szóban forgó közmunkásoknak felajánanak egy gyári összeszerelő állást nettó 100-ért, elfogadnák-e.

2016. márc. 29. 23:36
 27/47 anonim ***** válasza:
63%

"Lehet iszik és sikkaszt, de legalább tud emberien viselkedni."

Ja, akkor sikkasztani kevésbé nagy bűn, mint egy idős néni virágait letaposni.

Értem!

Szép logika mondhatom!

Amíg öltönyben van, és "snájdig", addig nincs is baj, igyon, lopjon, csak ne lássuk!

2016. márc. 29. 23:44
 28/47 anonim ***** válasza:
70%
Téged mi zavarna jobban, ha xy politikus elsikkasztana 2 milliárdot, vagy ha kirabolnák a lakásod?
2016. márc. 29. 23:49
 29/47 anonim ***** válasza:
70%

Kérdezek jobbat.

Téged mi zavarna jobban, ha XY politikusról kiderülne, hogy sikkasztott 2 milliárdot, vagy ha egyik este arra érsz haza, hogy valaki a lábtörlődre szart egyet?

2016. márc. 29. 23:53
 30/47 anonim ***** válasza:
48%

Ne túlozzál már itt megint!

Semmi köze a közmunkás sztorinak a lakásom kirablásához!

A közmunkások nem rabolnak ki senkit, dolgoznak, úgy, ahogy, de ennyi telik tőlük, megjegyzem, ez nem csak az ő hibájuk, hanem a főnökeiké is.

Jobban kéne szervezni a munkát.

Közterületen vizelni szabálysértés, lakást kirabolni bűncselekmény.

Nem ugyanaz!

2016. márc. 29. 23:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!