Meg lehet élni 80. 000 Ft-ból albérletben, ha nem eszek semmit?
Meg lehet ennyiből élni, ha találok olcsó albérletet és naponta max egy szendvicset eszek?
Mielőtt azzal jönnétek, hogy keressek jobb munkahelyet, évek óta keresek...
Hát... mondjuk én csak a bp-i viszonyokról tudok nyilatkozni, de 80.000 Ft ma egy albérletért tűrhető helyen itt kb. a "baráti ár", vadidegennek még ennél is több... és ebbe még nincs beleszámítva egy csomó minden... telefon, net, gyógyszer...
Azt nem tudom, hogy ahol te laksz, vagy egy közeli kisvárosban milyen árak vannak. Mert lehet, ha vmi közeli településen, ami már nem falu, próbálkozol, akkor több mellékest tudsz vállalni, vagy olcsóbban megúszod az albérletet.
Első körben biztos szobát bérelnék, aztán jelentkeznék mindenféle állásra.
Például az a poén, hogy én "tanult" emberként alig találok szakmában állást, vissza sem jeleznek, építőiparban mikor voltam, ki lett rúgva az egyik segédmunkás mert lopott, másnap már másik helyen dolgozott.
Azt tudom tanácsolni, hogy menj külföldre dolgozni legalább egy időre. A 300-at mindenhol megkapod, én haza nem adnék egy forintot se. Olyan helyet keress, mert van, ahol szállást is adnak. Ha magyarokat alkalmazó helyre mész nyelvtudás se kell, de amúgy se nagyon, mert elmutogatnak mindent, a pénztárgép meg kiírja hogy mennyit kell fizetned boltban.
Mielőtt lelőnél azzal hogy nem akarsz külföldre menni csak gondold végig: így magyarban élnél, de nem érdekelnek az emberek, ergo nem is akarnál nagyon barátkozni senkivel. Itthon lennél, de cserébe éheznél és nyomorognál, a család meg lehet hogy így is a nyakadra járna. Ha kint vagy egy darabig legalább mindig volna kajád, ruhád, tudnál félretenni és tudnál magadnak venni gyakorlatilag mindent. Ha jó országot választasz aránylag hamar eléred a minimum bedolgozott évek számát a nyugdíjhoz, ami nem rossz. Haverkodhatsz a munkatársakkal is, és egyébként a nőknél is tiszta lappal indulsz mert kint senki nem ismer.
Később persze ha gondolsz egyet hazajöhetsz, csak nem mindegy hogy egyből tudsz e venni magadnak egy felújított lakást, amit már sokkal de sokkal olcsóbb fenntartani, és ahol a kutya nem parancsol neked.
A te döntésed, én ezt csinálnám.
Ezért mondtam hogy olyan helyre menj ahol szállás is van, mivel itthonról is lehet külföldi munkát találni, sőt szerintem hülyeség csupasz hátsóval kimenni csak úgy.
Nem tudom mi a szakmád, de csomó ismerősöm ment már ki a legkülönbözőbb munkakörökbe magyar cégtől, vagy munkaerő közvetítőn keresztül. Ha nincs a szakmádban állás, menj ki mosogatni, vagy betanított munkásnak. Egy ismerősöm Írországban dolgozott mérnök végzettséggel, fecskendőket raktak össze, mikor hazajött vett egy házat meg két autót és maradt pénze. Húsiparba ne menj mert abba csak beledögölni lehet, de azon kívül nagyon melléfogni nem tudsz ha nem büdös a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!