Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hol jó dolgozni?

Hol jó dolgozni?

Figyelt kérdés

Informatikusnak mentem, mert mint mondták régebben, abból sosem elég és hülyére keresi magát az ember. Suli közben lett egy "otthonról dolgozós" munkám, papíron napi 6 óra és kb 45 ezer forintot láttam az egészből. Ráadásul, weboldal tervezés és programozás, és design, marketing. Otthagytam egy idő után, nem a pénz miatt, hanem mert nem bírtam, hogy a főnök csak este, nyolctól hajnali kettőig ér rá velem skypolni és akkor kötelező volt ott ülnöm. Nem bírtam.

Aztán. Másfél év munkakeresés és egy csomó eladói állás után találtam egy helyet, ahol a bruttó 100 ezret is alig akarták megadni és cserébe minden szaktudásomra szükség lett volna, sőt többre. Aztán később megint lett egy helyem, ahol máig itt vagyok, mert már nem engedhetem meg a munkanélküliséget. Nyolcvan körül keresek, cafeteria nincs, túlóra nincs, ügyelet nincs, mégis sokszor hétvégén is sóznak rám melót, illetve nem fizetik az üzemanyagot sem, pedig direkt a főnököm beszélt rá, hogy kocsit vegyek, majd ő kifizeti az utazást...

Ez is informatika, design, marketing, weboldal programozás, plakát készítés, etc. Hát könyörgöm, ha csak úgy megírnék egy weboldalt egy egyszerű statikus bemutatkozó oldalt, akkor is többet kérhetnék el, mint egy havi keresetem itt...

A legrosszabb az, hogy nemrég itt tárgyaltak a fönőkömék munkaerő bővítésről és azt beszélték, hogy mivel lehet idecsalogatni az embereket, mert - idézem - "Nem lesz az a hülye aki 110ért, meg 120ért eljön ide dolgozni." Az én keresetem 130 bruttó...

A legszebb az egészben, hogy ezek után megutáltam a munkám. Régen megnyitottam a photoshoppot és csak úgy kedvtelésből rajzoltam, szerkesztettem, ma már ha rá nézek görcsbe rándul a gyomrom...

Legszívesebben elmennék, de amíg nincs biztos helyem, addig nem akarok, mert még ennyim sem lenne.

Hol dolgozzak? Egyetemre nem vesznek fel, ott tanulni nem tudok. Nyelveket tanulok és vizsgázni akarok, amiből csak lehet, talán akkor lesz valami hasznom.

2016. márc. 23. 08:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlat nélkül nehezebb munkát találni, szóval még ilyen rossz körülmények között is számít, hogy te lehúztál X évet itt...

Otthon képezd magad amennyire erődből, idődből futja!

De neten mindig keress állás lehetőségeket...

Én amikor végeztem a sulival, még júniusban nézegettem lehetőségeket, elég sok java, c#, php fejlesztőt kerestek, főleg 2-5 év tapasztalattal, vagy csak annyi volt, hogy senior fejlesztőt keresnek...viszont mellette találtam bőven junior fejlesztőket is, igaz sok helyre felsőfokú végzettséget kértek, de mégis volt olyan ahol elég volt a középfokú is...

Én mondjuk minimálbérért kezdtem el dolgozni, mert ahova mentem ott rengeteg fejlődési lehetőség volt, sajnos nem azon a területen tanultam sokat amin szerettem volna, de később a tanultakat tudtam kamatoztatni...php helyett C#-ot tanultam, meg php-tól messze levő technológiákat, de most a hobbi játékfejlesztésnél tök jól tudom hasznosítani :)

Azóta már más helyen dolgozom 200+ nettóért, de kellett hozzá az a 1.5 év azon a helyen! Mondjuk nekem anyagilag nem volt rossz, mert nem hiányzott a pénz...mellette havi szinten 1-5 ember megtalált kisebb projektekkel amikből tudtam volna pénzt csinálni, kaptam főállásra is ajánlatot...

Én ilyen körülmények között keresném a jobb lehetőségeket, képezném magam, a munkahelytől is várnék el képzéseket, és mivel te ott vagy, és te vagy az egyik "hülye" aki viszi a véget, egy idő után már lehetnek elvárásaid is! Hisz, ha te otthagyod őket akkor az számukra sem kedvező...

Inkább nem írnám le, hogy nekem milyenek voltak és milyenek a munkakörülményeim...messze jobbak mint neked, ilyen helyen max vegetálni éri meg, ha nem javul a helyzet!

mennyi idős vagy? milyen lehetőségeid vannak? hol laksz?

23F

2016. márc. 23. 08:36
 2/10 A kérdező kommentje:

A programnyelvekkel az a bajom csak, hogy ha nem csinálom minden nap, folyamatosan elfelejtem. A html, css az oké, az nem nehéz, de már a logikai kapcsolatok, a php, c#, a javascript, jquery az nem megy, ha nem gyakorlom minden áldott nap, legalább egy-két órát. Suliban még jól ment, bár nem volt érzékem hozzá, sok osztálytársam kisujjból kirázta és természetes volt nekik, nekem meg vért kellett izzadnom, hogy megtanuljam. Most meg egy egyszerű e-mail küldő programsor is nehézséget okoz...

A jelenlegi helyen, meg azelőtt sem nagyon volt szükségem erre és én csak melóztam és 100%ban azzal foglalkoztam, ami a feladat volt, hogy jó legyek, hogy elfogadjanak és értékes legyek, így a php-t teljesen elfelejtettem. Totál idegen már az is, hogy mi a különbség a post és a get között.

Mostanában lett az, hogy belefáradtam a dolgokba és kijött rajtam az a rossz felfogás, hogy "annyit dolgozok, amennyit fizetnek". Úgyhogy, most van időm tanulni, csak egyedül újra kezdeni kicsit nehezebb, mint a suliban, amikor ott volt 10 ember, aki elmagyarázza, ha nem értek valamit.

Borsodban élek. Itt van a beteg családtagom, és a barátom is, aki állami cégnél van és nagyon jók a lehetőségei. Viszont ezek után inkább kimegyek Dunántúlra, vagy külföldre, mert siralmas itt a helyzet, siralmas egy olyan cégnél, aminek az a feladata, a lételeme, hogy elhozza a keleti országrészbe a fejlődést. Projekteket valósít meg, mindenkinek lehetőségeket nyújt... csak a saját alkalmazottainak nem.

Lehetőségem lett volna az egyetem, de már kiszámoltam a pontjaimat és nem vesznek fel, ezért tanulok nyelveket, hogy a nyelvizsgáimmal talán nyomok egy kicsit a latba. Ott lett volna lehetőség külföldön tanulni, Angliában dolgozni informatika szakirányban, de azt elbuktam a rossz eredményeimmel a suliban...

23 vagyok, mint te.

2016. márc. 23. 08:50
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem próbáld be az egyetemet.. Max önköltségesre mész, diákhitelt felveszed, közben dolgozol, elvégzed a sulit, lenne tapasztalatod (mert szakmai tapasztalatnak is beszámítják a sulit), 2 év múlva meg már tényleg degeszre keresheted magad :D
2016. márc. 23. 08:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Miért, ha nincs meg a pontszám, attól még felvesznek? O.o
2016. márc. 23. 08:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is informatikusként végeztem, műszaki informatikára kicsit rádolgozva. 4 éve vagy egy kéményeket gyártó cégnél, lényegében a műszaki dokumentációkat és vázlatokat készítem havi 410-430 megvan.

Bár tetszik az építészet is, de egyenlőre több mint elégedett vagyok szóval míg van ez, addig nem lesz más.

2016. márc. 23. 09:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha magad vállalkoznál, mint egyéni vállalkozó?

Ha vannak referenciamunkáid, akkor be tudod indítani. Aztán annyit kérsz a weblapjaidért, design-tervéséért amennyit akarsz.

2016. márc. 23. 09:20
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
Az baj,hogy nem vagy igazándiból jó a szakmádban,gondolom elvégeztél egy OKJ-s képzést,azt is erőlködve. Ezzel így semmire sem fogsz menni. Ha nem akarsz/tudsz egyetemre menni,ahol rendes képzést kapsz,akkor tanulj meg németül vagy angolul erős alapfokon minimum,aztán irány külföld.
2016. márc. 23. 10:10
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

Hát nem tudom mennyire tanultad meg, ha elfelejted mi a különbség a get és a post között...

Vannak dolgok amiket meg kell tanulnod és vannak amik logikusan meg kell értened! Szerencsére a logikusan megértendőkből több van...

Am meg rengeteg alap dolog van ami nekem sem mindig jön fejből, pl egy sima foreach szintaktikát néha google-ből nézek, mert keveredik a fejemben a C# és a PHP szintaktika...de google-el kb bármit megtudok oldani ami az adott nyelven lehetséges, de már csináltam olyat is, amit csak kerülő úton volt elérhető...

Szóval csináld, gyakorold, ne add fel!

Én hiperaktív + figyelem zavaros vagyok, van, hogy elfelejtem az előző mondatomat (nem vicc :) ) mégis sikerül megoldanom dolgokat, csak van amikor google-zni kell pár dolog összeollózásához...

Szerintem nem kell minden fejből menjen, inkább a logika a fontos, hogy megértsd hogyan működik 1-1 dolog...

Engem megfizetnek néha mégis lazítok, mint pl most is ráérek ide irkálni :) az informatika kényelmes munka, de van amikor hajtás van, de ha nem lehetetlen dátumok vannak, akkor kényelmesen lehet dolgozni :)

Gyakorolj, képezd magad, hidd el meg lesz a gyümölcse a tanulásnak és a kitartásnak...még ha most ilyen körülmények között is kell dolgoznod...

23F

2016. márc. 23. 10:15
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk a párom webfejlesztő, de pont a magyar helyzet miatt nem kezdett el otthon dolgozni a szakmában. Miután gyűjtött maszekon néhány referenciát, elkezdett külföldön munkát keresni. Igaz, sok időbe telt neki és sok interjún volt túl, mire felvették, de sikerült neki. Most az otthoni bérek sokszorosát keresi alig pár év tapasztalattal, de ha egyszer hazaköltözünk, akkor is az osztrák határ mellől fog kijárni dolgozni, mert otthon egyszerűen nem fizetik meg az ember tudását és tapasztalatát. Szerintem neked is inkább külföldön kellene keresgélned, valamivel emberibb munkahelyi környezet és emberibb bér járna a munkádért, mint otthon.
2016. márc. 23. 10:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Elég szomorú, hogy ilyen post és get közötti dolgok se menek.

Nálunk 1 év tapasztalattal (diploma nélkül) is 250 nettótól kezdődnek a fizetések, aztán senior szintig (még mindig csak fejlesztőként) mennek egészen 500k-ig.

(afölött már vezető fejlesztő, architect szintek vannak.)

És ez még "csak" PHP (ami még nem a legjobban fizető programnyelv), vagy frontend (HTML/CSS), esetleg webdizájn.

Budapest, magyar cég.

Ja, és ennyiért is nagyon-nagyon nehéz normális munkaerőt találni, iszonyatos vákuum van a piacon.

2016. márc. 23. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!