Ezt olvastam: "Egy cégtől mindig a legjobb emberek mennek el", ez igaz lehet?
Igen,a legjobbak meg a legértelmesebbek. Mert ők tovább lépnek egy jobb felé.
Egyik helyemen 12 fő dolgozott amikor odamentem,ott voltam 1 évig és leléptem,majd utánam még 5-en. A maradék meg csődbe vitte a céget.
Ez csak egy általánosító álokoskodás.
nyilván embere és cége válogatja. Van példa, ami alátámasztja, és van ami cáfolja.
Függ a cégtől is, embertől is. Azért mennek el, mert olyan rosszak a munkakörülmények, vagy mert magasak az elvárások, vagy mert szakmailag akarnak továbblépni, anyagilag akarnak előre jutni, nem képesek ellátni a munkakört, jobb munkaidő beosztású állást találtak, lakhelyhez közelebbi munkát kaptak, és mér ezer oka lehet egy munkahely váltásnak...
Az sem mindegy, hogy a cégen belül van-e előrejutási lehetőség, támogatja-e a dolgozó szakmai fejlődést.
Az sem mindegy, hogy egy speciális tudást/ végzettséget igénylő munkakörről van-e szó, amivel máshol nem nagyon tud elhelyezkedni, vagy egy "piacképes" szakmáról, amivel válogathat az ajánlatok között.
Nálunk, a rendőrségen, az elmúlt közel két évtized alatt, azt tapasztaltam, hogy inkább a feladatra alkalmatlanok mennek el. Akik szakmailag ( és emberileg) jók, azok cégen belül is megtalálják/ megkapják a feljebbjutás lehetőségét. Van olyan surranó-társam, akivel egy osztályban végeztem a rendészeti szakközepet, egy padban ültünk az RTF-en, "mezei" járőrként kezdte, őrmesterként, ma egy kerületi kapitányság vezetője alezredesi rendfokozattal. Én viszont nem megyek feljebb, mert jól érzem magam abban a beosztásban, amiben kb. 5 éve vagyok. Nekem nincs több ambícióm, pedig nem egyszer hívtak magasabb beosztásba, de nekem a szabadidő és az, hogy ha kilépek a kapitányság kapuján, akkor letehetem a "munkát", nem kell otthon is azon rágódnom, állandóan a telefont lesnem, hogy mikor kell bemennem a szolgálati helyre egy rendkívüli esemény miatt.
Erre szerintem a legjobb példa egy építőmérnök szakember, akit ismerek. Megtanulja a szakmát, kapcsolatot épít, aztán kiszáll a jelenlegi munkahelyéről, alapít egy céget, kap megbízást, mivel ő az ügyvezető és a tulajdonos, ő mondja meg mennyit ad más embernek, és mennyi jut neki.
Akit én ismerek most 30 milliós autóval jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!