Mit tegyek ebben a helyzetben?
Nemrég sikerült egy új, jó munkahelyet találnom.Ahol plusz feladatot is vállaltam már az elején úgyhogy két helyen dolgozom a cégen belül.Lányom által kerültem a munkahelyre.A lányomat nagyon szeretik, jó dolgozónak tartják, semmiképp nem szeretnék ha elmenne a cégtől.Mindenkivel nagyon jól kijövök, a munkába is belerázódtam, azonban van egy közvetlen kollégám, aki már évek óta ott dolgozik, amolyan őskövület.Mindenki utálja, kivéve a főnököket, mert úgy gondolják, jól dolgozik, de valójában csak jól nyal.Ez a vénasszony folyton panaszkodik, hogy hol itt fáj neki, hol ott.Látszólag nincs egy ép porcikája sem(persze lehet, hogy csak megjátssza a nagy beteget).Lényeg, hogy úgy néz ki, vágja alattam a fát.Főnöknél folyamatosan kritizál, bolhából elefántot csinál, kritizál, beszólogat.Mostanában egyre jobban elveti a sulykot.És utána még ő van megsértődve.)
Mi lenne vajon a megfelelő taktika vele szemben?Illetve
érdemes lenne-e beszélni a főnökkel erről? Lányom közölte, hogy ha a banya miatt kiraknak engem, akkor biztos, hogy ő sem marad.Nos,a főnökék így két embert veszítenének, amit biztos nem akarnak és mint mondtam, lányomhoz ragaszkodnak.Érdemes lenne a főnöknek ezt is megpendíteni? Én csak szeretnék megmaradni ezen a munkahelyen, nyugodt körülmények között dolgozni .De ez a nő nem hagyja!
Üdv. Lehetőleg először a kedves kollégával beszélj, utána a főnökkel. Kollégát kérdőre vonod azzal amit visszahallottál, esetleg megkérdezed mi a problémája veled, megpróbálod elintézni kultúráltan... Majd a főnöknél azzal indítasz, hogy beszéltél a kollégával, probáltad elintézni a nézeteltérést de nem sikerült/ha így van/. A rokoni szálat nem keverném bele, az a lányod dolga mit tesz vagy nem tesz.
Nálunk jogos esetben elbeszélgetést, fejmosást tartanak, helyreteszik az embert na... Gondolom mások nem kritizálnak téged, ellenkező esetben inkabb csendességet ajánlanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!