Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan szólítsak meg egy...

Hogyan szólítsak meg egy feministát levélben?

Figyelt kérdés
Munkahelyemen egy magas beosztásban lévő feministának szeretnék egy levelét írni, hogy ajánljon be engem egy másik munkakörbe. Az egyetlen bajom a megszólítással van, ugyanis tudtommal nagyon kényesek ezzel a 'nemi indentitás' témával. Mivel ez az első levélváltásunk mindenképp Tisztelt Hölgyem/Uram illene. Ha pedig a teljes nevét használom, akkor pedig a személyes találkozásnál lesz probléma a hölgyem/uram dilemma. Úgyhogy várom az ötleteket miként lehet ezt áthidalni.

2016. márc. 12. 20:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy, mint bárki mást! Attól, hogy feminista még nem fogja elvárni, hogy az ellenkező nemként szólítsd! Csak akkor, ha egyben transznemű is...
2016. márc. 12. 21:08
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Úrhölgy.
2016. márc. 12. 21:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Tisztelt XYZ!

ahol XYZ a neve, értelemszerűen

2016. márc. 12. 21:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy a cégnél tegeződtök vagy magázódtok.
2016. márc. 12. 21:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Feminista Úr?
2016. márc. 12. 21:39
 6/11 A kérdező kommentje:

1# 4# hozásszólónak: Az illető születési neme (tudtommal) nő amivel nem is lenne probléma. Csakhogy mind a megjelenése mind pedig a viselkedése férfias. Mindemellett elég sajátos ideológiája van (feminizmus) amivel nehéz személyesülni. Állásinterjún volt olyan szerencsém, hogy nem hozzá osztottak be mivel megveti a legtöbb férfit így a legtöbb jelentkezőt elutasította. Pontos identitását nem mertem még kollégáktól sem megkérdezni mivel kényes a téma és igazán még senkivel sem sikerült szorosabb barátságot kialakítanom amiért félő, hogy elpletykálják ami visszaüthet.

Nem tudom más nagy cégeknél, hogy szokás de itt a rangsorban felettünk állókat magázni kötelező. És mivel szívességet kérek tőle így tapintatosan kellene eljárnom.

2016. márc. 12. 21:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindezek ismeretében a "Tisztelt Hölgyem!" lenne a legjobb szerintem.

Ez nem bántó, nem túlkomplikált.

2016. márc. 12. 22:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Én még nem dolgoztam olyan cégnél, ahol a magázódás bárkivel is kötelező lett volna cégen belül.

A "Tisztelt Hölgyem" (ha valóban nőneműről van szó és nem csak a neve megtévesztő) megfelelő megszólítás, függetlenül attól, milyen a megjelenése. Hivatalos ügyben keresed.

2016. márc. 12. 22:30
 9/11 anonim ***** válasza:
84%
Nos ha egy nőt leuramozol, valószínűleg szellemi fogyatékosnak fog nézni... Bár ahogy olvasom itt az eszmefuttatásod, nem állna messze a valóságtól.
2016. márc. 13. 21:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem kell félned, a hazai feministák szerencsére még nem olyan elborultak, mint a tengerentúli kollegínáik, remélhetőleg nem is lesznek azok.

Tisztelt Hölgyem és kész.

2016. márc. 25. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!