Hogyan szólítsak meg egy feministát levélben?
Tisztelt XYZ!
ahol XYZ a neve, értelemszerűen
1# 4# hozásszólónak: Az illető születési neme (tudtommal) nő amivel nem is lenne probléma. Csakhogy mind a megjelenése mind pedig a viselkedése férfias. Mindemellett elég sajátos ideológiája van (feminizmus) amivel nehéz személyesülni. Állásinterjún volt olyan szerencsém, hogy nem hozzá osztottak be mivel megveti a legtöbb férfit így a legtöbb jelentkezőt elutasította. Pontos identitását nem mertem még kollégáktól sem megkérdezni mivel kényes a téma és igazán még senkivel sem sikerült szorosabb barátságot kialakítanom amiért félő, hogy elpletykálják ami visszaüthet.
Nem tudom más nagy cégeknél, hogy szokás de itt a rangsorban felettünk állókat magázni kötelező. És mivel szívességet kérek tőle így tapintatosan kellene eljárnom.
Mindezek ismeretében a "Tisztelt Hölgyem!" lenne a legjobb szerintem.
Ez nem bántó, nem túlkomplikált.
Én még nem dolgoztam olyan cégnél, ahol a magázódás bárkivel is kötelező lett volna cégen belül.
A "Tisztelt Hölgyem" (ha valóban nőneműről van szó és nem csak a neve megtévesztő) megfelelő megszólítás, függetlenül attól, milyen a megjelenése. Hivatalos ügyben keresed.
Nem kell félned, a hazai feministák szerencsére még nem olyan elborultak, mint a tengerentúli kollegínáik, remélhetőleg nem is lesznek azok.
Tisztelt Hölgyem és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!