Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lesz, ha egyszerűen csak...

Mi lesz, ha egyszerűen csak nem megyek be melóba többet?

Figyelt kérdés
rossz munkakörülmények,idióta vezetők,pletykás kollégák..már a felmondási időmet töltöm,de szívem szerint nem mennék be többet.milyen következménye lehet?
2016. márc. 2. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csináltam már ilyet. Persze az olyan cég volt ami meg is érdemelte. Egyszerűen közöltem hogy ettől a perctől kezdve már csak vendég vagyok itt, fel vagyok mondva. Ők is megszívattak engem például azzal hogy mindenkit minimálbérrel jelentettek be, de mások megkapták zsebbe a különbözetet, ráadásul dolgozni mind lusta volt. Még kevés is volt ez amit tettem velük, túl jószívű voltam. Persze siránkoztak hogy ezt nem tehetem mert kit találnak helyettem mégegy hülyét aki szintén dolgozik. Valóban nem találhattak mert rövidre rá az egész cég felbomlott, a telephelyen meg a gaz és bozót lett az úr.
2016. márc. 2. 10:08
 2/9 A kérdező kommentje:

már az új helyem is megvan április 1-től

nem kavarhatnak be?

2016. márc. 2. 10:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Azért közöld velük hogy mit akarsz, tehát hogy otthon maradsz. Ha meg olyan cég ahol sportot űznek a szabálytalanságokból, például hogy minimálbérre jelentik be még a vezetőséget is, akkor ott rugalmasság is van azon a téren is hogy a felmondási idő lejárta előtt otthon maradsz.
2016. márc. 2. 10:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A felmondási idő normál esetben 30 nap. Ha nem töltöd le és erről nem született közös megegyezés, akkor joggal követelhet kártérítést tőled a cég, ez bármelyik munkajogi bíróságon megállja a helyét.

Próbáld megbeszélni a vezetőséggel, hogy tekintsenek el a felmondási idő letöltéséről.

2016. márc. 2. 10:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha nem mész be, kártérítést kell fizetned a cégnek. Hogy ennek mekkora az értéke, azt nem pontosan tudom, de szerintem egyszerűbb bemenni, minthogy még te fizess nekik. Ráadásul a kilépő papírjaidért mindenképp be kell menned, mert azt kérni fogják a következő munkahelyeden! Azt pedig úgysem adják ki addig, amíg le nem telt a felmondási idő.
2016. márc. 2. 12:12
 6/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

felmondási papírok alá lettek már írva,nálam vannak-nem egyenlő a kilépő papírokkal?

(önkormányzatnál dolgozom)

2016. márc. 2. 12:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem, az nem ugyanaz. A kilepö papirok között vannak olyanok, amiket a következö munkahely kerni fog, meg van közte olyan, ami a jövö eves adobevallasodhoz kell majd.
2016. márc. 2. 13:08
 8/9 A kérdező kommentje:
hú,akkor fogakat össze kell szorítani és kibírni :S:S
2016. márc. 2. 14:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Valahogy bírd ki aztán nem mész abba a kerületbe a következő 2-3 évben.
2016. márc. 2. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!