Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Korrekt dolog hogy egy október...

Korrekt dolog hogy egy október óta hiányzó kollegám helyett kell túlóráznom október óta? Miért nem vesznek fel a helyére valakit? A hiányzó mocsok még a telefont se veszi fel a cégnek mégse rúgják ki?

Figyelt kérdés

Október óta betegállományban van egy kollegám. Kollega??? Mocsadék állat. Többször ígérte már jön mégse jött biztos visszaesett a nagy betegségbe. Újabban már a telefont se veszi fel a cégnek, a kiküldött postai levél bontatlanul jött vissza.

Mégis fel se merül hogy kirúgják. Majd jön, mondják és helyette beküldenek túlórázni vkit. És mivel a túlóráztathatóak adott napra rögzítettek így nekem is bőven jut ki a jóból.

De kérdésem: miért kell nekem egy kamus mocsadék miatt aki még a telefont se veszi fel és semmiféle papírral nem tudja igazolni a betegségét (október óta zéró papír jött tőle csak kamu ígérgetés) szóval heylette túlóráznom?

Miért nem rúgják ki a p**csába azonnali hatállyal fegyelmivel és vesznek fel valakit?

Mi olyan becsülendő egy oylan emberben aki benyögi hogy beteg eltűnik hónapokra zéró papír még telefonon se lehet elérni mi olyan becsülendő benne hogy fel se merül a kirúgása?

Fizut is kap. De mire? Betegállomány? Orvosi papír nélkül?

2016. febr. 5. 11:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Akkor kereshet más trágyadombot...
2016. febr. 5. 12:58
 12/19 anonim ***** válasza:
Találnak másik öszvért.
2016. febr. 5. 13:44
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát ez az! HOgy találjanak már! Erre várok én is!!!!
2016. febr. 5. 13:54
 14/19 anonim ***** válasza:
Amíg te ott vagy és csinálod addig nem keresnek mást.
2016. febr. 5. 15:15
 15/19 anonim ***** válasza:

Leteznek olyan betegsegek ami mellett pl. kötelezö kimozdulni otthonrol. (pl. burnout, depresszio) Nekem egy kolleganöm volt honapokig ilyen miatt otthon. De santit a sztorid, mert ilyenkor a TB ellenörzi, hogy mit is csinal eppen a tappenzen levö.

Szoval gyanus, hogy vagy te nem vagy jol informalva, vagy az egesz sztori nem igaz (=kamu). Gyanitom, hogy utobbi, mert ilyenkor szoktak a kommentekhez igazodoan mindig ujabb reszletek kiderülni, mint nalad is.

Gyanitom, te vagy az aki napi 600 kamukerdest kiir. Fordulj orvoshoz!! Kerlek! Komolyan a sajat erdekesben!

2016. febr. 5. 16:13
 16/19 anonim ***** válasza:
Bezzeg ha szegény kérdező csinálná ezt vagy én vagy bárki más akkor repülne mint a fosos macska! Ez a rettentő igazságtalan, én megértem!!
2016. febr. 5. 16:50
 17/19 A kérdező kommentje:

"mert ilyenkor a TB ellenörzi, hogy mit is csinal eppen a tappenzen levö. "

Nem sántít ez a sztori sehol! Nyilván a kollega egy csókos és valójában nem beteg és nicns nem is volt betegállományban soha. Csak a mezei dolgozónak oda kell nyomni valami kamut mert azt mégse lehet mondani hogy "haverom a Józsi ő azt csinál amit akar te meg melózol helyette inygen mert ha nem ki vagy rúgva".

Ehelyett benyögik hogy betegállományban van.... de a munkáját meg el kell végezni valakinek. Persze túlórában és inygen mert fizetni ezért egy fillért se. Hát hova gondolsz. Majd még fizetni is?? Nem elég hogy nem rúgnak ki fizetségnek? Egyelőre nem.

2016. febr. 5. 18:28
 18/19 anonim ***** válasza:

"Na de ha egy cég betegállomámnyban (15 nap) tart egy embert orvosi papír nélkül az végül is az ő dolga mert ugyan szabálytalan de ezt a 15 napot a cég fizeti. De utána táppénz amit már az állam fizet. ÉS ha tényleg nincs papír akkor bukta esetén a cég is eljárás + bünti alá kerül amit a NAV intéz már.

De nem is tudom papír nélkül lehet-e táppénzes pénzt folyósítani a TB-nél. "

Na de hat te magad irtad, hogy tappenzen van.. Most mar tenyleg nem ertem. Hat tappenzen van, akkor a TB ellenörzi, es biztos, mert az ö erdekük nyilvan, hogy ne kelljen senkinek fizetni aki nem beteg.

Ha mint mondod csak a ceg nyögte be, hogy tappenzen van, valojaban meg nem ( ami több honapnal eleg erdekes lenne), akkor nem ertem a fenti irasodat. Most lehet en vagyok a hülye, de ha nekem lenne valakim akinek a semmire akarok fizetest utalni, akkor kitalalnek neki egy munkakört es mondjuk home officebol dolgoztatnam. Vagy rugalmas munkaidöben. Aztan nezzenek utan a kollegak mikor mit csinalt. Ha tudnak. De ez mennyire ellentmond a jozan esznek, hogy azt hazudom a beosztottaknak, hogy tappenzen van, mikor valojaban nem, hanem otthon nyaralgat? Nekem ez egy kicsit hatulrol mellbe lötte magat indok.

Amugy te honnan tudod, hogy nem adott le papirt? Te vagy tan a könyvelö, vagy a HR-es? Akkor meg latnod kene, hogy hivatalosan betegallomanyba van-e. Ne faradj, tudom, meselte a HR-es...

Tele van a sztorid ellentmondassal...

2016. febr. 6. 10:52
 19/19 A kérdező kommentje:

"akkor kitalalnek neki egy munkakört es mondjuk home officebol dolgoztatnam"

Továbbra se értem mi itt az ellentmondás. Volt egy csókos dolgozó aki egy darabig valós munkakörben valóban dolgozott. De aztán rájött ez a csókos hogy fárasztó ám naponta bejárni elkezdett hiányozgatni. Majd rájött annyira csókos hogy ha be se jár akkor se lesz semmi ki nem rúgják mert "valakinkek valakije".

És nem jött többet. De mivel a munkája az valós azt valakinek csak meg kell csinálni. Hát majd a többi nem csókos végzi túlórában és persze ingyen. De hogy ne lázongjon a "sok paraszt" hát betömik a pofájukat egy kamuval. betegállományban van, majd nagyon súlyos beteg lesz és táppénzen lesz.

és nem jön de persze ez csak "ideiglenes" állapot. És te amezei nem csókos végezd a munkáját de nyugi mert "holnap már jön".

Naná. és melyik holnap? 1 év múlva holnap?

2016. febr. 6. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!