Hogy történhet meg egy munkahelyen hogy egy 14h-ig dolgozónak 16-17h-ig kell várni a délutánosra aki elvileg 14-re jön? És nem egyszer-egyszer hanem heti 4-5x?
Munkahely kettő műszakkal. Az egyik 14kor végez a másik 14kor kezd. Teljesen logikus módon hogy könnyebb legyen a műszak átadása, a délelőttösök még 14.15 maradnak a délutánosok már 13.45re jönnek így marad fél óra az átadásra öltözésre ami bőven elég.
Mindenkinek van egy délutános párja akit meg kell várnia, de ez nem jelenthet semmi problémát mert elvileg (!!!!) amikor a délelőttös megy, a délutános már fél órája ott van.
De akkor hogyan történhet meg egy héten midnen nap szinte hogy én a délelőttös 17-18kor akár benn ülök még és várom azt a délutánost akinek 13.45-re ott kell lennie? És ahogy írom ez nem egy szökőévben egyszer van így hanem a hét szinte összes napján, vagyis mondhatjuk mindig-
És mindezért egy fillért se kapok pluszban. Naponta akár 4 óra pluszt maradok és várok mint egy hülye arra akinek 4 órája benn kéne lennie. És persze ha már ott vagyok melózni is kell-heylette.
Ő meg vigyorogva beállít 18kor és röhög a vállát vonogatja majd irány a kávézó a sarkon.
Hogy mit és mikor dolgozik az rejtély. Mert este 8kor (műszak 22hig!) már be van jelentkezve a facebookon valami edzőteremből. Tehát 14 helyett 18, 22 helyett 20h, és az a 2-3 óra is a sarki kávézóban meg a munkahelyen pletyi csacsogás. Azért így ki lehet bírni a pénzt ugyanúgy megkapja, van olyan hülye aki elvégzi a munkáját INGYEN mi kell több?
Többször (többször? Rengetegszer!) jeleztem a főnöknek, a válasza annyi: majd szólok neki.
Úgyhogy odamentem hozzá és megmondtam nem várok tovább a semmire, nem várok az üres semmi ígérgetéseire, letelt a műszakom, hazamegyek.
Meg is kaptam feketén fehéren: akkor ki vagy rúgva.
??? Most akkor mit tegyek? Nem mondhatni hogy nem szóltam, szóltam és mi lett? Ez.
Elsőként írj a főnöködnek egy feljegyzést, amiben leírod azt, hogy minden műszakban a téged váltó kolléga 4 órával később érkezik. Tekintettel arra, hogy szóbeli jelzéseid nem bizonyultak elégségesnek, ezúton írásban kéred, hogy a műszakváltások időben történő végrehajtásához vezetői beavatkozását. Ezt a feljegyzést egy példányban add át neki, egy példányát pedig láttamoztasd vele.
Ha ezt a feljegyzést nem hajlandó átvenni, jelentsd neki szóban, hogy a főnökétől kérsz kihallgatást.
Persze ezzel feszíted a húrt, de van amit tényleg nem lehet tűrni. Fegyelmivel nehéz lenne kirúgni, de bent van a pakliban hogy rendes felmondással elküldenek. Én ilyen esetben ha nagyfőnök elé kerülnék simán mondanám, hogy nem tudom elképzelni hogy ezt miért tűri el közvetlen főnököm, ha csak nem az az oka, hogy együtt lopnak/loptak.
Itt nincs kisfőnök meg nagyfőnök. Itt van a cégtulaj aki a főnök. És van a műszakvezető ugyanolyan semmi melós mint én, csak többet csesztetik és kap havi 3 ft-tal többet ezért.
Szava nincs neki egy báb ő (is).
Ezek a paraméterek.
Munkaügyi perben nem fogadják el bizonyítéknak, a titokban készített hangfelvételt. Ilyennel már én is próbálkoztam.
Ahogy előttem is leírták, ha tudod bizonyítani a kifizetetlen túlórákat, azzal fordulhatsz a bírósághoz. De ott is csak annyit állapítanak meg, hogy neked ki legyen fizetve az iksz óra, meg valószínű a cégnek büntetést kell fizetnie a szabályszegés miatt, téged viszont kapásból el fognak bocsátani utána valami kamu indokkal. :/
Esetleg azt lehetne még megkérdezni a főnöktől, hogy nem lehetne-e a párokat bizonyos időközönként, pl. havonta cserélni. Akkor legalább nem mindig ez a lógós ember lenne a párod, és nem mindig szívnál miatta. Ha egyszer összeraknák egy nagyszájú, erőszakosabb kollégával, az biztos nem hagyná annyiban a dolgot és addig járna a főnök nyakára, amíg vagy kénytelen lenne megszabadulni a puncsos kollégától vagy rávenni, hogy ténylegesen járjon be időben dolgozni.
"amíg vagy kénytelen lenne megszabadulni a puncsos kollégától vagy rávenni, hogy ténylegesen járjon be időben dolgozni."
A harmadik lehetőséget kihagytad: hogy a panaszkodót rúgja ki a csókos mellé meg beoszt egy újabb csöndes birkát.
Sztem a csókos kib az épületet is felrobbanthatja akkor se rúgnák ki.
te hülye vagy, fogod magad 14:15-kor és hazamész...ha kirúg, akkor meg munkaügyi bíróság
HR osztályon is szóltál, vagy csak a közvetlen főnöknek?
"HR osztályon is szóltál,"
Te túldimenzionálod ezt a heylet. HR osztály? Olyan itt nincs. Itt van egy kopasz fukszos csávó ő a főnök és van egy 50-es maca ő a munkaügyis. És van még a mázsakvezető már leírtam. Mindegyiok be van szarva remeg az állásáért szólni szóltam és akkor mi van semmi. Vállukat vonják, a főnökkel nem szállnak sezmbe a kedvemért, a csókos kollega úgy tűnik érinthetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!