Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy történhet meg egy munkahe...

Hogy történhet meg egy munkahelyen hogy egy 14h-ig dolgozónak 16-17h-ig kell várni a délutánosra aki elvileg 14-re jön? És nem egyszer-egyszer hanem heti 4-5x?

Figyelt kérdés

Munkahely kettő műszakkal. Az egyik 14kor végez a másik 14kor kezd. Teljesen logikus módon hogy könnyebb legyen a műszak átadása, a délelőttösök még 14.15 maradnak a délutánosok már 13.45re jönnek így marad fél óra az átadásra öltözésre ami bőven elég.

Mindenkinek van egy délutános párja akit meg kell várnia, de ez nem jelenthet semmi problémát mert elvileg (!!!!) amikor a délelőttös megy, a délutános már fél órája ott van.

De akkor hogyan történhet meg egy héten midnen nap szinte hogy én a délelőttös 17-18kor akár benn ülök még és várom azt a délutánost akinek 13.45-re ott kell lennie? És ahogy írom ez nem egy szökőévben egyszer van így hanem a hét szinte összes napján, vagyis mondhatjuk mindig-

És mindezért egy fillért se kapok pluszban. Naponta akár 4 óra pluszt maradok és várok mint egy hülye arra akinek 4 órája benn kéne lennie. És persze ha már ott vagyok melózni is kell-heylette.

Ő meg vigyorogva beállít 18kor és röhög a vállát vonogatja majd irány a kávézó a sarkon.

Hogy mit és mikor dolgozik az rejtély. Mert este 8kor (műszak 22hig!) már be van jelentkezve a facebookon valami edzőteremből. Tehát 14 helyett 18, 22 helyett 20h, és az a 2-3 óra is a sarki kávézóban meg a munkahelyen pletyi csacsogás. Azért így ki lehet bírni a pénzt ugyanúgy megkapja, van olyan hülye aki elvégzi a munkáját INGYEN mi kell több?

Többször (többször? Rengetegszer!) jeleztem a főnöknek, a válasza annyi: majd szólok neki.

Úgyhogy odamentem hozzá és megmondtam nem várok tovább a semmire, nem várok az üres semmi ígérgetéseire, letelt a műszakom, hazamegyek.

Meg is kaptam feketén fehéren: akkor ki vagy rúgva.

??? Most akkor mit tegyek? Nem mondhatni hogy nem szóltam, szóltam és mi lett? Ez.

2016. jan. 29. 13:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Keresel másik munkát. Valamiért csókos a kolléga, így megengedheti magának.
2016. jan. 29. 13:14
 2/18 A kérdező kommentje:

Hát azt hogy csókos már én is leszűrtem mondták is (csak elején nem hittem el).

De tényleg ennyi a lehetőség? Megszoksz vagy megszöksz?

2016. jan. 29. 13:15
 3/18 A kérdező kommentje:
Mi lenne ha összeírnám az összes túlórámat, az MT és a szerződés alapján kiszámolnám az összesített elmaradt túlórapénzt, és egy összegű kifizetést kérnék?
2016. jan. 29. 13:16
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Tehát nem az van kirúgva aki késik folyamatosan, hanem te, aki ingyen dolgozol minden nap?

Én asszem abban a pillanatban mondtam volna fel mikor ezt közlik, de nem szó nélkül.

2016. jan. 29. 13:17
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Tudod bizonyítani hogy bent vagy plusz x órát ingyen? Ha igen akkor alap hogy jelentsd a munkaügyön amennyiben nem fizeti ki.
2016. jan. 29. 13:20
 6/18 anonim válasza:
100%

HA!!!! Ha ezt tudod bizonyítani (tanú,felvétel,jelenléti ív,...) akkor irány a munkaügyi bíróság!

Ha nem tudod bizonyítani és nem lépsz ki,akkor hülye vagyol!

2016. jan. 29. 13:23
 7/18 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Házon belül nem tudod kifizettetni, mert nem fogják. Ha a főnököd főnökének szólsz a kialakult helyzetről, akkor ha szerencséd van, elküldik a főnököd is. Ha nincs, téged küldenek el, vagy pokollá teszik a mindennapjaid.

Szerintem keress egy másik munkahelyet, és menj el egy ügyvédhez, mert ez jogsértő, akár bírósághoz is fordulhatsz. De ahhoz nem árt, ha van ügyvéded, mert anélkül úgy is kimagyarázzák magukat ha nem vagy járatos a munkajogban.

2016. jan. 29. 13:23
 8/18 A kérdező kommentje:

"Én asszem abban a pillanatban mondtam volna fel mikor ezt közlik"

Én így így tettem VOLNA. Ha ezt a helyet is nem 6 hónapi keresés után találtam volna. Mert most az a szitu hogy hagyjam itt? És ha a köv hely is 6 hónapra van? Vagy még többre?

2016. jan. 29. 13:27
 9/18 anonim ***** válasza:

Normális helyen ez nyilván nem fordulhatna elő, és egyébként is, a munkához tartozó elő- és utómunkálatok hozzátartoznak a munkaidőbe.

De sajnos elég sok cég nem így működik. Ha ilyen helyre kerülsz, igyekezni kell közben másik helyet keresni, és lépni amint lehet. Nekem is pokol volt, de nem volt mit tenni, ki kellett bírni, amíg nem volt másik hely.

2016. jan. 29. 13:29
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Elmész az ügyvédhez, és megmondja, hogy egyáltalán milyen kilátásaid vannak, ha perre mész. Egyik ismerősöm 10 misit kapott a cégtől, ahonnan jogtalanul rúgták ki. Azzal kilehet húzni pár hónapig.
2016. jan. 29. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!