Szerinted a te munkád nem helyettesíthető gépekkel? Mondj egy példát!
Hegesztő vagyok. (Hidak gyártása)
Van amit gép csinál, de az az, amikor hosszabb varratot kell meghúznia a fedőporos gépnek, és a varratnak folyamatosnak, megszakítás mentesnek kell lennie. (A cégnél most 11 méteres egy hídelem.)
Ebben a szakmában sosem fogják átvenni a gépek az irányítást, mivel nagyon sok olyan pozíció van, ahol még az ember is alig fér hozzá, nem hogy a gép.
Nem a munkám de kézi gravírozással foglalkozok hobbi szinten, nem keresek vele csak ajándékozás céljából készítek dolgokat amit ugye géppel csinálok de a kezemmel irányítom azt, tehát a gép 100% ban nem tudja ezt helyettesíteni. Persze méreg drágáért vannak olyan gravírozó gépek amiket csak beállítasz aztán csinálja de az nem adja meg azt az egyedi kinézetét mint amiket én csinálok vagy más emberek akik még ezt csinálják hobbi szinten.
A munkahelyemen mindenkinek ki van adva hogy ki takarítja fel a csarnokot az adott napon. Én heti 2 alkalommal 4-6 órában csak takarítok javarészt gép takarítás van de vannak olyan szűk részek, meg eldugott sarkok amiket csak kézzel felmosóval tudunk megcsinálni mert a gép nem fér be. A porszívó sem helyettesít 100% osan amikor felsöprésről van szó mert vannak olyan helyek ahova tollseprűvel vagy pálcával kell benyúlnunk hogy normálisan kiszedjük a dzsuvát.
Amikor a termelésbe veszek részt a saját helyemen akkor ott a gépbe bepakolom az alapanyagokat, és iga elég csak figyelnem de gyakran vannak helyzetek sőt szinte 10 percenként amikor kézzel kell piszkálni az adagolót hogy normálisan összepréselje az alkatrészeket és ne nyomja szét telibe úgy hogy a kukába végezze. Pedig teljesen automatán kell üzemelnie az egész dolognak, de eddig egy olyan ember nem volt aki ezt megtudta volna csinálni, és a legnagyobb szakember aki külföldről jött ő is kerek perec megmondta hogy ember kell aki ott áll a gép felett és kézzel rásegít a dolgokra mert másképp nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!