A kézfogás milyen gesztussal, mozdulatsorral helyettesíthető?
Figyelt kérdés
Utálok kezet fogni már csak higiéniai okokból kifolyólag is.2015. jún. 20. 09:29
1/6 anonim válasza:
Semmivel. Alap egy embernél, de csak akkor ha normális erősen fog kezet, és nem a beteg lagymatag módon.
2/6 anonim válasza:
Ha összefutok például egykori tankörtársaimmal, a többségünk nem fog kezet egymással hanem csak egyszerűen köszönünk. Azt mi is említettük már egymás közt, hogy a kézfogást nem tartjuk elfogadhatónak. Nem is a fertőzésveszélyre gondoltunk hanem arra hogy aki kezet nyújt, az eléggé ellenszenves tolakodásnak tűnik. Én soha sem szoktam kézfogást kezdeményezni senkivel. De aki fontosnak tartja, az felőlem tegye és köszönjön is mindenkinek, mert ahogy a viccben írják, nem tudhatja hogy melyik az apja vagy az anyja.
3/6 anonim válasza:
Pedig a kézfogás teljesen normális és elfogadott dolog. Ha meg nyújtják feléd akkor bunkóság visszautasítani. Persze van hogy az embernek koszos a keze, vagy valamilyen okból nem tud kezet fogni, akkor a következőt lehet csinálni: ő csak az öklét nyújtja, és te azt fogod meg; vagy ketten az öklötöket összeütköztetitek.
4/6 anonim válasza:
A kenyszerbetegseg mar csak ilyen. Hasznalj kezfertotlenitot, de lehetoleg csak akkor, amikor nem latjak, mert nagy tahosagnak szamit ha minden ok nelkul undorodsz mas ember erintesetol.
5/6 FüligJimmy88 válasza:
Akkor a buszon sem szoktál kapaszkodni? :D
Amúgy ökölpacsi, vállonboxolás, tisztelgés jutnak eszembe. Szerintem pedig szép szokás, még a középkorban alakult ki, ezzel jelezték egymásnak, hogy nem a kardot szorongatják éppen, hogy kettészeljék a másikat. Valószínűleg ezért is nézték le a balkezeseket, de ez csak az én elméletem.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
p.s. nem vagyok kényszerbeteg, és nem buszozom
2015. jún. 20. 12:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!