Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az énekesek maguk írják a...

Az énekesek maguk írják a dalaikat, vagy valaki megírja és ők eléneklik? Illetve aki zenész és énekes az magának írja a dalokat?

Figyelt kérdés
Én szeretnék énekes,zenész lenni(könnyű zenével foglalkozni). És komolyan elhatároztam magam! Tudok 3 féle hangszeren,citerázni tanultam egy évig(azzal nem hiszem hogy sokra megyek). Zongorázni 3 évig tanultam. Ezeket tanultam tanárnál. Gitáron tudok még,ezt nem tanultam tanárnál. Ez úgy kezdődött hogy karácsonyra kaptam egy gitárt kb 4 éve, na akkor mikor megkaptam ilyen nulla tapasztalattal,tudással rendelkeztem gitár terén. De szépen lassan megtanultam játszani. Youtube-ról,netről,ilyen kis könyvből szedtem össze dolgokat. És így tudok 17 akkordot,és 4 dalt játszani. Énekelni meg szeretek,szoktam is szinte minden nap. A hangomon még lenne mit csiszolni, eléggé lenne mit. Én elég mély hangú lány vagyok. Már az alap hangom amin beszélek az is mély. Szóval mikor éneklek a magas hangok néha megcsuklanak,vagy nehezen jönnek ki. Az a kérdés van bennem hogy hog tudnék esetleg ki jutni külföldre mint énekes vagy mint zenész.Mert hírességekkel szívesen találkoznék. És szeretnék valami maradandót,valami nagyot alkotni az életben. És mivel énekelni és zenélni szeretek ezért ez jutott az eszembe. Jól eltértem a tárgytól bocsánat. Szóval kinek kik írják a dalokat?
2016. jan. 15. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Megírja más és a legviccesebb, hogy a dalszövegíró sokszor sokkal jobb előadó. Skylar Greynek sokkal jobb hangja van, mint pl. Rihannának, akit csak auto-tunenal lehet hallgathatóvá tenni. Szerencsére neki sikerült is kitörnie ebből.
2016. jan. 15. 17:54
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Az igazi zenészek maguknak írják a dalaikat. Ha te külföldön akarod ezt csinálni akkor először is oda kéne költöznöd. Magyarországon amúgy sem lehet zenéléssel pénzt keresni meg semmi. Itt a tehetségeket leszarják.
2016. jan. 15. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Változó, van ahol mások írják, van ahol maguknak, de legtöbbször utóbbi.
2016. jan. 15. 18:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ki kéne költöznöm,de ezzel még várnom kell. Én még csak 14 éves vagyok,először kijárom a gimit,talán valami fősulit is. Túl sokat gondolok a jövőre :) De a jövőbeli álmok inspirálnak. Köszönöm a válaszokat. ;)
2016. jan. 15. 18:40
 5/7 anonim ***** válasza:

A celebeknek más írja a szöveget, más szerzi a zenét, ők csak elvartyogják. A rockbandák maguk írják a szöveget, és a zene is saját.

Próbálkozz szövegírással, ÉS zeneszerzéssel, sokkal nagyobb sikerélményed lesz a saját dalokkal.

De mi a fenének akarsz külföldre menni? Ott a magyar szöveggel nem fogsz sok sikert aratni, az angollal meg még annyit sem, mert egyrészt egy leszel a hatalmas tömegből, másrészt nem fogják érteni az angolodat.

2016. jan. 16. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:

így van, itthon sokkal többre mennél itthon, ha zeneszerző vagy dalszövegírónak készülnél.

nekem van nem egy szakmabéli ismerősöm, aki hülyére kereste már magát, mert az ilyen voice, rising star, xfaktoros "tehetségeknek" írt fejenként 2-3 dalszöveget, és utána már csak a jogdíjak jönnek, ha az előadó mögött jó a marketing, márpedig az viszonylag jó, class fm nagyon szereti őket például játszani. :D

persze az egy út, mire te oda jutsz, hogy a szakmában ismert név legyél, de nyilván ha tökéletesre tudod csiszolni a tudásod, és van hozzá érzéked, simán van benne lehetőség.

persze zenészként is lehet próbálkozni, de sokkal nehezebb 2 karriert felépíteni egyszerre úgy, hogy pénzt is keress vele.

2016. jan. 18. 16:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! A szüleim szerint ügyesen játszok hangszeren. Szöveget írni még nem próbáltam,de egyszer mindent el kell kezdeni.
2016. jan. 19. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!