Mindenhol csak kétszínű, undorító emberek dolgoznak?
Ez életem első munkahelye, és undorodom a kollégáimtól. A szemedben mosolyognak, röhögnek veled, de amint nem pillantasz rájuk összemosolyognak a fejed felett (szó szerint). Alig csukódik be az illető után az ajtó, máris kibeszélik (mindenki mindenkit)
A főnöknek is nyalnak és jópofiskodnak, de ugye mikor nincs otthon a macska, természetesen cincognak az egerek is.
Hogyan lehet ezt elviselni?
Normálisan viselkedek velük, és letojom a kétszínűsködésüket (mert még próbaidőn vagyok, és nagyon függök az ő véleményüktől is), segget nyalni soha nem tudtam, de az a típus vagyok, hogy még egy idegen rosszalló pillantását is a lelkemre veszem. Be tudnék nekik szólni, de nem akarok, sem kicsit, sem nagyon, mert nincs más lehetőségem és kell ez az állás :S
/Irodai munka, könyvelés, stb.../
Köszönöm!
18/L
Óránként 400 alatt? Milyen hely ez??
(#5)
Fontos a megfelelő önkritika. Ha körülötted MINDENKI undorító és kétszínű, gondolkodj el, hogy esetleg nem a Te készülékedben van-e a hiba.
Nem lehet, hogy eltúlzod a problémát? Nem vagy túl érzékeny? A munkahely nem wellness és nem is baráti társaság, mindenki a pénzért van ott, illetve a pénz miatt akar előbbre jutni. Ez nem kell, hogy feltétlenül emberségről szóljon. Szép dolog embernek maradni, de a munkahely nem erről szól. Üdvözöllek a felnőttek világában :-)
Hidd el, tapasztalatból írom ezt, több beosztottam volt 18-20 éves korban hasonló helyzetben mint te, bizony még érniük kellett pár évet, hogy felfogják, hogyan kellene ezt kezelni.
Ha az elején behisztizel és lázadsz, nem fogsz könnyen beilleszkedni és érvényesülni, az tuti.
Utolsó, a kérdező nem hiszem, hogy eltúlozza.
Én is a könyvelésen dolgozom, mint diák (pénzügyi gyakornok címszóval vettek fel). Könyvelésre vettek fel, majd kiderült, hogy csak számlákat kell majd lefűznöm és iktatnom, eléggé unalmas munka és kb. a munkaidő negyedét em teszi ki, plusz még messze is van.
Van az irodában egy kontroller, aki általában a körmeit lakkozza közben pletykál mindenféléről, van egy könyvelő aki operátor volt de átvették, mert nagyon sok számla volt, van valami okjs jogi asszisztens végzettsége, ő eléggé primitív és azt hiszi így hogy feljebb került ő a főnök, eléggé nagyképű. Ezen kívül van két öregasszony, akik kb. semmit nem csinálnak csak folyton pletykálnak meg van egy vezető aki talán még csak-csak dolgozik, de legtöbbször megbeszélésen van így nem látja a többi mit csinál vagy mit sem csinál.
Sajnos igaz, hogy ahol kettőnél több ember van ott megy a pletyka, kibeszélés, minden osztályon ez megy.
Pl. nemrég felvettek egy új hr-es csajt, mikor bejött bemutatkozni a többiek összenéztek és mosolyogtak majd mikor kiment kibeszélték. Nem értem, hogy miért ilyenek az emberek, de engem is eléggé bosszant, de sajnos muszáj elviselni még egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!