Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagyon gaz, hogy kulfoldon...

Nagyon gaz, hogy kulfoldon mosogatok egy etteremben?

Figyelt kérdés
2015. dec. 30. 01:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne gáz? Az lenne gáz, ha otthon ülnél munkanélküliként és semmit nem akarnál tenni azért, hogy jobb legyen.
2015. dec. 30. 17:29
 12/17 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mi a végzettséged. Nálunk az egyetemen volt ebből egy előadás előzetesfelmérések alapján, hogy aki kimegy diplomásként jóval alacsonyabb szintű munkát végezni az valószínűleg ott is ragad azon a szinten.

Pl. vegyünk egy illetőt, aki lediplomázott, kimegy pizzafutárnak, hogy kipróbálja önmagát és pénzt keressen, illetve nyelvet tanuljon. Pizzafutárkodik pár évig, ugyan többet keres, mint itthon de mégis elmegy a pénz albérletre, kajára, így nem tud egyről a kettőre lépni, de mivel sosem dolgozott magasabb, végzettségéhez megfelelő pozícióban, ezért hiába keres, nem is talál olyan munkát. Hiába van diplomája csak pizzafutár karriert tud felmutatni. Mivel kint volt jobban beszéli a nyelvet, hazajön, hátha itthon nylvtudással nagyobb sikere lesz a szakmájában elhelyezkedni. Az interjúkon hiába tud idegen nyelven csak a pizzafutár karrierjét tudja felmutatni, mivel nincs szakmabeli tevékenysége, munkája. Így aztán sehol sem tud érvényesülni csak, mint pizzafutár.

Tehát a lényeg: Nem tudom milyen végzettséged van, persze jó, hogy kimentél, azt sem tudom mennyit keresel de ne érd be ennyivel, hogy mosogatsz.

2016. jan. 5. 11:59
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"aki kimegy

diplomásként jóval alacsonyabb szintű

munkát végezni az valószínűleg ott is ragad

azon a szinten."

Vagy mondjuk kimegy 1-2 évre, felszedi a jó nyelvtudást, utána hazajon és sokkal könnyebben elhelyezkedik a szakmájában. A vele együtt végeztek egy része pedig eközben sír 2 évig, hogy nem talál munkát mert ahova felvennék, oda nem elég jó a nyelvtudása.

2016. jan. 5. 19:38
 14/17 anonim ***** válasza:
Dehogy gáz, dolgozni sosem gáz.
2016. jan. 22. 13:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Irigyellek!Én is mennék kézzel-lábbal,de segítség nélkül nem lehet kijutni!
2016. jan. 22. 20:08
 16/17 anonim ***** válasza:
Miért nem lehet segítség nélkül? Másrészt van még olyan akinek nincs kint rokon, jó ismerős aki tud legalább egy-két hasznos tanáccsal segíteni?!
2016. jan. 22. 21:37
 17/17 anonim válasza:

"Nálunk az egyetemen volt ebből egy előadás előzetesfelmérések alapján, hogy aki kimegy diplomásként jóval alacsonyabb szintű munkát végezni az valószínűleg ott is ragad azon a szinten."

Nem kotekedni akarok, de az nem merult fel benned, hogy talan azerrt tartottak errol eloadast hogy kevesebb fiatal menyjen kulfoldre? Ha te is elhitted, valoszinuleg masok is, igy ketszer meggondolod mielott neki vagnal.

En nagyon keves olyan emberrol tudok, aki megmaradt azon a szinten ahol kezdett kulfoldon. Aki ott ragadt, az nem is tett erte.

En takaritokent jottem ki tobb eve, most penzugyes vagyok. De van olyan ismerosom aki barosnak jott ki kb ugyan akkor mint en, es most is baros.

A kerdezonek valaszolva: egyantalan nem gaz. Nem anyuci meg apuci nyakan elsz, akkor is ha tobben laktok egyutt, a sajat magad ura vagy es megallsz a sajat labadon, ami nagy szo manapsag. Amugy, neha orulnek ha nekem is mosogatnom kene :)

2016. febr. 12. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!