Én földmérő, földügyi- és térinformatikai technikusnak tanulok. Valaki a aki a szakmában van tudna válaszolni? Jó munka? JÓ a fizetése? Élvezhető? Meg ilyesmi jellemzést szeretnék kérni.
Üdv!
Ez attól függ melyik ágazatban akarsz majd elhelyezkedni a három közül. A földügy és térinformatikus nyugisabb és talán a legjobb fizetett a térinformatikus. Én földmérő vagyok ez nem annyira monoton mint a másik kettő, ha mérni kell kint vagy a terepen és mindig máshol, ha szerkesztés van akkor az irodában. A földmérés változatos, viszont szerintem kevesebbet fizet. A munka élvezhetőségét majd Te fogod eldönteni. Ezek is olyan szakmák, hogy valakinek megy másnak nem. Valaki élvezi amit csinál, sajnos vannak akik nem.Én gyerekkorom óta csinálom, mivel 2. generációs földmérő vagyok és a mai napig élvezem. Mindig van újabb és újabb kihívás. Voltam jó pár cégnél alkalmazott, aztán eljött az idő amikor és megvolt a kellő tapasztalat, saját céget alapítottam és jelenleg is ebben dolgozom. Ennek is meg van a maga hátránya, az ember nem napi 8 órát dolgozik hanem jóval többet, viszont a maga ura. De jelenleg a földmérő szakma újra elkezdett éledezni az építőipar bedőlése óta, így van kereslet földmérőkre. De a helyedben biztos nem állnék meg a technikusnál bármelyik szakot is választod, menni kéne fősulira/egyetemre.
Üdv
Halász Zsolt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!