Hány nap szabadságot igényel az év utolsó két hetében otthon lenni? Szerintem 6-ot de a főnök szerint ne gondoljam hogy két hétre eltűnök! Hol két hét ez?
Nézzük. Az év utolsó két hete.
Dec 21-22-23. munkanapok 3 nap szabi
24. ledolgozva 12-én nem kell szabi
25. ünnep nem kell szabi
26-27 hétvége
28-29-30. munkanapok 3 nap szabi
31. ledolgoztatják majd januárban egy szombaton nem kell szabi (ld munkanap áthelyezések)
Jan 1. ünnep nem kell szabi
2-3. hétvége
Szóval 6 nap se több se kevesebb.
A főnök meg azt ugatja hogy ne gondoljam hogy eltűnök majd két hétre. Nem két hét hanem 6 nap, azt vegyük bele a szabadságba ami ténylegesen az, a hétvégét meg ünnepet AZT NE VEGYÜK már bele, mert ha belevesszük a hétvégét akkor minden héten 2 napot szabin vagyunk…. Nonszensz.
Csak azért kérdem mert azt tervezem hogy ezt amit itt leírtam az orra alá dugom hogy na akkor számoljunk. Van 15 nap szabim benn még és év vége van, hogy is van az hogy nem vehetek ki 6-ot a 15-ből???? Mikor vége az évnek és át nem vihető ki nem fizethető a szabi az új Mt szerint?
Csak ugye biztos jól gondolom amit leírtam?
"De ha nem teszel érte, mert kirúgnak, akkor csak úgy nem fogod megkapni. "
Oké. Mondjad mit tegyek érte.
Várom a tanácsot.
Mit mondjak a főnöknek? Adja ki mert... mert ha nem mi lesz?
"És ha nem szutyokországban lennénk"
Fefe megmondta el lehet tolni a biciklit, ha nem tetszik.
""de akkor az jönne, hogy kirúgnak, " De egyébként röviden: igen. Ha erősködök kirúgnak. Valóban."
Viszonylag sok munkahelyem volt már (kicsik is nagyok is, meg multik is), de soha sehol nem volt még ilyen a "légkör". Ez nem csak a főnökön múlik.
"Én a helyedben keresnék másik munkát és nem erre a helyre alapoznám a jövőmet."
Itt is leírták az igazságot!
Egy kérdés:
Mivel foglalkozol, ami miatt ennyire nélkülözhetetlen vagy így karácsony környékén?
Mert, ha te vagy az egyedüli a cégnél, aki ezt csinálja, akkor mondhatod, hogy, ha nem enged el szabira te akkor is mész. Ha kellesz a munkahelyeden akkor keres megoldást.
Mondjuk nálunk is az van, hogy vagy karácsony, vagy szilveszter "körül" be kell jönni, már csak a kollégák miatt is.
"Mivel foglalkozol, ami miatt ennyire nélkülözhetetlen vagy így karácsony környékén? "
Rossz felé gondolkodsz. Nem azért bánnak így velem mert nélkülözhetetlen lennék hanem épp azért mert egy nulla vagyok egy betanított melós. Holnapra 10-et talának a helyemre.
És van még a cégnél X másik melós akikkel éppígy bánnak mert megtehetik. Mert tudjűk úgyse teszünk semmit mert kell az állás. Hiszen hol találnánk mást? És mikorra?
Nincs öt forintom se tartalékban. Ha csak 2 hónapig nincs állásom akkor KO.
A főnök kutyáknak tart minket és azok is vagyunk Füttyent és lábhoz. Ugrunk.
Mit tehetünk.
Értem, ebben az esetben sok jót nem tudok tanácsolni.
Megpróbálhatsz "erősködni" vele, de sanszos, hogy te fogod a rövidebbet húzni.
Nem megnyugtatásul, de a helyzet nyugaton se sokkal jobb. Több a pénz de az embert (idegen) ott se nézik semmibe.
Nem írtál kort, nemet így csak a "levegőbe" ötletelek, de a megoldást talán a továbbképzés, tanulás adhatná.
"Több a pénz de az embert (idegen) ott se nézik semmibe. "
Máris jobb!!!
Mert engem minimálbérért néznek kutyának. Nyugaton lehet 4x ennyiért néznének annak.
Máris jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!