Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha betegen jön be a kolléga,...

Ha betegen jön be a kolléga, szóvá teszed?

Figyelt kérdés
Mondjuk terhes is vagyok, de nem egy hisztis p.tsa, meg belátom, hogy kell a pénz, de ma is bejött egy munkatárs, taknya-nyála egybefolyik, köhög, kissé felzaklatott, mikor közölte, hogy kerüljem el messzire.
2015. dec. 7. 09:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

#10: Nálunk ugyanez... Ha táppénzre mész, havi cafeteria úszik (15 ezer). Már alapból a táppénz összege is jóval kevesebb, mint a fizu. Emellett, ha évi 2 hetet meghaladja a táppénz, az éves jutalom is úszik (60-120 ezer közt).

Ezért van, hogy év közben, ha valaki beteg, szabira megy, vagy pihenőre (és utána ledolgozza). Táppénzre csak végső esetben.

Viszont ahogy korábban írtam, ez így utolsó hónapban már nem kivitelezhető.

És amennyire tudom, ez a legtöbb munkahelyen sajnos szintén így történik. Már az számít egyedinek, ha valahol semmi anyagi szankciója nincs a betegállománynak. :(

2015. dec. 7. 11:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Érdekes,hogy itt a GYK-n mindig az egyik legértelmesebb választ adó kapja a legkevesebb %-ot. Na mindegy.

Egyébként nátha esetében,mire a tünetek kiütköznek a betegen,általában addigra már nem fertőz.

2015. dec. 7. 11:33
 13/19 A kérdező kommentje:

Én senkit nem pontoztam, a válaszokat köszönöm. Már írtam, hogy nem szimpla nátha, vörös a feje (szerintem lázas), alig bírt feljönni a lépcsőn is.

Erre meg: "Egy várandós nőnek, meg van a lehetőség, hogy otthon maradjon. Senki nem kényszeríti, hogy dolgozzon. Saját döntés volt, hogy továbbra is bejársz a munkahelyre, így nem igazán van jogod háborogni." csak annyit, szerinted ha otthon maradok, megkapom a fizetésem? Ahogy más nem szívesen menne táppénzre a betegsége miatt, én sem a terhességem miatt, pláne, hogy nincs bajom.

2015. dec. 7. 13:57
 14/19 anonim ***** válasza:

Én is mentem már be náthásan, 5 percenként csináltam saját vízforralóból saját teát, és mindig volt nálam fertőtlenítő kendő. Illetve van az irodában Sanytol is, amivel lefújkodtam munka után azt, amihez közösen nyúlkálunk (nyomtató, kilincs stb.)

Nos nem, eszem ágában sem volt hazamenni, mert a röpke 80 ezer forintból kb 65-70 -et csinál, és enni meg kell.

Szóval nem kellene kiakadni azon, hogy mondta hogy ne gyere közelebb....

De egyértelmű vírusos, ragadós betegséggel sehova nem megyek, nemhogy dolgozni, de jelen esetben egy nátháról van szó.

2015. dec. 7. 14:24
 15/19 anonim ***** válasza:
49%

#9 vagyok

Igen van lehetőség,hogy otthon maradjon. Mert az állam valamilyen szinten kompenzálja a kereset kiesést (Gyes,Gyed, családi pótlék, TGYS, anyasági támogatás). Míg, aki szimplán táppénzre megy nem kap ilyet. Természetesen a bevételed ezekkel a támogatásokkal is jócskán elmarad a béredtől (elismerem, hogy a terhes kismamák nem kapnak annyi támogatást, mint amennyit kéne), de ezeket az állam határozza meg. Tudomásul kell venni, hogy ma Magyarországon nem éri meg családot alapítani és ha valaki gyermeket vállal az bevétel kieséssel kell, hogy számoljon. Ezzel nincs mit tenni.

De ha még így sem érzed a kérdésedben rejlő butaságot és önzőséget, akkor segítek.

Azt mondod,hogy a kieső összeg neked kenyérkérdés. Most ugyan ezt az összeget csont nélkül kihúznád a kollégád zsebéből (elküldenéd táppénzre), akinek nyilvánvalóan ugyan olyan kenyér kérdés, hiszen ezért megy be dolgozni betegen is. Elvárnád tőle,hogy ő maradjon otthon táppénzes fizetéssel, csak azért mert te gyermeket vállaltál, ráadásul úgy hogy te a táppénzedet még otthon ülve is kitudod egészíteni a különböző támogatásokkal, míg ő nem.

2015. dec. 7. 15:21
 16/19 A kérdező kommentje:

9-15-ös: nem szállnál le a magas lóról? Nem minositettelek annak ellenére, hogy mást gondolunk, és te megtetted. Kérlek, fejezd be.

A kérdést megfordithanánk, hogy miért küldene csont nélkül haza a nem szimplán náthás (komolyan, nem tudnak olvasni, akik ezt hajtogatják?) kollegám azert, hogy ne legyen keresetkiesésem?

Aki meg azzal jon, hogy otthon maradva is milyen jól járnék, annak, felek, elmentek otthonról.

Mindegy, a lényeget leszűrtem: a többség szerint azt kell tolerálni, aki betegen bemegy, ha nem tetszik írassam ki magam.

Meglepő végeredmény, az biztos.

2015. dec. 7. 16:01
 17/19 A kérdező kommentje:
Keresetkiesésem = keresetkiesése
2015. dec. 7. 16:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Örök dilemma: Betegen otthon maradni, vagy bemenni dolgozni. Szidtak már le azért, mert állítólag én fertőztem meg az osztályt, de amikor betegség miatt otthon maradtam akkor természetesen belegebedtek a munkába és az volt a rossz. Bárhol megfertőződhetsz, ha leugrasz egy kg kenyérért és megfogod a piszkos bevásárlókocsit egy náthás, gethes ember után.
2015. dec. 12. 16:53
 19/19 anonim ***** válasza:

A kérdező nem fog anyasági támogatásokat kapni ÉS táppénzt IS, ha dolgozik. Kismamaként vagy dolgozik, vagy elmegy veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, vagy pedig szülési szabadságra megy és így kapja a szülési juttatásokat, de akkor már nem dolgozik.

Nekem van egy kollégám, aki képtelen felöltözni normálisan, szerintem otthon nem költenek fűtésre (és nem azért mert nem jut, mert nyaralásra, szórakozásra költ). Most is beteg, vörös a feje, szerintem lázas, és beszélni se tud, annyira bedurrant a torka. Persze, ha valaki megkérdezné, akkor tagadna, mert nem akar a táppénz miatt kevesebbet keresni. Mindeközben rövidujjúban flangál az irodában, januárban. A főnökömnek bejelentettem, hogy beteg, én pedig átülök egy üres szobába. Ha nem lenne üres szoba, azt mondtam volna neki, hogy otthonról tudom vállalni a munkát.

Amúgy nem is értem, minden kell röghöz kötni az irodában, laptoppal dolgozunk, mindent elérünk távolról is. A munkát meg kell csinálni, nekem se érdekem, hogy otthon lustuljak. Nem értem ezt a retardált hozzáállást a munkáltatók részéről ebben a kérdésben (sem).

2018. jan. 4. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!