Kirúghatja egy cég egyik napról a másikra az alkalmazottjait?
Értelmezd a kérdéseket és próbálj rájuk válaszolni.
Közös megegyezésnél meg amúgy, ha komolyan ennyi esze volt, hogy csak úgy aláírja, a munkáltató felmentheti a munkavállalót a felmondási idő altt. Innentől nem világos, mit akarsz pereskedni.
Bocsánat, de nem gondolom, hogy én lennék az akinek értelmezni kellene a kérdésemet. A gyengébbek kedvéért leírom még egyszer.
Adott egy több éve a cégnél dolgozó nő (több is, de most vegyük egyes számban), akit kirúgtak.
Hétfőn bejelentették neki, hogy kedden már ne menjen.
A nő hülye módon aláírta a közös megegyezéses felmondást. (Gondolom mert fogalma sem volt a teendőkről.)
És a kérdésem, ami már azt hittem, hogy a legelején világos lesz: ha a cég nem tudja rávenni a közös megegyezésre, tehát egyoldalúan rúgja ki, megteheti ezt az 1 hónapos felmondási idő nélkül? Mert én úgy tudom, hogy nem. És még 1 hónapos felmondással is nagyon erős indokot kell, hogy találjon rá.
Tehát még egyszerűbben a kérdésem, körmondatok nélkül, csak hogy mindenki értse:Létezik egyoldalú, egyik napról a másikra történő kirúgás komolyabb indoklás nélkül?
Mert 3 félmondatból nekünk ki kell találni, mit akar a kérdező.
Kérdező: a nő aláírta a közös megegyezéses papírt, innentől miről beszélünk? OK NÉLKÜL azonnali hatállyal nem rúghatnak ki a próbaidő letelte után, kivéve, ha volt már több írásbeli figyelmeztetése vagy valami nagyon nagy szarságot művelt és megkárosította a céget.
Lassan írom még1x, hogy megértsd, ha aláírta a közös megegyezést, akkor az már nem egyoldalú, egyéni szocprobléma, hogy ilyen simán ráveszik bárminek az aláírására. Amit te írsz, az nem kirúgás. Ha te vagy az egyik, akit így raktak ki, akkor az elég sok mindent meg is magyaráz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!