Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúghatja egy cég egyik...

Kirúghatja egy cég egyik napról a másikra az alkalmazottjait?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk hétfőn este szólnak, hogy kedden már nem kell jönni. Azért kérdezem, mert megtörtént. És nem próbaidő alatt.
2015. dec. 5. 18:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
azonnali felmondásnak vannak feltételei, és meg kell indokolni
2015. dec. 5. 18:04
 2/22 A kérdező kommentje:
Aláírattattak velük egy közös megegyezéses felmondást.
2015. dec. 5. 18:06
 3/22 anonim ***** válasza:
Akkor nem kirugtak, hanem egyik naprol a masikra kozos megegyezessel felmondtal.
2015. dec. 5. 18:19
 4/22 A kérdező kommentje:
Ezt így értem, hogy ez így jogos. Én csak azt nem értem, hogy miért írtak alá ilyet, amikor simán perelhettek volna is. A kérdésem erre irányult, hogy ezt rosszul gondolom? Egyébként nem rólam van szó szerencsére.
2015. dec. 5. 18:25
 5/22 anonim ***** válasza:
Fogalmazz már normálisan. Mi az, hogy aláíirattak velüók egy közös megegyezéssel felmondást? Fegyvert tartottak a homlokához, hogy írja alá vagy analfabéta az illető és nem tudta elolvasni mit írt alá? Meg kit és miért akar mégis perelni???
2015. dec. 5. 18:33
 6/22 A kérdező kommentje:
Na jó, ezt sem jó helyen kérdezem már látom... Talán nem hallottál még a munkaügyi bíróságról?
2015. dec. 5. 18:40
 7/22 anonim ***** válasza:

Értelmezd a kérdéseket és próbálj rájuk válaszolni.

Közös megegyezésnél meg amúgy, ha komolyan ennyi esze volt, hogy csak úgy aláírja, a munkáltató felmentheti a munkavállalót a felmondási idő altt. Innentől nem világos, mit akarsz pereskedni.

2015. dec. 5. 18:41
 8/22 A kérdező kommentje:

Bocsánat, de nem gondolom, hogy én lennék az akinek értelmezni kellene a kérdésemet. A gyengébbek kedvéért leírom még egyszer.

Adott egy több éve a cégnél dolgozó nő (több is, de most vegyük egyes számban), akit kirúgtak.

Hétfőn bejelentették neki, hogy kedden már ne menjen.

A nő hülye módon aláírta a közös megegyezéses felmondást. (Gondolom mert fogalma sem volt a teendőkről.)

És a kérdésem, ami már azt hittem, hogy a legelején világos lesz: ha a cég nem tudja rávenni a közös megegyezésre, tehát egyoldalúan rúgja ki, megteheti ezt az 1 hónapos felmondási idő nélkül? Mert én úgy tudom, hogy nem. És még 1 hónapos felmondással is nagyon erős indokot kell, hogy találjon rá.

Tehát még egyszerűbben a kérdésem, körmondatok nélkül, csak hogy mindenki értse:Létezik egyoldalú, egyik napról a másikra történő kirúgás komolyabb indoklás nélkül?

2015. dec. 5. 18:59
 9/22 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem, miért nem lehet elsőre rendesen feltenni a kérdést?
2015. dec. 5. 19:58
 10/22 anonim ***** válasza:

Mert 3 félmondatból nekünk ki kell találni, mit akar a kérdező.

Kérdező: a nő aláírta a közös megegyezéses papírt, innentől miről beszélünk? OK NÉLKÜL azonnali hatállyal nem rúghatnak ki a próbaidő letelte után, kivéve, ha volt már több írásbeli figyelmeztetése vagy valami nagyon nagy szarságot művelt és megkárosította a céget.

Lassan írom még1x, hogy megértsd, ha aláírta a közös megegyezést, akkor az már nem egyoldalú, egyéni szocprobléma, hogy ilyen simán ráveszik bárminek az aláírására. Amit te írsz, az nem kirúgás. Ha te vagy az egyik, akit így raktak ki, akkor az elég sok mindent meg is magyaráz...

2015. dec. 5. 20:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!