Bruttó 172 ezer forintos fizetés az kevés?
Pályakezdő vagyok, de nem a korom miatt (26).
A szakmámban vagyok az, mert ezelőtt főiskolára jártam. Humán területen dolgozok ügyfélszolgálaton. Alapítvány pénzel, ők nem tudnak többet adni. Eleve nem is a teljes pénzt kapom meg, mert abból megy a közösbe is, mivel nem egyedül engem alkalmaznak a régióban.
Én elvagyok ezzel az összeggel, csak az interneten olyan cikkek vannak, hogy a mai fiatalok nettó 158 ezer forintot akarnak minimum. Ugyanakkor a másik véglet azok az emberek akik napi 8 óráznak bruttó 118-122 ezerért...
Csak megjegyzem, hogy nem kizárólag Budapest létezik! :)
Itt keleten, debrecen- környező "nagyobb" városokban már szép lakást lehet bérelni havi 30-ért. A rezsi meg simán megvan a másik 30 ha átlagot nézünk.
Jah és az a bruttó 101480 pontosan netto 66155 (ami max 99960- ami kézbe kapható)
Szóval ott már tényleg rossz a helyzet, de nekik elég alacsony az életszínvonaluk is.
Milyen "közösbe" megy a TE pénzed??? Mennyi van a szerződésedben? 172E, vagy nem 172E?
Megjegyezném, hogy a nettó 150-es juttatás szakképzettséget igénylő szakmákra jellemző, és nem kezdőbérként. Ennek megfelelően az aktiv keresők jelentős többsége nem kapja meg még a br.160-at sem. Most persze nem a fekete gazdaságról van szó.
Az ügyfélszoli nem szakma. Én is csináltam, mobil cégnél, akkor ők fizettek talán a legjobban. A több hónapos tréning után kaptam netto 130 körül, műszakpótlékkal. Volt ott olyan, aki családot tartott el ebből a pénzből.
Éltem 78000-ből is, és 150-ből is. A különbséget gondolom nem kell magyarázni.
Te a munkádért most kb annyit kapsz, mint egy 8 általánost végzett pályakezdő raktáros egy komolyabb raktárban. Meg lehet belőle élni, lemondásokkal. De a legnagyobb gond az, hogy bérben csak szakmában lehet előrébb jutni, betanitott munkásként nem. És ha neked ez a meló megfelel, akkor könnyen lehet, hogy a dipid mellé 40 éves korodra lesz 14 év ügyfeles munkatapasztalatod. Ami ugye betanitott munka.
Szóval vagy tanulj egy jó szakmát, és kezdj el abban dolgozni, vagy keress a diplomádnak megfelelő állást.
Hulyesegeket beszelek???
Cimbora, te annyit irtal, hogy foiskolat vegeztel, es palyakezdokent ugyfelszolgalaton dolgozol br.172- ert, amit meg s kapsz egeszeben. Erre mit irjak? :))))Tanulj meg kerdezni.
De tudod mit? Sztem jo neked ez az allas...sok sikert kivan neked egy hulye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!