Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van az, hogy a fiatalok...

Miért van az, hogy a fiatalok nem akarnak dolgozni? Sokszor még 8 órát se?

Figyelt kérdés
Ez a probléma mitől alakult ki? Mert aki meg dolgozni jár, az meg folyton panaszkodik.

2015. nov. 15. 23:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
21%

" Nagyon rosszul tudod,

kb 100 ezer az átlagbér, rengetegen

csak a minimálbért keresik meg."

Nem a csaladod atlagbererol beszeltem hanem az orszagosrol, ami bizony netto 160 ezer ft. Sajnalom ha te, a csaladod vagy az ismeroseid kevesebbet kerestek. Ez esetben a ti fizetesetek atlag alatti.

Ettol meg teny, hogy az orszagos netto atlagber havi netto 160 ezer ft ma Magyarorszagon. A budapesti pedig 200 korul.

2015. nov. 23. 13:04
 22/30 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Utolsó, te el vagy tévedve, az adatokat nem a KSH-tól, hanem hasból írod. Hogy lenne 160 ezer Ft az átlagbér? Nettóban semmiképp nem ennyi.
2015. dec. 1. 10:37
 23/30 anonim ***** válasza:
16%
KSH adat a nettó 160e... De lehet, hogy csak 159900 csak kerekitettem...
2015. dec. 1. 22:07
 24/30 anonim ***** válasza:
ha az lenne, belinkelnéd.
2015. dec. 4. 13:11
 25/30 anonim ***** válasza:
2015. dec. 4. 13:18
 26/30 anonim ***** válasza:
Látom, csak a vállalkozások gazdálkodásával kapcsolatos sort olvastad el a KSH oldalán, van még két sor alatta: költségvetési szervek és nonprofit szervezetek , azokkal együtt az átlagbér (közmunkásokat nem számítva) 242.700,- Ft. Elég fura, hogy a közmunkásokat nem számolja bele a KSH. HA beleszámolná, akkor igencsak jóval kevesebb lenne..
2015. dec. 7. 09:05
 27/30 anonim ***** válasza:
52%

Talán mert rájöttek hogy itthon tök mindegy hogy 8 vagy 12 órában dolgozod ki a beled, nem fogsz tudni megélni? Bezzeg aki semmit sem dolgozik, de csókos barátai vannak az gazdag lesz.

Ezt aki nem tudja/nem akarja megérteni, azt csak sajnálni tudom.

2018. szept. 9. 18:17
 28/30 anonim válasza:
Engem pl. nem érdekel a statisztika,mert az hazugsàg.Az emberek nem àtlagbért keresnek.Attól,hogy vki 1.000.000.- Ft-ot keres attól màsnak nem lesz több a fizetése,amit kikap.
2019. szept. 3. 06:29
 29/30 anonim ***** válasza:
S akkor az idősebbek mai fiataloznak, még ilyen 35 évesek is. A bicska ki tud nyilni néha. Fizessék meg a munkát, ne legyen egy albérlet 150 ezer egy hónapban, sorolhatnám. De könnyű szidni a fiatalokat. Az ilyen okoskodók viszont elmehetnek a nem mondom hova... melegebb éghajlatra. YouTube-on van egy pár ilyen okoskodó egyén. 22/f
2019. dec. 8. 00:45
 30/30 anonim ***** válasza:

Igen, mi, "maji fijatalok" mind ilyen hálátlan, lusta, g*cik vagyunk (ezt egy 65-70 év körüli kocsmatöltelék, rokkantnyugdíjastól hallottam) hogy nem akarunk éhbérért, szopni-nyalni-gombot varni, mint ahogy ti tették.

A mi generációknak ráadásul gyerekkora óta megadatott a nyelv tanulásra a lehetőség, persze a közoktatásban levő nyelvoktatás eléggé hatékonytalan, de sokan így is eljutottak oda, hogy felsőfokú szinten beszéljenek egy idegennyelvet. Ami egy jó szakmával már azt jelenti, hogy nyílik a kapu Nyugat fele. És sokan el is mentek az én 1990-1995 év közötti generációmból. Láthatóan és érzékelhetően nagyon kevesen maradtunk itt ebből a korosztályból és én is csak idő kérdése hogy mikor lépek le.

Akarni, akarnánk itthon dolgozni, ha nem úgy kezelnék a munkavállalókat, mint rabszolga igáslovakat. Ha a szabadságkiadását illetve a fizetésemelést nem úri kegy gyakorlásnak fognák fel a munkáltatók.

Aki jár dolgozni, de sokat panaszkodik, annak valószínű sok oka lehet, de biztos többek közt azért, mert hiába dolgozik, alig tud félretenni.

2019. dec. 8. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!