Miért van az, hogy a fiatalok nem akarnak dolgozni? Sokszor még 8 órát se?
" Nagyon rosszul tudod,
kb 100 ezer az átlagbér, rengetegen
csak a minimálbért keresik meg."
Nem a csaladod atlagbererol beszeltem hanem az orszagosrol, ami bizony netto 160 ezer ft. Sajnalom ha te, a csaladod vagy az ismeroseid kevesebbet kerestek. Ez esetben a ti fizetesetek atlag alatti.
Ettol meg teny, hogy az orszagos netto atlagber havi netto 160 ezer ft ma Magyarorszagon. A budapesti pedig 200 korul.
Talán mert rájöttek hogy itthon tök mindegy hogy 8 vagy 12 órában dolgozod ki a beled, nem fogsz tudni megélni? Bezzeg aki semmit sem dolgozik, de csókos barátai vannak az gazdag lesz.
Ezt aki nem tudja/nem akarja megérteni, azt csak sajnálni tudom.
Igen, mi, "maji fijatalok" mind ilyen hálátlan, lusta, g*cik vagyunk (ezt egy 65-70 év körüli kocsmatöltelék, rokkantnyugdíjastól hallottam) hogy nem akarunk éhbérért, szopni-nyalni-gombot varni, mint ahogy ti tették.
A mi generációknak ráadásul gyerekkora óta megadatott a nyelv tanulásra a lehetőség, persze a közoktatásban levő nyelvoktatás eléggé hatékonytalan, de sokan így is eljutottak oda, hogy felsőfokú szinten beszéljenek egy idegennyelvet. Ami egy jó szakmával már azt jelenti, hogy nyílik a kapu Nyugat fele. És sokan el is mentek az én 1990-1995 év közötti generációmból. Láthatóan és érzékelhetően nagyon kevesen maradtunk itt ebből a korosztályból és én is csak idő kérdése hogy mikor lépek le.
Akarni, akarnánk itthon dolgozni, ha nem úgy kezelnék a munkavállalókat, mint rabszolga igáslovakat. Ha a szabadságkiadását illetve a fizetésemelést nem úri kegy gyakorlásnak fognák fel a munkáltatók.
Aki jár dolgozni, de sokat panaszkodik, annak valószínű sok oka lehet, de biztos többek közt azért, mert hiába dolgozik, alig tud félretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!