Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért tűrik el egy dolgozók a...

Miért tűrik el egy dolgozók a munkahelyen hogy az alapbérből a főnök kénye kedve szerint törvénytelenül? Senki se mer szólni féltik az állásukat-oké-Na de hol a határ ha nem itt?

Figyelt kérdés

Ha adott egy munkahely ahol az az alaplégkör hogy „ez van nem tetszik elhúzol”. Szabi nincs, túlóra van, vagy fizetik vagy nem, beled lóg a munka közben mert1 ember 3 másik melóját végzi.

A főnök meg leszarja ha nem tetszik elmész majd jön helyetted 20 másik.

Az emberek meg kussolnak mert örülnek hogy van meló egyáltalán. Oké.

Na de amikor a főnök az alapbérből vonogat le kénye kedve szerint csak úgy (erre csak hatóság/bíróság jogosíthatja fel!) akkor hogy lehet hogy a dolgozók még ekkor is kussolnak?

Féltik az állásukat-na de meddig? Hol van a határ amikor már csak kinyitják a szájukat? Hol a határ, ha eszek szerint itt nem? Minek kéne történnie?

Hozzáteszem hogy eleve nagyon szarul fizetett nettó 80-as dolgozókról van szó. 80E de nem 8 órára hanem 10-re mert a túlórát se nagyon fizetik.

2015. szept. 11. 08:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
De miért csináltad? Lett volna jobb lehetőség, elmész közmunkára, napi 8 órába ötvenért. Sőt nem is biztos az a 8 óra, lehet azért hesszelni is munkaidő alatt.
2015. szept. 12. 17:11
 12/22 A kérdező kommentje:

Lett volna jobb lehetőség, elmész közmunkára

Vagy troll vagy vagy elképesztően tudatlan. A közmunka nem úgy megy hogy "itt vagyok kérem a közmunkát" főleg nem kisebb településen.

jelentkezel közmunkára? oké. Felvesznek a jegyzékbe, százan vannak előtzted már azoknka se jut. És akkor majd hónapok múlva lesz közmunka.

És addig mi a jó szarból élsz? Hát mondjuk egy ilyen állásból.

2015. szept. 12. 18:23
 13/22 anonim ***** válasza:

" Ha 80 / hó jó vicc, akkor mit szólsz

ahhoz hogy tavaly voltam 2 hónapot

egy cégnél, ahol részmunkaidősként

havi 30.000-at (!!! annyit!) kaptam.

De a munkaidő meg teljes volt. Napi

8-10 órára havi 30? Igen, annyi."

Hogy mit szolok? Hol lehet ilyen luzer munkaerot talalni??

2015. szept. 13. 05:22
 14/22 A kérdező kommentje:

Hol lehet ilyen luzer munkaerot talalni??

Ebben az országban?

Bárhol tömegével azonnal pillanat alatt.

2015. szept. 13. 09:19
 15/22 A kérdező kommentje:
Persze az kérdés meddig marad nálad a dolgozó, de ma elmegy egyik, holnapra van 20 másik heylette.
2015. szept. 13. 09:20
 16/22 anonim ***** válasza:
Konkrétabban hol? Ennél jobb feltételekkel is nehéz munkást találni! És nem arra gondolok, hogy szakkepzettseg hianyzik, hanem egyszeru segedmunkarol/betanitott munkarol. Ha pl betonozol és kéne egy segédmunkás 5-8 ezer / nap alatt biztos nem találsz!
2015. szept. 13. 13:06
 17/22 A kérdező kommentje:

Ha nekem anno mikor meló és pénz nélkül voltam azt mondták volna hogy betonozz és kapsz egy tál lencsét meg egy marék aprót még arra is igent mondtam volna.

Ha semmi sincs és üres a hűtő akkor bármi van az jó.

2015. szept. 13. 15:29
 18/22 anonim ***** válasza:
Aha, hogyne.
2015. szept. 13. 17:17
 19/22 A kérdező kommentje:

segédmunkás 5-8 ezer / nap

Tehát akkor: 8E/nap, 20mnap egy hónapban, vagyis 20 *8e= 160.000 a kezébe nettóban? Egy segédmunkásnak?

Hagyjuk már a a szar kamukat.

Ismerősöm önkormányzatnál van, vamüsznél villanyszerelő (nem segédmunkás!!! szakképzett) és nettó 100-at se kapja meg.

2015. szept. 14. 08:13
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem kamu! Szomszéd is pont napi 8 ezerben van, építőipari mindenes. Ha kell maltert hord ,ha kell gipszkartont vág ,vagy téglát rak stb. Persze ha 14 órát kell lehúzni hogy kész legyen a munka akkor is 8 ezer. De jól eléldegél belőle.Természetesen bejelentés nuku. Rengetegen csinálják ezt. Az építőipar a feketemunka melegágya.
2015. szept. 14. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!