Ki akar rúgni a főnököm mindenféle egyeztetés nélkül. Mit tegyek?
A sztori "röviden":
Hatalmas szerencsém volt a munkahelyemmel. Egy kimondottan jó, jól fizető (!), otthon végezhető meló, amit immáron másfél éve szívvel-lélekkel csinálok, vért izzadva. Ez azért érdekes, mert 20 éves vagyok és mindemellett egyetemre járok. Saját magamat tartom el, én fizetem az albérletemet, a kajámat, mindenemet.
A legjobb barátom ajánlott be a céghez, ő tett meg mindent, hogy betanítson. Valószínűleg ezért neheztel rám az alapvetően idióta főnököm (is); tulajdonképpen soha nem is ismert, találkoztam vele életem folyamán nagyjából háromszor. Interneten kapjuk az utasításait.
Jól végzem a munkámat, megbecsülöm a helyzetemet, szorgalmas vagyok, mindenkinek segítek, akinek csak tudok és nagyon sok rutinom van a többi kollégámhoz képest. Ennek ellenére a főnök egy tapasztalatlan csitrinek tart, mondvacsinált dolgokért csesz le (csúnyán, kíméletlenül), és elveszi a maradék önbizalmamat is. Dicsérni persze derogál neki, nem csak engem, a többi kollégámat is. Túl nagyok az elvárásai.
Kaptam egy fülest, miszerint el akarja venni a két legfontosabb műszakomat szeptembertől, hogy kezdőket (!) állítson be helyettem. Kérdem én; mit csináljak? Harcolni úgy érzem, teljesen felesleges, mert valahányszor próbáltam a múltban, semmit sem ért. Úgy is az lesz, amit ő akar. De akkor most mi lesz velem? Hogy fogom fizetni a lakhatásomat? Ha elmennék diákmunkára, a töredékét sem kapnám annak, mint amit most keresek. Úgy érzem, romokban áll az életem.
És még kiegészítés gyanánt annyi, hogy ezt korábban is megcsinálták velem. Elvettek tőlem műszakot mindenféle egyeztetés nélkül. Aznap reggel szembesültem a döntéssel Facebookon.
Úgy tudom, ezt az ügyet bíróságra is lehetne vinni, ha nem dolgoznék teljesen feketén...
A kezdö olcsóbb! Ha meg feketén dolgozol, akkor ne csodálkozz, ha azt csinálnak veled, amit akarnak.
Éppen ezért nem szabad csalásra (mert a fekete munka az) alapozni az életedet.
Keress valami más munkát, amit el tudsz végezni, elvégre már van tapasztalatod. (Habár el sem tudom képzleni, mi lehet az a munka, amit otthonról és jó penzért lehet csinálni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!