Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek mit érdemes a mai...

Szerintetek mit érdemes a mai világban tanulni, amivel munkája is lesz az embernek?

Figyelt kérdés

Nem tudom mit tanuljak, mindenhol csak munkanélkülieket látok, akár diplomájuk van, akár szakmunkás végzettségük. Mindenki megy el külföldre. Én maradni szeretnék. Szerintetek mit tanuljak, hogy itthon is legyen esélyem?

A nyelvtanulás jól megy, matek-fizika nem mennek, a képzőművészeti dolgokban is jó vagyok. Nem akarok kényszerből külföldre költözni, távol mindenkitől..

2015. júl. 25. 04:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Igen, jobb ha a programozást meghagyom másnak.

Egy ilyen "marketinges píáros háeres hereverő" mit csinál?

2015. júl. 25. 21:39
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

A marketinges-pr-es stb.-t felejtsd el!

Esélytelen, a vállalkozások legnagyobb része körbeszolgáltatja egymást, termelésbe meg csak kapcsolatok útján lehet ilyen pozícióba kerülni, vagy ha nagyon tehetséges vagy.

Nyelvtudásra még mindig van igény, de önmagában már csak elég gyenge fizetésekért, kevés előrelépési lehetőséggel. Szakma kell hozzá. Ha humán beállítottságú vagy, akkor baromi nehéz dolgod lesz, mert ma már csak a termelés, kereskedelem, IT, bank szektor fizet normálisan.

2015. júl. 28. 23:33
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Valójában ha nem 3-4 sikerszakmában szerzel tudást és nincs csókod ,se szép nagy kezdőtőkéd egy jól menő vállalkozáshoz,idehaza semmire sem viszed,csak vegetálgatsz. Tudom hogy nem akarod de ki kell menni külföldre ha pénzt is akarsz kapni tisztességes munkáért, nem csak hó végi éhezést ,meg 30 év hitelre vett lakást,amit bebuksz 5 év múlva.
2015. júl. 30. 17:23
 14/20 wefoundlove14 válasza:
Nover. Orvos. Mindig kellenek
2015. aug. 5. 09:31
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem szakmát. Vízvezetékszerelőre, villanyszerelőre mindig szükség van.

És csodálkozom, hogy azt mondod, hogy szakmunkások munkanélküliek, mert ha az embernek szüksége van valami szakmunkára, nehéz szakembert találni. Ha talál az ember, akkor is várni kell, elég sokat, amíg kijön.

Nem lehet rendes kertészeket se találni, olyan kevesen vannak, túl sok munkát vállalnak, vagy fáradtan jönnek.

Az autószerelés is jó, ha más nem megtakarítod magadnak.

Én szakmát tanulnék, nem is egyet.

Mondjuk fodrász vagy kozmetikus nem szívesen lennék, nem szeretek csak úgy fecsegni.

2015. aug. 7. 02:58
 16/20 A kérdező kommentje:
A környékünkön a szakmunkások sem találnak munkát.
2015. aug. 7. 17:26
 17/20 anonim ***** válasza:

Én szívesen tanulnék növénytermesztést, mezőgazdaságot is.

Azzal jó sikerélménye lehet az embernek, igaz, hogy az időjárás sokszor kiszámíthatatlan.

Szívesen beszállnék egy önnfenntartó gazdaságba, ahol mindent magunk termelnénk meg. Sajnos, városban nőttem föl, magam irányítás nélkül, könyvből tanulva éhenhalnék.

De szeretném megtapasztalni a sikerélményt, hogy nem szorulnék másra.

Ezért tanulnék szívesen mindent, amiben eddig valaha is másra szorultam. Minden erről szóló könyvet elolvasok. Most éppen a méhészetről.

2015. aug. 7. 18:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

15-ös.

Ha nem laikusként közelítenéd meg a dolgod, igazad is lenne.

De azt tudni kell, hogy az ilyen-olyan háztáji víz%villanyszerelésből nem életképes egy egyéni vállalkozó. Az, hogy bejön hetente átlag napi 6-7000 ft-od számla nélkül, édeskevés a megélhetéshez. Nem hangzik rosszul, amikor a szerelő egy csap cseréért elkér 3-5000 ft-t, és dolgozik vele 30 percet. De ha számlát is adna, felkopna az álla, mert lehet, hogy utána egy hétig pont nincs semmi hívása. Ez a házhoz menős szerelés akkor jó, ha vmelyik biztosítóval állsz szerződésben, akik veled csináltatják meg a bizt.károkat. Egyébként nem.

A vizesek/villanyosok akkor éltek meg, amikor ment az építkezési láz, és nem volt rendszeres a körbetartozás. Akkor meg lehtet élni, sok szaki abban a kb 20 évben építkezett maga is, vette a lizingelt furgont, stb. De a gazdasági recesszióval ez is lehalt. Nem adottak a gazdasági feltételek ahhoz, hogy megérje kétkezi szakmunkát vállalni. Ezért sok öreg villanyos pl. inkább elment biztonsági őrnek, hogy legalább vmi nyugdíja legyen.

Ha jól megy a nyelv, akkor inkább azt kellene tökéletesíteni, és ahhoz bizony el kell menni külföldre, mert itthon is csak kapcsolatok útján lehet előre jutni, és akkor már jobb, ha van külföldi ismeretség.

2015. aug. 10. 10:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem tanulj nyelvet, ha jól megy a nyelvtanulás, ha maradni akarsz, akkor tudsz tanítani másokat, akik meg menni akarnak és ezért kell nekik a nyelv. Vagy tanulj valami szakmát, jó szakmunkásból hiány van Magyarországon is.
2015. nov. 11. 14:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Nyelvszak+grafika? De grafikából is az alkalmazott, pl. plakátok tervezése és hasonlók.
2015. nov. 11. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!