Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Velem van a baj és örüljek...

Velem van a baj és örüljek hogy egyáltalán van munkám?

Figyelt kérdés

23 éves leszek, 10 hónapja dolgozom egy boltba ahol napi 2 órára vagyok bejelentve viszont ennek a sokszorosát kell dolgoznunk, van hogy napi 14-15,5 órát is.

Viszont ez még hagyján is, de hogy állandóan streszelek ott mert a főnökök akik vannak 5 en mert családi vállalkozás állandóan nap mint nap hozzák a rengeteg árut (raktár hiányában) és akkor közben szolgálni a vevőket, mert általában 2en de max 3an vagyunk ott, ugyanis csak 3 alkalmazott van.

Árazni be mindent, számolni a számláról ( és sokszor nem a szerint árazni hanem ahogy ők szeretnék, és amit esetleg kevesebbre teszünk ANNYIRA AMENNYIRE KI JÖN akkor balhéznak)

4 en voltunk, egy kolléganő felmondott, kérték hogy akkor dolgozunk már csak 3 an nem akarnak új embert felvenni, ezért kértük a fizetés emelést de abba nem mentek bele és csak hitegetnek hogy majd vesznek fel új embert ( de nincs túl sok jelentkező aki van az pedig nem szimpatikus).

Árazás, pakolás, süteményt adni a vásárolónak, tojást, kenyeret felvágottat, mérni a zöldséget, kávét adni és még az a sok minden ami eszembe sincs.

Ideges vagyok és meggyötört, persze kell a munka de nem minden áron.

Ráadásul beterveztem egy programot szombatra, már két hete mondtam nekik hogy nem tudok jönni, végül kérték hogy egy fél napot menjek be, bele mentem, de így is variálnak hogy nem lesz jó meg stb... de tetőzi hogy orvoshoz sem nagyon szívesen engedtek el, kérték hogy halasszam már el mert ballagás lesz és sok áru stb stb hogyan lehet ebben a helyzetben nyugodtnak lenni??

2015. jún. 23. 12:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ideges vagyok és meggyötört, persze kell a munka de nem minden áron. "

Na látod, itt a kulcs. Keress mást sürgősen. Ez jelenleg tényleg csak arra jó, hogy átmenetileg zsebpénzed legyen, mert napi 2 óra bejelentett munkából még nyugdíjad se nagyon gyűlik.

Nem kell 23 évesen tönkremenni egy ilyen sz..r munkahelyen.

2015. jún. 23. 12:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Höhö, onnantól fogva hogy tudod nincs jelentkező lehet pattogni. Mt csinálnak, kirúgnak? Sok sikert az utánpótlás találásához. Lègy èlelmes, itt most ők is kènyszerhelyzetben vannak, ès ne csinálj olyan baromságokat, hogy bemèsz a szabadnapodon. Oldják meg ahogy tudják, ők a főnökök nem a te gondod.
2015. jún. 23. 12:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy otthagynám őket, mint Szent Pál az oláhokat. Nem éri meg, hogy tönkretedd az egészségedet, életedet. Ha csak nem a világ végén laksz, bolti meg hasonló munkát könnyen kaphatsz sokkal jobb körülményekkel.
2015. jún. 23. 13:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

kezdj el keresni újat,akár este is, küldjed az önéletrajzaidat széjjel. ha lesz új meló otthagyod őket. ennyi

én fel is jelenteném őket amikor már nem dolgozok ott, hogy nem jelentik be rendesen a dolgozókat alapvető jogokat nem biztosítják. lehet névtelenül is bejelentést tenni

2015. jún. 23. 13:16
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elkezdenék nagy erővel új állást keresni és a tudat, hogy nem sokára másik állásod lesz kicsit megnyugtathat. :D És otthagynám őket mint a franc, sza.házi banda.
2015. jún. 23. 13:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Soha ne ragaszkodj egy munkahelyhez. Járja be dolgozni, de közben mindig keresd a következőt, ami jobb.
2015. jún. 23. 13:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"örüljek hogy egyáltalán van munkám"

Ezzel a mondással sok mindent próbálnak lenyomni az ember torkán. A romlott dolgok pedig mégiscsak feljönnek, természetes úton kilöki a szervezet, lásd a kérdésben.

Én is azt mondom, mint a többiek: ha a megélhetésed függ tőle, maradj, de azonnal kezdj el másik munkát keresni!

Ha nem függ, akkor én a lehető leghamarabb felmondanék.

2015. jún. 23. 13:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Veled van baj (és velük is).

Viszonylag fiatal vagy, lehet, nem tanítottak meg rá, hogy kell kiállni magadért, így szépen behajtottad a fejed az igába, de olyan mértékig, hogy totálisan kihasználnak. Majdnem minden munkáltató próbálkozik ezzel és ha sikerül akkor teljesen alárendeltté válik aki enged.

Még nagyobb "hiba" (nem hiba, ha tanulsz belőle), hogy egy olyan munkáltatónak engedted hogy a fejedre nőjön aki nagyobb kényszerhelyzetben van mint Te. Te kiléphetsz, mehetsz álláskeresőnek vagy találhatsz másik helyet, de ők nem biztos, hogy ilyen feltétellel találnak mást aki ott is marad.

Ha kéritek a plusz fizetést de nem ad akkor össze kellett volna fogni és mindhármótoknak csak annyit dolgozni mint eddig. Ők meg keressenek egyszerre három főt. Szerinted itt ki van jobb helyzetben? Ti vagy ők?

Betervezel szombatra egy programot és mégis kértek. A hangsúly a kérésen van, mivel csakis kérhetik. Ki volt jobb helyzetben? Te vagy ők? És mit csináltál? Elrontottad magadnak a jobb helyzetedet és alájuk kerültél.

Nem engednek orvoshoz. Fogod magad, felkelsz és elmész orvoshoz, viszed az igazolást és kész.

Ez nem az örülj hogy van melód kategória. Válts helyet és tanulj meg kiállni magadért. Nem könnyű, tudom magamról mert otthon nekem sem tanították meg. Folyamatos figyelmet és tanulást igényel, de hosszú távon megéri, mert egyre kevesebb megalázó helyzetbe fogsz kerülni.

2015. jún. 23. 13:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Jelentsd fel őket, azért tart itt az ország, mert mindenki eltűr mindent és dolgozik mint az állat éhbérért. Legyen önérzeted és fogjunk össze, ne hagyjuk az ilyen élősködő munkáltatókat rajtunk meggazdagodni. Sajnos az én lányom is volt ilyen munkahelyen, az egy fodrászat volt, végletekig kihasználták, én is fel fogom őket jelenteni. Keress másik munkát, vannak tisztességes munkaadók is, csak keresni kell.
2015. jún. 23. 16:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Enyém is hasonló, csak mi 8 órázunk, havi 200 óra, viszont folyamatos talpalás. Ez konkrétan egy edzőterem egy bárral, de már most herótom van az egésztől. Az állásinterjún szép mesét adtak elő, most szívok. Ez full vendéglátás, kár, hogy nem így adták elő :/

Örülök, hogy van munkám, ez tény. Kapok netto 110-et, de kb sosem vagyok otthon, mivel edzeni is járok és aludni is szoktam. Szóval örülök, de következő pillanatban azt érzem, bármit, csak ezt ne. Nálunk is a vezetőség hozzállásával van gond, szintén ugyanez, hogy szabadnapokon be kell jönni, ráadásul a közvetlen kollégákkal is komoly bajok vannak. Nem veszik észre, mennyit talpalunk, ez az igazi gond. Mert tényleg nincs megállás, folyamatos meló, ebédszünet zéró, örülünk, ha mosdóba eljutunk. És csodálkoznak, hogy fáradtak vagyunk és nem mosolygunk már annyit. Csicskaistálló az egész.

Ha minden jól megy, 1-2 héten belül pattanhatok innen. Ez a vágyam, most egy cég - remélhetőleg pozitív - visszajelzésére várok. Minden vágyam az irodai munka egy nyugodtabb környezetben.

2015. júl. 1. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!