Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szemétkedő munkatárs?

Szemétkedő munkatárs?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Körülbelül másfél hónapja kezdtem el dolgozni informatikusként egy állami helyen. Röviden leírom a tudnivalókat: Az irodában hárman dolgozunk. Velem együtt két férfi és egy nő. Mindkét társam az idősebb korosztályba tartozik, körülbelül 50 évesek lehetnek. Én 23 vagyok. Ezalatt az idő alatt sikerült kiismernem őket és sajnos a női munkatársammal egyre több nézeteltérés adódik. A legtöbb esetben mások előtt ügyetlennek próbál beállítani. Volt már rá példa, hogy a folyosón az egyik vezető előtt megpróbált lejáratni. Mindenféle ok nélkül vitatkozásba kezdett velem. Gondoltam neki is lehetnek rossz napjai, ezért továbbra is kedvesen viselkedtem vele.

A tegnapi nap viszont érdekes dologra lettem figyelmes. Bent jártam a titkárságon, ahol a titkárnő közölte velem, hogy átadta a havi bérezési papírjaimat a munkatársamnak, át adta-e nekem? Eléggé meglepődtem ezen, ugyanis semmit nem tudtam az esetről. Amint visszaértem az irodámba azonnal számon kértem tőle! Zavarba jött, majd végül arra hivatkozott, hogy rossz a szeme és nem tudta leolvasni a nevem. Ez hatalmas nagy hazugság! Több esetben megfigyeltem, hogy így próbálja esetlennek beállítani magát. (Érdekes, sorszámok leolvasásával soha nincs gondja..) Ráadásul a titkárnő külön felhívta a figyelmét, hogy ezt nekem küldték.

Amikor éppen nincs tennivalója az asztalán iratokat szór szét és úgy csinál mintha nagy munkában volna. Ezzel nem is lenne gond, csakhogy, amikor jönnek be dolgozók, hogy segíteni kéne, lerázza őket. Mondván, hogy sok a dolga. Sőt! Engem is arra buzdít, hogy ne menjek azonnal, nem kell hozzászoktatni őket ehhez.

Erre is hozok fel egy példát. Tegnap egy alkatrészre lett volna szükségem, hogy csatlakoztatni tudjak egy vonalkód olvasót az egyik munkatársam gépébe. Goromba módon közölte velem, hogy már elfogyott.. oldjam meg. Oké, kivittem olyan eszközöket, amikhez nem volt szükség átalakítóra. 1 óra múlva megjelent az irodában, hogy mégis csak volt!! :OO Szerintem direkt csinálta. Mindenáron ki akar velem szúrni. Számtalan esetet tudnék még felhozni...

Ti mit tennétek a helyemben?

Beszéljek az osztályvezetőmmel és kérjem meg, hogy helyezzen át másik telephelyre? Úgy érzem, hogy hosszabb távon veszélyt jelentene számomra.

2015. jún. 19. 09:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de a jelzett problámáid mindennaposak.

Most kerültél ki a "nagybetűs életbe", mindig nem tudsz megszökni előlük, meg kell tanulnod kezelni őket. Sajnos erre nincs általános sablon, minden eset más és más. Kezdetnek jó, amit a 9-esen írtál.

2015. júl. 6. 17:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden munkahelyen van egy két vagy több ilyen munkahelyen belüli munkanélküli szarkavarógép. Általában valami meghatározhatatlan ok miatt ezek mindig a főnök kedvencei.

Az a dolguk szerintem, hogy kicsinálják a többi normális dolgozót és hátráltassák a munkát és rombolják a morált. Valódi céljuk csak ez lehet, mert másképpen nem értem miért pátyolgatják ezeket az alakokat szinte minden munkahelyen ahelyett hogy páros lábba rúgnák ki őket.

2015. júl. 28. 13:23
 13/17 anonim válasza:
71%

Hogy mit lehet kezdeni 1 rosszindulatú kollegával?

Hát esete válogatja, de azt mondom, hogyha egy közösségben akárcsak eggyetlen!!!!!! olyan emberutánzat van, akkor az a főnök súlyos mulasztása, hogy nem "rázza gatyába" a bandáját.

Miközben NAGY közhely, hogy az emberek olyanok, amilyenek,de egy jó vezető igenis összehangolja az ilyen-olyan egyéneket, mert szerintem az is a kötelessége egy vezetőnek; - Ugyanis azt a rohadt magas főnöki fizetést/vezetői pótlékot,meg a cégestelefont, meg miegymást nehogymár csak a státuszuk miatt kapják!!! - Én kötelezővé is tenném minden vezetőnek a csapatépítő tréningeken való részvételt,és valamilyen formában munkahelyi légkörvizsgálatot tartatnék az emberei között; Én azt mondom; Igenis mndenféle embert össze kell hangolni a lehető leggyorsabb, leghatékonyabb munkavégzésre; Azt a vezetőt pedig akinek az emberei kifolynak a kezéből, klikkesedik a társasága stb... azt azonnali hatállyal más státuszba helyezném, vagy ha úgy tetszik; leváltanám.... Mindenről a főnök tehet!!!!! Az olyan szerep, mint egy rendező szerepe; Egy jó rendező még egy tehetségtelen szinészi gárdából is ki tud egy viszonylag jó filmet hozni, egy szar rendező meg a legjobb felhozatalból is szart csinál.....

2015. okt. 23. 15:20
 14/17 anonim ***** válasza:

13. ajj-jajj! Ha a fele valóra válna annak, amit elvársz egy vezetőtől-megjegyzem sztem is joggal- nem itt tartana az ország!

DE!!! A magyar vezető tipikusan a rendszerváltáskor talált piaci rést, vagy csak kapcsolatai voltak, és pikk-pakk ott ült egy vállalat élén, és alkalmazottakat irányit. Van akinek még nagyon dolgozni se kellett érte, bár a többség hajtott rendesen, amikor kellett. Nincs ezeknek vezetői kultúrájuk, nem beszélnek nyelveket, jó, ha egyáltalán van valami minimális empátia bennük. Értenek a vállalkozás profiljához, tudják, hova kell tenni a pénzt, oszt ennyi. Nem foglalkoznak ezek a dolgozók lelki világával, munkahelyi hangulattal, ha rosszat szólsz, kivágnak, mint paraszt a taknyát, oszt találnak helyetted mást.

2015. okt. 27. 01:32
 15/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, Te is a balassagyarmati Mahle-nál dolgoztál? Ott vannak ilyen hitvány kétszínű munkakerülők, akik megmagyarázhatatlan okból a főnökök kedvenceik. A húzó embereket már évek óta nem emelték ki sem hónap dolgozója címre, sem pedig a béremelésnél (talán egy kivétel volt). A mások tollával díszelgő, hazug, kétszínű, helyezkedő rafinált disznók meg ott virítanak a táblán hónap dolgozójaként vagy frissen kinevezett műszakvezetőként. Az orruknál fogva vezetik a folyamatvezetőket és a saját családtagjaikat, barátaikat és szeretőiket tolják előtérbe. Eközben megállíthatatlan az elvándorlás az évente többszöri béremelés ellenére is, mert az embereknek felfordul a gyomra ettől a mételytől, amit a gyárvezetés megenged maga körül. Ha ott voltál Te is, tudod miről írtam. Állítólag jelentősen megemelték a nagyon régi dolgozók bérét, hogy így csalják vissza a tapasztalt műszaki értelmiséget és a tapasztalt munkásokat. Eddig senki nem ment vissza és nem is fog. Ki akar olyan helyen dolgozni, ahol egy aljas szemétláda szakács folyamat vezető lehet és a titkárnője meg a nyolc általánost végzett régi szeretője? Ki akar olyan helyen dolgozni, ahol a munkát nem becsülik, viszont a seggnyalókat úgy tüntetik fel, mint megbízható élmunkásokat? Ki akar olyan helyen dolgozni, ahol a vezetők kilencven százaléka nem ért ahhoz amit gyártanak, és a műszaki értelmiséget kiutálták maguk közül? Ki akar olyan helyen dolgozni, ahol a csoportvezetők egyhatoda miatt sírva fakadnak a nők a gyártósoron, mert úgy beszélnek velük mint a kutyákkal és évek óta rúgják ki őket, pedig több panaszt is tettek ellenük? sajnálom az ott maradt kollégákat! Nehezen jöttem el, de most már úgy látom, hogy sokkal hamarabb meg kellett volna tennem.
2016. aug. 18. 10:07
 16/17 anonim ***** válasza:
Én egyszer arra lennék kíváncsi, hogy ha mindenkit kiutálnak aki jól dolgozik, akkor a sok talpnyaló vajon mit fog csinálni egy idő után amikor már nincs aki helyette dolgozzon? :D
2016. aug. 18. 10:18
 17/17 Olasz93 válasza:
100%
Keress ra a temara, googleba. Komolyan mondom mindenhol azt olvasod, hogy a talpnyalo, bekepzelt, ontelt koleggano aki a fonok kedvence raadasul , azt probalja elerni ,hogy ugy tunjon a fonoknek, hogy te semmit sem csinalsz jol , nah de o maga a tokeletesseg. Ez csak a kollegaknak tunik fel? A fonokok ezt nem latjak?
2017. márc. 23. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!