Milyen főnök az aki a rákos beteg dolgozóját azonnal kirúgja ahogy kitudódik a dolog?
Röviden annyi lenne, hogy egy munkatárs már jó ideje fájdalmakra rosszullétekre panaszkodott. Egyre gyakrabban és egyre erősebben.
Rohangált ide oda orvoshoz végül kiderült: rákos, műteni kell majd kemózni.
Az orvos elmondta mivel jár a műtét mivel a kemo. A műtétet követően legalább 6-8 hetes ágyban fekvés majd a kemo ami ugye hajhullás elhízás hányás gyengeség. Szóval HA és amennyiben mázlija van és túléli az elkövetkező jó fél évet akkor tán 6-8 hónap múlva mehet dolgozni. Ha és amennyiben.
Főnöknek elmondta még aznap kirúgták.
Itt tartunk? Munkaalapú társadalom? Ha nem dolgozol, dögölj meg?
Nem ez Orbanisztán, ahol adott esetben még ügyvéd SE kell hogy bármit megtehess.
Most ez komoly volt? Ebben a hulladék szarhalomban ilyet mondani? Ahol Lázárok ANdy Vajnák Csúti Törpék Rogánok Habonyok stb stb és a sleppjük azt csinálnak amit akarnak?
Hol élsz te?
És ez nem egy amer
ikai film, ahol ha jó az ügyvéded, bármit megtehetsz.
Szerintem érdemes lenne munkajogi bírósághoz fordulnia a történtek miatt.
Ha nincsen lehetősége ügyvédet fogadni, vagy nem akarja megkockáztatni az ügyvédi költséget, egyedül is neki lehet futni, ha van hozzá ereje. Ebben a cikkben arról is szó van, hogy ügyvédi képviselet nélkül mi a teendő:
Léteznek ingyenes jogsegély szolgálatok, ahol valószínűleg tanácsot is kaphatna, illetve állást tudnának foglalni azzal kapcsolatban, hogy milyenek az esélyei egy munkaügyi per esetén.
"Nem, nem ezt hívják kapitalizmusnak."
Dehogynem... A kapitalizmus pontosan erről szól, csak az számít, hogy a vállalat nyereségesen működjön és piacképes maradjon, tehát a rákos dolgozótól meg kell szabadulniuk, mert csak ráfizetés nekik.
Az élet olyan mint egy kerék: forog.
Lehet hogy a fönők is rákos lesz..
Ma nekem holnap neked.
Munkaügyi biróságra mennék én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!