Mit lehet tenni, ha egy két kolléga úgy beszél az emberrel, mint a kutyájával? Arrogáns, lekezelő, bunkó, kiabáló stilusban?
Én amikor ilyet tapasztaltam a cégnél, egyszerűen közöltem hogy felmondok. Tudom hogy nem jó tanács mert nem mindenki teheti ezt meg. Erre elkezdtek sírni hogy ezt nem tehetem, ennyire nem cseszhetek ki velük hisz hol találnak mégegy ilyen balekot mint én aki ennyiért dolgozik a cégnél. De én közöltem hogy én már csak vendég vagyok itt, vegyétek úgy hogy már fel is mondtam.
Nem csesztem ki velük mert ha szükség lett volna a munkámra akkor normál emberi módon viselkednek. Rövidre rá még a cég is tönkrement, elmondásuk szerint tényleg nem akadt mégegy hülye aki ott dolgozik.
Sok helyen az a szokás, hogy kijelölnek neked egy mentort, mentornak pedig olyat szokás kijelölni, aki a cégnél már bizonyított. Ha ő beszél veled úgy mint a kutyával, akkor csak nyelni tudsz addig, amíg új munkahelyet nem találsz. Utána persze érdemes az ilyet minimum pofán csapni.
Ha a mentorod normális, más kóstolgat, akkor meg szólj neki.
Egyébként teljesen tipikus az hogy mindenütt féltékenyek új kollégára, mert a cégen belül az adott szervezeti egység legrosszabb munkáját is, kevesebb pénzért lelkesebben szokták végezni, mint egy régi már befásult kolléga.
En is voltam ilyen helyzetben. Pedig en nagyon turelmes vagyok és a legtobb emberrel jol kijovok.
Még most is fel tud idegesiteni, ha csak ragondolok arra az exkollegamra.
Nem is maradtam ott sokáig. Es nem en voltam az elso, aki miatta mondott fel. Nem is bantam meg.
Én mikor azt éreztem, hogy kóstolgatnak csak szépen beszéltem (finoman, de azért beszúrtam egy két szóval néha-néha), mosolyogtam, meg még nevettem is. Utána megfigyeltem, hogy milyen fancsali képet vágtak, és ez teljes mértékben elégtétel volt az engem ért sérelmekért. :)
A mostani munkahelyemen szerencsére nincs ilyen problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!