A munkahelyi fegyelmi dolgozói példánya nem a dolgozó tulajdona? Milyen jogszabály vonatkozik átvételére megőrzésére?
Ez inkább jogi kérdés lenne nem emberekkel kapcsolatos, de olyan rovat nincs.
Szóval ha én kapok a munkahelyen egy fegyelmit papíron, akkor a fegyelmi engem illető példánya az én tulajdonom, az enyém, azt csinálok vele mi tetszik senki se szólhat bele jól gondolom?
Történet. Munkahely megkapom a fegyelmit. Kettő példány, írjam alá egy a cégé egy az enyém.
Aláírom őket, kérdezem ez az én példányom? Válasz igen.
Mondom, akkor jó, és egy mozdulattal összegyűrtem és bevágtam a legközelebbi kukába az épp megkapott fegyelmit.
Erre megkapom a második fegyelmit, a „munkahely vezetőjének nevetségessé tétele és intézkedéseinek semmibe vétele” miatt.
??
A fegyelmi nem az enyém? Senki nem írhatja elő hogy őrizzem meg, tegyem el, egyáltalán azt teszek vele amit akarok?
Jól látom?
hát nem. aztán majd azért is jön a fegyelmi mert nem vettem fel.
de ha már itt tartunk mivel a mobilom a sajátom én fizetem így még munkaidőben sem kell felvegyem.
Dehogy van. Van jelenléti ív amire persze csak a papíron is létező munkaórákat lehet beírni. Ha valaki plusz órát beír letépik az ívet és töltheti ki újból.
Ha valaki ragaszkodna (nincs olyan) a plusz órák beírásához annak hamar utcán lenne a kabátja.
hát mindig van lejjebb ennyi.
egyébként a túlórákat totál feketén a legtöbb helyen így csinálják. 10-ből 8 vagy 9 helyen ez megy.
Ez egy kamu kerdes, kb at ötszazadik a kerdezötöl, aki hol ferfi, hol nö, hol gyari munkas, hol mernök. Egy minden kerdesben megegyezik, allandoan borzaszto igazsagtalansagokerika. munkahelyen.
Kerdezö, csak nem egy unatkozo munkanelküli vagy? Mire jo ez a millio kamu kerdes, nem ertem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!