Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem lehet munkát kapni?

Figyelt kérdés
A városom polgármesterétől hiába kértem munkát, még sem adott, csak hiteget. Azt mondja hogy nincs munka, de a rokonokat, az ismerősöket, a nyalisokat jó helyre beteszi.

2015. ápr. 27. 17:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
21%

" Elhiszem, hogy Pest teli

van állás hirdetésekkel, de nemcsak

a főváros létezik. "

Gyere akkor Budapestre. Nem muszáj vidéken maradni. Nekem kollegáim jelentős része vidéki. Feljöttek albérletbe és dolgoznak.

2015. ápr. 27. 23:20
 12/17 anonim ***** válasza:
44%
Én azt sem értem hogy aki mondjuk a világ végi faluban él az csak ott és 5 km-es környezetében keres munkát vagy mi? Nem csoda ha nem talál, nem mindenhol van elég munkahely, ha valaki valóban dolgozni akar akkor mindenhol keres, ha az ország másik végébe veszik fel akkor odaköltözik és kész. Nem egy nagy dolog. Senki nincs egy helyre szögezve.
2015. ápr. 28. 09:56
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem mindenki tud elköltözni. Akinek megvan az otthona, családja, netán beteg családtagjai, az nem tud csak úgy odébbállni.

A szakmám fizet 80 ezret, ebből még albérlet? Igen? És akkor miből élek meg?

3 hónapos szerződésekkel ide-oda bevesznek, de állandó munkahelyet találni felénk lehetetlen. (vidék, kisváros)

2015. ápr. 28. 23:21
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem mindent lehet, csak akarni kell. Nekem van egy 36 éves Pest környékén lakó energiavámpír ismerősöm, aki még soha életében nem dolgozott, nemhogy a tíz év óta, amióta kijárta az egyetemet. Állítása szerint azért, mert nem talált munkát. Azt magyarázza, hogy a végzettségében nem tud elhelyezkedni, fizikai munkát meg felesleges keresnie, mert túl van képezve, úgyse veszik fel diplomával. Meg nagyon ért a panszkodáshoz, nihilizáláshoz, és játszani a világ legszerencsétlenebb emberét.

Lényeg, hogy aki akar, az talál munkát előbb-utóbb. Azért ennyire egyöntetűen nem sz*r a helyzet Magyarországon. Én persze csak relatívan tudok ítélni, mert már hét éve nem Mo.-n élek. De viszont a nemrég Kecskemétre hazaköltözött ismerősömék is 2-3 hét alatt el tudtak helyezkedni, igaz, fizikai munkában, de fő, hogy dolgoznak valahol.

2015. ápr. 30. 16:49
 15/17 anonim ***** válasza:

" netán beteg családtagjai"

Talán ez az egyetlen érthető, elfogadható kifogás. De ugye nem azt akarod mondani, hogy mindenkinél ez a helyzet?

Albérlettel mi a baj? Valahol lakni kell. Lehet csak szobát is bérelni olcsón.

2015. ápr. 30. 20:37
 16/17 anonim ***** válasza:

" A szakmám fizet 80 ezret"

és nem akarsz mást ami jobban fizet? ennyire szereted?

2015. ápr. 30. 20:41
 17/17 anonim ***** válasza:
Regen is kellett koltozni. Nagyszuleim amikor az otvenes evekben nem kaptak meg a fizetest a tsz -tol, felhurcolkodtak az alfoldrol a dorogi szenbanyakhoz. Nagyapam, akinek az osszes ismert felmenoje juhasz volt, elment banyasznak, mert enni kellett adnia a csaladnak. Barakkszallasokbol mentek alberletbe, evek teltek el, mire megkaptak a banyaszlakast, amit hosszu evekig torlesztettek. Es ez alatt felneveltek 4 gyereket. Maradhattak volna ehberen a tszcs ben, de bevallaltak, mert muszaj volt. Es tevedes, hogy jobb lett volna a helyzet. A ketkezi munkasnak sose volt konnyu. Es nem is lesz sose. A vilag talan annyiban valtozott, hogy az ugyeskedesnek nagyobb lett a becsulete, mint a szellemi ertekeknek, de ez mar mas teszta.
2015. ápr. 30. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!