Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy pedagógusnak mennyire...

Egy pedagógusnak mennyire illik "facebook-ozni"?

Figyelt kérdés

Pedagógus vagyok, jelenleg gyed-en, és az igazgatónk szóvá tette, hogy nem nézi jó szemmel, hogy a facebook-on olyan aktív vagyok, egy pedagógusnak jó példát kell mutatnia, nem illik kitárulkoznia, mellesleg megjegyezte, biztos unatkozom otthon, ha ennyi időm van szórakozni...

Tény, hogy amióta a kicsink megszületett, tényleg aktívabb vagyok, hisz örömmel teszek fel róla néhány képet, aminek az ismerősök is örülnek, nem sokat, nem gyakran, és megosztok néhány számomra érdekes dolgot főleg a gyerekneveléssel, egészséges életmóddal kapcsolatban, úgy gondolom ezekben semmi rossz nincs, és nem ülök órákat a gép előtt, mindez 5-10 perc naponta.

De tény, hogy munkatársaim nagy rész nem is regisztrál a közösségi oldalra, aki igen, az nem csinál rajta semmit, nem lájkol, nem szól hozzá, nem oszt meg, így kéne? Sok tanítványom van az ismerőseim közt, úgy gondolom, hogy nem mutatok semmi rosszat, sőt hasznos dolog, ha látom ők is mit csinálnak, szoktam is lájkolni őket is, ha olyan a téma, ezt sem illik?

Az igazgató szerint vannak olyan munkakörök, amibe ez nem fér bele, szerintetek?

2015. ápr. 22. 12:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy minek legyen fent, aki nem oszt meg semmit?
2015. ápr. 22. 13:40
 12/16 anonim ***** válasza:
Még valami: egyetemi tanárok is fent vannak, még akadémiai professzorok is.
2015. ápr. 22. 13:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

11: Én is fenn vagyok, mégsem osztok meg soha semmit. :D Néha megváltoztatom a borítóképem, még ritkábban a profilképem. Azért vagyok fenn, hogy üzeneteket tudjak váltani az ismerőseimmel, mert az e-mailjeit már kb. senki nem nézi.

Ettől függetlenül még tartom magam az előző véleményemhez.

5.

2015. ápr. 22. 13:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Vannak olyan dolgok, amikhez a diákjaidnak nincs köze, erre találták ki a különféle csoportokat, szűkítési lehetőségeket.

Az igazgatódnak az égadta világon semmi köze hozzá, mit csinálsz a facebookon, amíg az nem ütközik a jóízlésbe (mert persze az kétségtelen, hogy a tanárnak van némi felelőssége, hogy jó példával járjon elöl). Ha otthon vagy, végképp nem tudom, mi köze van hozzá, hogy mivel töltöd az idődet.

Javaslatom a következő: csinálj valami olyan szűkítést, amibe beleteszed a diákjaidat és az igazgatót. Így mindenki boldog. :)

2015. ápr. 22. 14:00
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Jó ötlet a szűkítés, majd valami ilyesmit kitalálok, mert pl. a babás képeket tényleg elég, ha csak a rokonok, meg néhány közeli jóbarát látja, de eddig ezekkel a beállításokkal nem foglalkoztam. Az igazgatót nem tiltom le, nem sértően mondta amit mondott, jó viszonyban vagyunk, a véleményét meg ugye el kell fogadni.

A tanítványokat, iskolánkban tanuló többi gyereket nem én jelölgetem be, hanem ők engem, emiatt van több mint ezer ismerősöm, mert én meg úgy gondoltam, ha bejelöl, illetlen lenne nem visszajelölni, hisz ismerem, vagy tanítom, vagy nem, de a suliban nap mint nap összefutunk, hát emiatt is jó ötlet a posztok szűkítése, erre nem gondoltam.

2015. ápr. 22. 15:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Én egyetemen tanítok és fent vagyok az Fb-n. Egyebek mellett arra használom, hogy a szemináriumi csoportoknak, a felelősségi körömbe tartozó tantárgyakat hallgatóknak hozok létre Fb csoportokat. Szerintem a józanság és a törvény határain belül megoszthatsz bármit, amit gondolsz, és hozzá is szólhatsz bejegyzésekhez.
2015. júl. 29. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!