Illik ajándékot adni Karácsonykor a családnak, ahol az au-pair lakik?
Au-pair vagyok ausztriában és nem tudom, hogy illik-e adni ajándékot a családnak, vagy csak a 2 szülőnek, vagy közösen a szülőknek, vagy külön-külön a gyerekeknek, mert egyik fiú másik lány, harmadik is lány. Igazából nagyon gazdagok és majdnem 180 ezret kaptak a nagyszülőktől a szülők, hogy ajándékot vegyenek a 3 gyereknek, tehát egy szoba csak játékokkal van teli és amúgy is sok játékuk van. Most az én kis apróságaim eleve elvesznek értékben ettől, és méretben is, nagyjából arra számítok, hogy másnaptól a sarokba lesz dobva.
Annyi pénzem sincs, hogy 5 különböző ajándékot vegyek, ha normálisat akarok az fejenként vagy 10 euro, ennyi pénzem nincs az au-pair fizetésemből,úgy, hogy mondtam is többször a családnak, hogy nagyon sok rokonom van és nekik kell sok ajándékot vennem.
Meg vannak velem elégedve, de nem ez a hú de nagy baráti valami, hanem konkrétan kollegáknak tekintjük egymást, 3 gyerek mellett határozott napirend, teendők, tiszta hajtás, nemigen jut idő érzelgős dolgokra, úgy értem jóban vagyunk de majdnem egy idősek vagyunk a szülőkkel és ez nem az a szitu mikor 18 évesen valaki kimegy egy negyvenes szülőkhöz és akkor illendőségből vesz ajándékot, merthogy a gyereküknek tekintik és akkor illik egymást megajándékozni. Meg az milyen buli az ajándékvásárlás stb. Remélem értitek mire gondolok, hogy felnőttként kezeljük egymást, barátian de tisztes távolból úgymond.
Vettem képeslapokat, a szülőknek köszönetet írtam azért, amit eddig kaptam tőlük, a gyerekeknek rajzoltam a képeslapra.
Max. még annyi, hogy egy doboz Raffaello vagy valami,amiben sok kis édesség van.
Nekem saját családom van, és tulajdonképpen hétvégente hazajárok, tehát ez csak H-P-ig ott lakás, nem az, hogy fél éve otthon se voltam. Most is 10 napig itt se leszek, a Karácsonyt a családommal töltöm. Ha náluk maradnék Karácsonyra, akkor kellene vennem valamit, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!